Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

Analyse

Analyse

Succesvolle IT-projecten beginnen met een goede analyse. Analyse is een vak!

Succesvolle IT-projecten beginnen met goede analyses

Succesvolle IT-projecten beginnen met goede analyses. Als onafhankelijke partij vertalen wij uw wensen en eisen naar concrete en realistische ontwerpen die voor een correcte prijs gebouwd kunnen worden. Snel en efficiënt.

Analisten van DiVetro hebben jarenlange ervaring in diverse branches, maar vooral in sectoren waarin informatiesturing belangrijk is. Zij kijken anders en zien meer. Onze analisten vertellen u precies welke informatievoorziening u nodig heeft. Zij zijn uw sparringpartner en adviseur voor en tijdens uw meest complexe IT-projecten.

Business Analyse, Informatieanalyse en Functioneel Ontwerp zijn voor ons overlappende begrippen. Dit zijn immers allemaal hulpmiddelen om wensen en eisen in kaart te brengen. Daarom hebben wij ervoor gekozen om dit specialisme één naam te geven: wij noemen het ‘Analyse’.

Wij werken nauw samen met Ivar Jacobson International, het internationaal erkend instituut voor coaching en training op het gebied van agile software development. Ivar Jacobson International heeft de expertise van DiVetro op het gebied van informatieanalyse en softwareontwikkeling beloond met een exclusief Business Partnership in Nederland.

Goede analyses blijven cruciaal

In een snel veranderend IT-landschap is documentatie de laatste jaren wat op de achtergrond beland. Een veel gehoord dogma is: “Wij werken agile en binnen agile is documenteren niet meer nodig”. Dit is in onze visie echter niet wat bedoeld wordt binnen de agile principes! Natuurlijk draait het om werkende software en niet om documenten maar dit ontslaat ons niet van de plicht om essentiële beslissingen en keuzes te documenteren of om kritisch na te denken over het nut en de noodzaak van onze oplossing.

Welk probleem lossen we nu eigenlijk op? Hebben we inderdaad het probleem scherp of hebben we een oplossing beschreven?

DiVetro heeft inmiddels veel ervaring met de combinatie van gedegen analyse in een agile omgeving. Met behulp van een gezonde just-in-time en just-enough houding helpen wij opdrachtgevers en teams in de zoektocht naar de ultieme balans tussen een big design up front en ‘helemaal geen design’.

We hebben inmiddels verschillende organisaties geholpen om in nauwe samenwerking te komen tot up-to-date analysetechnieken die gebaseerd zijn op beschikbare kennis, kunde en vaardigheden. Agile werken vereist een nieuwe mindset en niet per definitie een nieuwe werkwijze!

Meer leren? Volg onze

Trainingen en workshops

Opstarten eerste backlog
Beginner

Opstarten eerste backlog

In deze workshop van 2 dagdelen gaan we met uw team aan de slag met uw project. U wordt vaardig in het opmaken van de big picture, het schrijven van goede story’s en het bewaken van de samenhang.

0
Enterprise Architect in de praktijk
Gemiddeld

Enterprise Architect (EA) in de praktijk

Tijdens deze 1-daagse hands-on training zal op basis van de lessons learned van DiVetro en een diversiteit aan klanten gekeken worden naar het praktisch gebruik van EA.

2
08h
Use Cases - Agility Included
Beginner

Use Cases – Agility Included

Wilt u inzicht in de scope en doel van het systeem en agile documenteren? In deze 1-daagse training leert u een use-case-model te bouwen op basis van de just enough en just-in-time principes.

1
08h
Advanced Use Case Modeling
Beginner

Advanced Use Case Modeling

In deze 1-daagse training oefent u hoe u efficiënt Use Case modeling kunt inzetten bij het opstellen van requirements in complexe situaties.

0
Mooie projecten

Tevreden klanten

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.