Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

Analyse

Analyse

is een vak!

Onze visie op analyse

DiVetro ziet analyse als de basis voor het oplossen van vraagstukken op het gebied van informatievoorziening. Analyse is het doorgronden van de wereld van onze opdrachtgevers.

Deze domeinkennis zorgt voor inzicht in wat er écht gebeurt en vooral: waarom. Dat geeft een solide fundament voor de route naar de optimale oplossing.

Waarom analyse

Soms richt een analyse zich op de oplossing. Bij DiVetro concentreren we ons juist op het probleem of de beoogde businessdoelen, voordat we kijken naar oplossingen. Deze meer fundamentele analyse geeft de ruimte om bij het bepalen van de oplossing te kijken naar optimalisaties of alternatieven.

Analyse geeft inzicht in hoe een domein in elkaar zit. We documenteren dat op een eenduidige, krachtige manier. Herkenbaar voor ICT’ers én gebruikers. Daarmee voorkomen we spraakverwarring en creëren we wederzijds begrip. Een basis om letterlijk en figuurlijk op voort te bouwen. Niet alleen bij de ontwikkeling van oplossingen, maar ook in de periode daarna. DiVetro-analisten laten iets bruikbaars achter, dat blijvend waarde voor de opdrachtgever behoudt.

Hoe doen we dat?

We analyseren graag en bij voorkeur in een agile setting: just enough analyse om een besluit te kunnen nemen. De analyse of specificaties op detailniveau maken we just in time, dus als eraan wordt gebouwd en getest. Daarmee voorkomen we uitgebreide rapporten die worden ingehaald door de tijd.

We gebruiken graag modellen bij de domeinbeschrijving. Daarmee ontstaan praatplaten met veel impliciete informatie, die een goed inzicht geven in de materie. Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Maar platen kunnen ook misleidend zijn, daarom leggen we ook vast wat er onder de gebruikte termen wordt verstaan.

DiVetro is niet gebonden. Vanuit onze integriteit en onze onafhankelijkheid van leveranciers, kunnen we vrijelijk adviseren over de optimale oplossingen, zonder een vooringenomen standpunt.

Wat verstaan we onder Analyse?

We zien analyse als een breed gebied dat al kan starten bij het meewerken aan visies en strategieën. Het omvat ook het uitwerken van business cases en portfolio-analyses en het opzetten en ontwerpen van ICT-oplossingen. En bij bestaande systemen vallen probleem- en impact-analyses ook onder ons begrip van analyse. Dat geeft ook een breed spectrum aan rollen: business analist, informatieanalist, functioneel ontwerper, procesanalist en data-analist horen daarbij.

De DiVetro-analist

Analyse is een vak, een ambacht. DiVetro heeft ervaren analisten aan boord. Analisten die niet alleen hun vak verstaan, maar er ook actief aan werken om nieuwe inzichten, methoden, technieken, tools en ervaringen te verwerven én met elkaar te delen. Opleiden, kennis delen en vooral ook veel doen, geven een brede basis voor de analist bij DiVetro. In zo’n kennisdelende organisatie komen ook minder ervaren analisten snel up to speed.

We delen elkaars uitdagingen. Een analist bij DiVetro kan terugvallen op een heel team van collega’s, die graag een helpende hand bieden. Zo krijgen onze opdrachtgevers naast “een analist” ook indirect toegang tot de kennis van een heel team of beter gezegd: een heel bedrijf.

Een DiVetro-analist zal graag zijn kennis en kunde delen in de organisatie van de opdrachtgever. We geven regelmatig opleidingen en zijn te vinden op kennisplatforms zoals de IIBA en het Requirements Kenniscentrum. Een DiVetro-analist vindt het belangrijk om kwaliteit te leveren en probeert daarbij verwachtingen te overtreffen. Hij is ambitieus, nieuwsgierig, initiatiefrijk en gezond eigenwijs.

DiVetro biedt kansen aan analisten.

Meer leren? Volg onze

Trainingen en workshops

Kennis delen

Analyse-artikelen

DiVetro vermenigvuldigt graag haar kennis ook aan toekomstige vakgenoten. Op de Hogeschool Rotterdam hielden we een gastcollege over het plannen binnen agile projecten en het schrijven van goede Features en Stories....

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.