12 mei Onderwijs
Onderwijs
Onderwijsinstellingen moeten anticiperen op veranderende behoeften van de arbeidsmarkt, studenten en ouders. Adequate toepassing van technologie is nodig om een leven lang leren te faciliteren en daarbij optimaal op informatie te sturen.
Een leven lang grenzeloos leren, ontwikkelen en anticiperen
De wereld om ons heen verandert continu, ontwikkelingen volgen elkaar in snel tempo op. De verwachtingen van de maatschappij en de mens als individu in zijn omgeving veranderen ook. Vaak is digitalisering aanjager van veranderingen. Hoe anticipeer je als onderwijsinstelling op de omslag van de wijze van leren? Een keuze voor student gedreven transformatie is cruciaal om als onderwijsinstelling bestaansrecht te behouden.
Verbinden van heden met toekomst
Onderwijsinstellingen beseffen dat zij maar een deel van deze levenslange studiereis van een student faciliteren. Bij het afstuderen houdt de ontwikkeling immers niet op. De grenzen tussen onderwijsinstellingen en bedrijfsleven vervagen; leren vindt overal en altijd plaats, afgestemd op de arbeidsmarkt die voortdurend in beweging is.
Andersom geldt dat onderwijsinstellingen ook bedrijfsmatige activiteiten uitvoeren en in die hoedanigheid ‘het bedrijfsleven’ zijn. Het verbinden van het heden met de toekomst vraagt van onderwijsinstellingen om anders te kijken naar bestaande onderwijsstructuren en verdienmodellen; van de traditionele klassikale manier van lesgeven tot de individualisering van de gevraagde kennis en competenties, maar bovenal het nog meer centraal stellen van de student.
De student wordt nog meer in staat gesteld om regie te nemen over zijn eigen studiereis op basis van zijn talent, zijn interesses, tempo en vorm. Met name in de vorm van aanbieden zien we technologie als drijfveer voor het variëren in leermethoden. Lesgeven gebeurt nog steeds traditioneel klassikaal maar ook via e-learning, in spelvorm, socratisch: vragenderwijs, via pull-mechanismen, met hulp van robots of door de leerling in de rol van leraar te plaatsen.
Vraaggestuurd onderwijs
Bij al deze ontwikkelingen past een vraaggestuurd aanbod van onderwijs dat studenten de mogelijkheid biedt om binnen de grenzen van de wet langs hun eigen route aan de eindtermen te voldoen. Voor een duurzame deelname aan de samenleving is het nodig om meer van buiten naar binnen te denken en leergemeenschappen te creëren die informeel leren te stimuleren. Deze vernieuwing vraagt lef om gebaande paden te verlaten, muurtjes af te breken en de nieuwe realiteit te omarmen!
Meer leren? Volg onze
Trainingen en workshops
Sourcing – De basis
Deze 1-daagse basistraining maakt u aan de hand van theorie, het DiVetro sourcing framework en concrete praktijkvoorbeelden bewust van het belang van sourcing.
Digital readiness game
In 2 dagdelen krijgt u inzicht in de gereedheid en (ontbrekende) vaardigheden van uw organisatie. U ontvangt handvatten voor het ontwikkelen van uw eigen strategie en plan van aanpak voor de digitale transitie.
Sourcing – Inleiding
Dit flitscollege vormt een inleiding op het gebied van sourcing. Het flitscollege bestaat uit 6 gratis korte onlinevideo’s van ongeveer 6 minuten per stuk.
Naar proactieve ICT-regie
In deze training beoordeelt u eerst zelf wat het volwassenheidsniveau is van de ICT-regiefuncties. U leert aan de hand van praktijkcasussen wat er nodig is om naar het hogere volwassenheidsniveau van proactieve ICT-regie te komen.
Naar repeteerbare ICT-regie
In deze training beoordeelt u zelf wat het volwassenheidsniveau is van de ICT-regie binnen uw bedrijf. U leert aan de hand van praktijkcasus wat er nodig is om naar een hoger volwassenheidsniveau te komen. Het niveau van repeteerbare ICT-regie.
Mooie projecten
Tevreden klanten
DiVetro begeleidt Aloysius bij Europese aanbesteding
DiVetro heeft onderwijsinstelling Alysius begeleid in een Europese aanbesteding en is betrokken bij de transitie naar de nieuwe dienstverlener Ictivity.
DiVetro deelt kennis met studenten van hogescholen
DiVetro investeert veel in kennisdeling met de markt... en studenten, want zij zijn de professionals van morgen. Leer hier meer over onze (gast)colleges.
DiVetro spreekt voor studenten Hogeschool van Amsterdam
Op 28 november verzorgde senior analist Dennis Geluk een presentatie over informatieanalyse voor tweedejaars studenten aan de Hogeschool van Amsterdam.