Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

Sourcing – De basis | 26 juni

Over de cursus

Deze training maakt u aan de hand van theorie, het DiVetro sourcing framework en concrete praktijkvoorbeelden bewust van het belang van sourcing. U leert organisatiedoelstellingen te realiseren door eigen expertise optimaal te combineren met de expertise van marktpartijen.

Trainingsduur: 1 dag van 9.00 uur t/m 17.00 uur

Hoe overleeft uw organisatie in een snel digitaliserende wereld?

Wij nemen het woord ‘sourcing’ letterlijk. Welke ‘bronnen’ zijn nodig om uw organisatie optimaal te laten presteren, nu en in de toekomst?

Wij zien sourcing als professionalisering van uw ICT-dienstverlening. Waar wil mijn organisatie zich op richten? Welke resultaten wil ik boeken? Waar is mijn organisatie goed in? Op welke gebieden kan ik samenwerken met partijen in de markt? En: hoe combineer ik de sterke punten van de samenwerkende partijen om mijn ICT-organisatie optimaal te laten presteren? Deze basistraining geeft u inzichten die helpen deze vragen te beantwoorden.

Trainingsdoel

Deze training maakt u aan de hand van theorie, het DiVetro sourcing framework en concrete praktijkvoorbeelden bewust van het belang van sourcing. U leert organisatiedoelstellingen te realiseren door eigen expertise optimaal te combineren met de expertise van marktpartijen. In deze praktische basistraining krijgt u inzicht in hoe u een sourcing strategie opstelt, selectietrajecten opstart en transities en transformaties begeleidt. Ook leert u wat regie is en hoe u vaststelt welke regie en de inrichting daarvan goed aansluit op uw situatie.

Trainingsonderwerpen

 • De Context van sourcing
 • Terminologie en principes van sourcing
 • De fasen van sourcing en sourcing als cyclisch proces
 • Het DiVetro sourcing framework
 • Over Cloud Sourcing
 • De basis voor een sourcing strategie
 • Hoe kom je tot een optimale verkaveling
 • Besluitvorming make and buy
 • Inrichting organisatie en governance
 • De aanpak en uitvoering van het uit te besteden kavel
 • Het contracteren van de gekozen leverancier(s) en oplossing(en)
 • Transitie en transformatie
 • Exit/retransitie

Voor wie is deze training bedoeld?

De Sourcing basistraining is bedoeld voor organisaties die hun ICT-dienstverlening willen verbeteren of die overwegen hun ICT-dienstverlening (deels) uit te gaan besteden. De training is ook bedoeld voor ICT professionals die kennis van de materie op willen doenzoals Service Managers, Business en Proces Owners, Management ICT-organisaties, Business Information Managers en CxO’s.

Vereiste voorkennis

Voor deze cursus is geen specifieke voorkennis vereist.

Extra informatie

Prijs

Het inschrijfgeld voor deze training bedraagt € 595,- exclusief BTW. Dit bedrag is inclusief studiemateriaal, gratis parkeren, lunch en een afsluitend drankje.

Incompany prijs: op aanvraag.

Datum en locatie

De trainingslocatie is Villa de Reehorst, Hoofdstraat 20A, 3972 LA Driebergen-Rijsenburg. Bij een training op aanvraag kunnen wij de training verzorgen bij u op kantoor.

Trainingsvorm

Klassikale training met presentaties, discussies, workshops en praktijk cases. Waar mogelijk zullen de trainingsonderwerpen op een voorbeeldcasus toegepast worden. Bij incompany trainingen gebruiken we waar mogelijk specifiek op uw situaties passende casussen.

Deze opleiding wordt verzorgd door:

Patrick Rikken

Op jonge leeftijd leerde Patrick al programmeren. Het was dan ook geen verrassing dat hij Informatica ging studeren. In 1991 behaalde hij zijn bul aan de Universiteit Twente met een specialisatie in AI. Via zijn dienstplicht bij de marine ging hij als projectleider werken bij TNO Defensieonderzoek waar hij slimme trainers en simulatoren ontwikkelde. Vervolgens werkte hij als business unit manager bij Trendsoft, een werkmaatschappij van PinkRoccade. Na drie jaar kwam hij in dienst bij (Logica)CMG waar hij in diverse managementrollen o.a. verantwoordelijk was voor de offshore delivery van complexe projecten en commercieel eindverantwoordelijk voor de publieke sector. In die tijd bleef hij inhoudelijk gericht en heeft hij veel geleerd over sourcing, regie en de professionalisering en digitalisering van organisaties. Als mede-eigenaar van DiVetro paste hij zijn expertise de afgelopen 10 jaar toe bij klanten en bundelde hij geleerde lessen in toepasbare methoden voor digitalisering en professionalisering. Als trainer op onze Academy deelt hij graag zijn ervaringen.

0 (0 beoordelingen)

10 opleidingen

0 inschrijvingen

Robbert Dijkshoorn

Robbert Dijkshoorn is een senior (out) sourcing specialist, project- en programmamanager en partner van DiVetro. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring met IT (out)sourcing- en verandertrajecten. Hij heeft bij verschillende organisaties een spilfunctie vervuld bij het (out)sourcen van IT-dienstverlening en IT-organisaties en inrichten van regieorganisaties. Robbert heeft dit gedaan vanuit zowel de leverancier- als klantzijde. Momenteel is Robbert als sourcing specialist en projectmanager verantwoordelijk voor de sourcing van de IT-dienstverlening van het Openbaar Ministerie.
5.00 (1 beoordelingen)

5 opleidingen

0 inschrijvingen

Ed Holtzer

Ed Holtzer is Sourcing en Governance Consultant en Interim Manager bij DiVetro en lid van de Cliëntenraad van zorgorganisatie ZuidZorg.
5.00 (1 beoordelingen)

5 opleidingen

0 inschrijvingen

Sourcing - De basis
595.00 excl. BTW
Sourcing - De basis
595.00 excl. BTW

Voorkennis

 • Geen specifieke voorkennis vereist

Doelgroep

 • Organisaties die hun ICT-dienstverlening willen verbeteren of (deels) uitbesteden
 • ICT-professionals zoals:
 • Service Managers
 • Business Owners
 • Proces Owners
 • Management ICT-organisaties
 • Business Information Managers
 • CxO’s

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

 • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.