Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

Continue Innovatie-integratie

Wij helpen u een toekomstbestendige applicatie-architectuur te realiseren waarmee u innovaties snel en wendbaar integreert in uw informatievoorziening.

Innovatie wordt vaak geremd door de aanwezige legacy

Het ICT-landschap van de meeste organisaties, inclusief de ingerichte processen en de afdeling die de ICT voortbrengt en beheert, ontstaat in tientallen jaren van ontwikkeling. Het instandhouden van bestaande toepassingen vergt vaak al het uiterste van ICT-afdelingen, zodanig dat het tijdig vernieuwen van die toepassingen en het implementeren van nieuwe technologieën onder druk staat. Cloud sourcing maakt het mogelijk om innovaties technisch snel te implementeren. Echter, die innovaties hebben meestal data nodig uit bestaande toepassingen als ERP, personeelssystemen of klantsystemen. We zien nog vaak dat koppelingen via databases gemaakt zijn, waardoor de data-uitwisseling verre van realtime gebeurt.

Het vervangen van die koppelingen kan – afhankelijk van de omvang van het applicatielandschap – heel veel tijd vergen, zonder dat zo’n vervanging echte functionele waarde toevoegt voor de organisatie. Bestaande legacy vormt daarom nogal eens de bottleneck voor innovatie. We zien ook organisaties deze uitdaging oplossen door innovatie buiten de ICT-afdeling te beleggen of zelfs een ‘green field’ organisatieonderdeel te starten. Dat kan slim zijn, maar het kan ook betekenen dat de integrale innovatie wordt uitgesteld. Uiteindelijk is immers toch vaak een aantal koppelingen nodig en moet de ICT als geheel beheerd kunnen worden. Onze methodes zijn erop gericht om de organisatie wendbaarder te maken via methodes als SAFe, SRE, (Biz)DevOps en CI/CD. Daarnaast helpen wij om de architectuur en infrastructuur via kleine waardevolle wijzigingen geleidelijk toekomstbestendig te maken met een hoge automatiseringsgraad.

Grote verschillen tussen markten

Sommige organisaties zijn nog bezig om methodes als ITIL, ISM en Prince2 toegepast te krijgen, andere organisaties denken na over de transformatie naar een volledig software gebaseerde organisatie met maximale integratie van business en IT in multidisciplinaire, end-to-end voortbrengingsteams. De laatstgenoemde groep groeit heel snel. Wij zien overigens ook veel organisaties waarin twee of meer van deze operationele modellen naast elkaar bestaan. Dat is ook begrijpelijk want voor zeker niet alle toepassingen is agile werken de beste methode. Wij helpen organisaties om de beste (combinatie van) methodes te vinden.

Niks doen is geen optie

Zelfs voor monopolisten is het noodzakelijk om innovaties op de voet te volgen en zo vroeg mogelijk te integreren in de bestaande informatievoorziening. Technologie heeft de eigenschap onbruikbaar te worden als er niet tijdig vernieuwd wordt. Dat heeft alles te maken met de jeugdigheid van het digitale vakgebied in het algemeen en de grilligheid van innovatieve technologie in het bijzonder. Toch is het niet nodig om een glazen bol te hebben om optimaal van innovatie te profiteren. Met een toekomstbestendige architectuur, waarin integratie centraal staat, componenten autonoom kunnen werken, koppelingen via services gestandaardiseerd zijn en datamanagement en security zijn ingebouwd, is vrijwel elke innovatie te integreren. Voor sommige organisaties is de realisatie van zulke architectuur een meerjarenplan. Wij adviseren vroegtijdig na te denken over zo’n doelarchitectuur met bijbehorende architectuurprincipes, zodat elke vernieuwing en wijziging een stap in de richting is van de doelarchitectuur.

Meer leren? Volg onze

Trainingen en workshops


Mooie projecten

Tevreden klanten

We zien grote mogelijkheden voor technologie om patiënten en cliënten meer regie te geven en efficiënter om te gaan met financiën, medicatie, hulpmiddelen en personeel. Om van die mogelijkheden te profiteren is professionele informatievoorziening nodig. Met onze aanpak voor versnelling van de Digitale Vooruitgang helpen we organisaties de besturing, voortbrengingsprocessen, leveranciersmanagement, architectuur, security en privacy op orde brengen, zodat innovatie sneller, effectiever en efficiënter kan worden geïntegreerd. Technologie levert dan de beloofde waarde voor de zorg in Nederland, waardoor deze bij de beste van de wereld blijft horen. ...

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.