Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

Zorggroep Sint Maarten besteedt deel van ICT-diensten opnieuw uit

Driebergen-Rijsenburg, 1 augustus 2019. Zorggroep Sint Maarten kiest er onder begeleiding van DiVetro voor om een groter deel van haar ICT-diensten uit te besteden. Op basis van een visie op de rol van ICT en de benodigde ICT-kennis binnen de zorggroep werd onlangs een aanbesteding uitgevoerd. Pink Elephant werd als nieuwe ICT-partner gekozen. DiVetro blijft na de aanbesteding betrokken om namens Zorggroep Sint Maarten de transitie te begeleiden.

Zorggroep Sint Maarten is een verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT) instelling die vooral actief is in Noordoost-Nederland. Zorggroep Sint Maarten heeft 16 locaties, ongeveer 2350 medewerkers en 1900 vrijwilligers. De Zorggroep omvat onder meer woonzorgcentra, ambulante zorg, behandeling, dagvoorziening en kraamzorg.

De ICT-afdeling Digitale Innovatie & Ondersteuning (DIO) is onderdeel van het Centraal Bureau en richt zich momenteel sterk op de operationele ondersteuning. Onlangs werd gekozen voor een aanpassing in de organisatie waarbij rollen als service management en informatiemanagement opnieuw worden neergezet om een regieorganisatie te vormen. Om voor de zorgmedewerkers een bekende en vertrouwde contactmogelijkheid te bieden verzorgt Zorggroep Sint Maarten de eerstelijnsondersteuning zelf.

Op basis van de verwachtingen en eisen werd onlangs een aanbestedingstraject uitgevoerd. Hierin werd een combinatie van Best Value Procecurement (BVP) en een Mededingingsprocedure Met Onderhandeling (MMO) gebruikt. Deze combinatie van aanbestedingsmethoden biedt vooraf voldoende diepgang terwijl ook snel naar een beperkt aantal mededingende leveranciers wordt gegaan. Deze aanpak paste goed bij de manier waarop Zorggroep Sint Maarten de markt wilde bevragen en tot een besluit wilde komen. De uiteindelijke afweging ging tussen twee partijen.

De basis van de aanbesteding was een programma van eisen en wensen, geschreven vanuit een functioneel perspectief. Om daarnaast het inzicht in de geboden oplossingen te verbeteren verzorgden de twee leveranciers een demonstratie. Er werden ook referenties nagetrokken om het beeld bij de leveranciers te vergroten.

Na de voorlopige keuze voor Pink Elephant werd in een intensieve onderhandelingsfase toegewerkt naar een definitief contract dat op 25 juli is getekend. Daarmee worden de ICT-beheerdiensten uitbesteed en wordt een nieuwe, portaal gebaseerde werkplek voor de medewerkers gerealiseerd.

Voor het einde van het jaar wil Zorggroep Sint maarten de transitie hebben uitgevoerd. De samenwerking met DiVetro is na de aanbesteding verlengd met het verzoek ook de transitie te begeleiden. Dit sluit precies aan bij de manier waarop we als DiVetro wensen samen te werken: naast het geven van advies blijven we ook graag betrokken om dat advies te realiseren.

Meer informatie

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Erwin Dunnink, projectmanager en PPM consultant bij DiVetro: erwin.dunnink@divetro.nl of +31 (0)88 000 54 00.

Op 30 juli 2019 werd er ook een artikel gepubliceerd op Computable.nl: Lees hier het artikel.

Erwin Dunnink is projectmanager en PPM consultant bij DiVetro. Erwin heeft uitgebreide nationale en internationale ervaring met de implementatie van project management processen en hij helpt organisaties bij het beheren van hun portfolio’s, programma’s en projecten.

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.