Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

College Agile planning op de Hogeschool Rotterdam

Na de succesvolle editie vorig jaar, mocht DiVetro ook in 2024 een gastcollege op de Hogeschool Rotterdam geven aan de derdejaars studenten van de voltijdsopleiding Business IT & Management. De focus van deze opleiding is business-vraagstukken oplossen met de mogelijkheden van IT, precies het aandachtsgebied van DiVetro. In de opleiding voeren de studenten een stageopdracht uit, waarbij ze de agile principes toepassen. Via IIBA Nederland was DiVetro andermaal gevraagd om aan deze groep een gastcollege te geven, dit keer over Agile planning.

Binnen DiVetro heeft onze expertisegroep Analyse input gegeven over de onderwerpen die daarin aan bod zouden moeten komen. In een klein team hebben Bart Mimpen, Jesse Snip, Marco Campman en Ronald Koenis de onderwerpen verder uitgewerkt in een 9-tal korte presentaties, steeds opgebouwd uit een mini-hoorcollege en een mini-werkcollege. Op het college zelf werden de studenten verrast, omdat ze – conform de agile principes – direct feedback op het college konden geven. En als belangrijkste stakeholders van het college konden ze zelf de volgorde van de onderwerpen bepalen. Het college kende zo veel interactie, ook al omdat de gastdocenten niet zelf hun verhaal vertelden, maar door vragen de studenten voortdurend actief aan het college lieten bijdragen.

Bart begeleidde een studentengroep tijdens één van de vele werkopdrachten.

 

“Super!” was de reactie van de docent-begeleider. Zij complimenteerde het gastdocententeam over hun didactische kwaliteiten. Het was alleen jammer dat niet alle onderwerpen aan bod waren gekomen, want de studenten hadden graag nog meer kunnen opsteken over Story Points, een onderwerp dat pas op de valreep aan bod kwam. Gelukkig kregen de studenten na afloop alle presentaties met de toelichting van de gastdocenten, zodat ze alsnog deze kennis goed tot zich konden nemen.

Marco doceerde over Story Points.

 

Over de gastdocenten

Bart Mimpen is analist bij DiVetro. Zijn credo: Plan, Do, Check, Act – Een manier om in kleine stapjes verbeteringen door te voeren in processen, producten of diensten. Systematisch te werk gaan, analyseren van problemen of knelpunten en het doorvoeren van verbetervoorstellen. Het geeft hem energie als hij er in teamverband voor kan zorgen dat de wensen van de klant zijn omgezet in gerealiseerde verbeteringen.

Marco Campman is senior analist bij DiVetro. Goed luisteren naar het verhaal van zijn opdrachtgevers en hun enthousiasme betekenen voor hem  het begin van een goede samenwerking. Daarop sluit één van zijn passies heel goed aan: het verzamelen en structureren van informatie, deze in een nieuwe vorm gieten, zodat er bouwstenen ontstaan voor nieuwe patronen, structuren en processen. Het mooiste is natuurlijk om dit in teamverband gestalte te zien krijgen in de vorm van goed geoliede applicaties en processen.

Ronald Koenis is senior analist bij DiVetro. Hij haalt is gespecialiseerd in het vertalen van business vraagstukken naar optimale IT-oplossingen. Hij begint met inzicht krijgen in complexe domeinen en daar structuur in aanbrengen. Die complexiteit brengt hij vervolgens terug naar een oplossing die voor de business helder te begrijpen is en tegelijkertijd voldoende specifiek is, zodat IT er mee aan de slag kan. En dat op een manier doen die zowel optimaal is voor de business als voor IT, daar ligt zijn kracht.

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.