Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

Kennis vermenigvuldigen op de hogeschool

DiVetro vermenigvuldigt graag haar kennis. Meestal delen we kennis aan ervaren vakgenoten, maar soms ook aan toekomstige vakgenoten. Na eerdere gastcolleges bij onder andere de Hogeschool van Utrecht en van Amsterdam was nu Rotterdam aan de beurt. Op het menu stond het plannen binnen agile projecten en het nut en noodzaak van goede Features en Stories om daar invulling aan te geven.

De Hogeschool Rotterdam kent de voltijdsopleiding Business IT & Management. De focus is business-problemen oplossen met de mogelijkheden van IT, precies het aandachtsgebied van DiVetro.

In de opleiding voeren de studenten een stageopdracht uit, waarbij de doelstelling is om deze conform de agile principes uit te voeren. Omdat ook een stageopdracht een opdrachtgever heeft die graag inzicht wil hebben in de actuele status, de voortgang en planning voor de komende sprints, is een backlog met kwalitatief goede Features en Stories een must.

Maar hoe zet je zoiets op? Om studenten meer hulp te bieden vanuit de praktijk, heeft docent Frans Staal de hulp ingeroepen van IIBA Nederland. Namens IIBA Nederland heeft DiVetro de handschoen opgepakt voor het verzorgen van een gastcollege inclusief een hands-on werkcollege. Vanuit DiVetro waren de analisten Dennis Geluk, Marco Campman en Ronald Koenis van de partij.

 

Dennis gaf een intensief hoorcollege over agile plannen, een goede backlog en natuurlijk goede backlog items (Features & User Stories). Daarna konden de studenten zelf aan hun eigen backlog werken met begeleiding van Marco en Ronald. Echt de diepte in en directe kennisoverdracht: Wat is een goede user story? Hoort dit op de backlog? Wat heeft eigenlijk de hoogste prioriteit? Allemaal vragen waar de kennis en ervaring van DiVetro goed van pas kwam.

De tijd vloog voorbij, time flies when you’re having fun! We kijken terug op een mooie samenwerking en een leuke manier van directe kennisoverdracht. Dat smaakt naar meer.

 

Over de gastdocenten

Dennis Geluk is senior analist en partner bij DiVetro: Mijn uitdaging in het werk is om samen met klanten tot de best mogelijke oplossing te komen voor een probleem. Dit klinkt eenvoudig, maar hoe vaak zie je niet dat we middels een technische invulling iets proberen op te lossen zonder echt te kijken naar het daadwerkelijke probleem? Oplossingen moeten ontstaan uit samenwerkende mensen die ondersteund worden door techniek en een proces en niet primair uit de techniek of het proces. De oplossing ligt vaak dichterbij dan je zelf denkt!

Marco Campman is senior analist bij DiVetro. Goed luisteren naar het verhaal van zijn opdrachtgevers en hun enthousiasme betekenen voor hem  het begin van een goede samenwerking. Daarop sluit één van zijn passies heel goed aan: het verzamelen en structureren van informatie, deze in een nieuwe vorm gieten, zodat er bouwstenen ontstaan voor nieuwe patronen, structuren en processen. Het mooiste is natuurlijk om dit in teamverband gestalte te zien krijgen in de vorm van goed geoliede applicaties en processen.

Ronald Koenis is senior analist bij DiVetro: Ik haal energie uit het vertalen van business vraagstukken naar optimale IT-oplossingen. Het begint met inzicht krijgen in complexe domeinen en daar structuur in aanbrengen. Die complexiteit moet vervolgens worden teruggebracht naar een oplossing die voor de business te begrijpen is en tegelijkertijd voldoende specifiek is, zodat IT er mee aan de slag kan. En dat op een manier doen die zowel optimaal is voor de business als voor IT, daar ligt mijn uitdaging.

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.