Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

Naar proactieve ICT-regie

Over de cursus

In deze training beoordeelt u eerst zelf wat het volwassenheidsniveau is van de ICT-regiefuncties. U leert aan de hand van praktijkcasussen wat er nodig is om naar het hogere volwassenheidsniveau van proactieve ICT-regie te komen.

Trainingsduur: 2 dagdelen

Anticipeert uw ICT-afdeling wel voldoende?

Uw ICT-processen zijn goed beschreven, maar uw gebruikers beleven uw dienstverlening nog als reactief. Problemen verhelpen gaat best goed. Echter de business is nog niet altijd blij met de manier waarop de ICT-afdeling anticipeert op de uitdagingen waar zij voor staat. Dit zijn het type problemen die wijzen op onvoldoende proactieve regie op de ICT-activiteiten in uw bedrijf.

In deze training beoordeelt u eerst zelf wat het volwassenheidsniveau is van de ICT-regiefuncties en de manier waarop de ICT invulling geeft aan de vragen die de business haar stelt. U leert aan de hand van praktijkcasus wat er nodig is om naar een hoger volwassenheidsniveau te komen. Dit noemen we proactieve ICT-regie. Kortom, regeren is vooruitzien.

Trainingsdoel

 • Deze training leert u wat het belang is van een volwassen regieorganisatie, ook als u alles zelf doet. Een ICT afdeling die in staat is om te anticiperen op de technische, organisatorische en functionele uitdagingen van de business is veel beter in staat om passende dienstverlening te bieden.
 • Aan de hand van casus verkennen we het verschil tussen reactief ‘brandjes blussen’ en pro-actief passsende dienstverlening leveren.
 • We laten u zelf aan de hand van het CMMI referentiemodel meten waar uw organisatie staat en welke maatregelen nodig zijn om naar het volwassenheidsniveau van proactieve ICT-regie te bereiken.
 • DiVetro geeft hier vanuit haar kennis en ervaring een pragmatische invulling aan. Dit stelt u in staat om beter aan te sluiten bij de behoefte van de business naarmate het volwassenheidsniveau hoger wordt.

Trainingsonderwerpen

 • Wat is proactieve ICT-regie?
 • Regiemodellen en hun voor- en nadelen
 • Volwassenheidsniveaus regie
 • Zelfbeoordeling volwassenheid Regie op ICT-processen
 • Wat zijn proactieve ICT-processen?
 • Simulatie met huidige regie en gewenste regie
 • Het betrekken van de business in ICT-processen
 • Doorgroeien naar volgende volwassenheidsniveaus: handvaten voor meetbare dienstverlening
 • Livecasus: verhogen volwassenheidsniveau

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze workshop is bedoeld voor IT Professionals die staan voor de uitdaging om van reactief beheer door te groeien naar proactieve ICT-regie en/of hun management willen adviseren over het verbeteren van ICT-regie.

Mogelijke rollen zijn: ICT Operation Manager, Quality Assurance Manager, Service Manager, Business Analyst, Solution Designer, Project Manager, Digital Consultant, Architect, IT beheerder.

Vereiste voorkennis

Vertrouwd zijn met het gedachtegoed van het procesmatig aansturen van ICT-afdelingen, op basis van bijvoorbeeld ITIL. Certificering is geen vereiste.

Praktische informatie

Prijs

Het inschrijfgeld voor dit trainingstraject bedraagt € 595,- exclusief btw per persoon. Dit bedrag is inclusief studiemateriaal, koffie & thee, gratis parkeren en reflectie tijdens en enige tijd na de workshop. Reflectie is in de vorm van een spreekuur twee weken na de training om door te nemen waar u tegen aanloopt bij de toepassing van de opgedane kennis en inzichten.

Incompany prijs: op aanvraag

Datum(s)

Uiteraard is de startgarantie voor deze training op de vermelde datum afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Wij kunnen deze training ook op maat bieden, toegespitst op uw organisatie. Heeft u hier interesse voor neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Locatie

De trainingslocatie van DiVetro is: Villa de Reehorst, Hoofdstraat 20A, 3972 LA Driebergen-Rijsenburg.

Trainingsvormen

 • Klassikaal op locatie DiVetro
 • Online, 2 online sessies van 4 uur per sessie
 • Incompany

Op de meeste onderdelen wordt een voorbeeldcasus toegepast. In workshops op maat gebruiken we uw eigen live casussen.

Interesse in deze training?

Vul hieronder uw gegevens in. We nemen zo snel mogelijk contact op.
 • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.

Deze opleiding wordt verzorgd door:

Paul Kunneman

Paul Kunneman heeft uitgebreide ervaring met servicemanagement, regie en innovatie. Hij is actief als podcaster, spreker en moderator op het thema digitale transformatie. Zijn aanpak kenmerkt zich door een sterke focus op de behoeften van de klant of eindgebruiker en een scherp oog voor governance kwesties. Klanten en collega’s waarderen zijn inzicht in service management en governance kwesties. Ook heeft hij ruime ervaring als projectleider. 

Paul heeft een passie voor informatietechnologie en volgt de ontwikkelingen rondom het internet of things, Big Data and AI op de voet. Hij is gelukkig getrouwd met Aijan Imanbaeva en heeft twee zoons.  Naast zijn werk, beoefent hij Crossfit en op vakantie gaat hij graag zeilen en duiken.  

0 (0 beoordelingen)

3 opleidingen

0 inschrijvingen

Patrick Rikken

Op jonge leeftijd leerde Patrick al programmeren. Het was dan ook geen verrassing dat hij Informatica ging studeren. In 1991 behaalde hij zijn bul aan de Universiteit Twente met een specialisatie in AI. Via zijn dienstplicht bij de marine ging hij als projectleider werken bij TNO Defensieonderzoek waar hij slimme trainers en simulatoren ontwikkelde. Vervolgens werkte hij als business unit manager bij Trendsoft, een werkmaatschappij van PinkRoccade. Na drie jaar kwam hij in dienst bij (Logica)CMG waar hij in diverse managementrollen o.a. verantwoordelijk was voor de offshore delivery van complexe projecten en commercieel eindverantwoordelijk voor de publieke sector. In die tijd bleef hij inhoudelijk gericht en heeft hij veel geleerd over sourcing, regie en de professionalisering en digitalisering van organisaties. Als mede-eigenaar van DiVetro paste hij zijn expertise de afgelopen 10 jaar toe bij klanten en bundelde hij geleerde lessen in toepasbare methoden voor digitalisering en professionalisering. Als trainer op onze Academy deelt hij graag zijn ervaringen.

0 (0 beoordelingen)

5 opleidingen

0 inschrijvingen

Naar proactieve ICT-regie
595.00 excl. BTW
Wissen

Voorkennis

 • Vertrouwd zijn met het gedachtegoed van het procesmatig aansturen van ICT-afdelingen, op basis van bijvoorbeeld ITIL. Certificering is geen vereiste.

Doelgroep

 • Deze workshop is bedoeld voor IT Professionals die staan voor de uitdaging om van reactief beheer door te groeien naar proactief beheer en/of hun management willen adviseren over het verbeteren van ICT-regie.
 • ICT Operation Manager
 • Quality Assurance Manager
 • Service Manager
 • Business Analyst
 • Solution Designer
 • Project Manager
 • Digital Consultant
 • Architect
 • IT beheerder

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

 • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.