Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

8 maart: Intervisie zorg – autonomie in een horizontale organisatie. Schrijf je in!

We mogen weer!

Nadat onze reeks in 2021 was onderbroken, willen we in 2022 verder gaan met onze intervisie-sessies voor de zorg. Nu de maatregelen langzaam wat versoepeld worden, staan we te trappelen om jullie weer in het echt te ontmoeten. Op 8 maart ben je welkom op de Reehorst om met mede-zorgprofessionals te praten over de onderwerpen die in de zorg spelen.

Ook in deze intervisie hebben we een gast die kennis komt delen over haar zorgpraktijk. We gaan in gesprek met Ruth Maas, bestuurder van Zorgcentra de Betuwe. Bij haar aantreden heeft ze de organisatie bekend gemaakt met de filosofie van het Rijnlandse model. Onderdeel van dit model is een hoge mate van zelfstandigheid van de verzorgende teams, ondersteund door een “achterkant” van afdelingen die het leveren van de juiste zorg aan de voorkant mogelijk maakt. Er is aandacht voor de leefwereld: mooi werk voor de medewerker én mooi leven voor de cliënt is een belangrijke focus van het Rijnlandse model. Het idee van zelfsturende teams is niet nieuw, maar de implementatie van zelfsturing gaat vaak mis. De realisatie van een succesvolle horizontale organisatie is veel complexer, dan het simpelweg wegnemen van de managementlaag. Een ander misverstand is dat je deze filosofie alleen organisatie-breed in kan zetten. Met Ruth gaan we de discussie aan over hoe je laagdrempelig aan de slag kan met deze filosofie, wat er voor nodig is om autonomie aan teams te geven en wat het betekent om echt horizontaal te gaan organiseren.

Agenda van de intervisie-sessie 8 maart 2022

17:45: Inloop
18:00: Diner
18:30: inleidende bespiegeling Ruth Maas
19:00: Intervisie
20:00: Einde

Zoals altijd beginnen we de intervisie sessie met een informele kennismaking tijdens een gedeelde maaltijd. Vervolgens neemt Ruth ons mee in haar visie op het Rijnlandse model. Het laatste uur besteden we aan intervisie. Hoe is jouw organisatie of afdeling georganiseerd? Zijn jullie juist heel procesmatig georganiseerd of heel organisch? Waarom werkt dat voor jullie juist wel of niet? Het beloofd een interessante avond te worden!

De inschrijving is gesloten.

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.