Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

DiVetro verzorgt agile contracting training voor medewerkers en klanten

DiVetro verzorgt jaarlijks diverse trainingen om professionals en organisaties vertrouwd te maken met de beginselen en best practices op het gebied van Analyse, Sourcing en Management. Zo verzorgden we op woensdag 28 februari samen met onze business partner Ivar Jacobson International een agile contracting training voor onze medewerkers en klanten.

Er zijn inmiddels immers veel organisaties die agile (willen) werken maar nog steeds op een ‘niet-agile’ manier contracten afsluiten met hun leveranciers. De agile contracting training richt zich op een nieuwe manier van contracting en is gebaseerd op diverse best practices die de consultants van Ivar Jacobson International in de loop der jaren hebben verzameld.

Wij hadden een kort gesprek met Dennis Geluk, aanspreekpunt voor Analyse, Agile en Use Case 2.0 trainingen bij DiVetro en contactpersoon voor DiVetro bij Ivar Jacobson International. Hieronder leest u meer over het doel, de inhoud en de ontvangst van de agile contracting training.

Dennis, kun je ons meer vertellen over het doel van de agile contracting training?

Dennis: Zeker! Als je naar de inhoud van de training kijkt, dan zie je diverse raakvlakken met onze sourcing propositie. Daarom leek het ons nuttig om docent Ian Spence van Ivar Jacobson International naar Nederland te halen voor een training binnen DiVetro.

Was de training dan alleen voor DiVetro medewerkers?

Dennis: (lacht) Nee, naast interne medewerkers hebben we ook een aantal klanten gevraagd of zij wilden deelnemen.

In eerste instantie wilden we als DiVetro onze kennis vergroten maar uit onze visie rond kennisdeling volgde al snel de reflex om te kijken of er ook klanten waren die we met deze training konden helpen. Het is uiteraard ook gewoon goed om samen met klanten een leuke dag te hebben.

Kun je iets over de inhoud van de training vertellen?

Dennis: Hoewel het onderwerp “agile contracting” wat saai en stoffig zou kunnen klinken was het een zeer inspirerende en leerzame dag waarbij we als groep ook veel oefeningen en opdrachten hebben uitgevoerd.

Tijdens de training hebben we gebruik gemaakt van handige reference cards en checklist cards. Deze kaarten vormen een goede basis voor oefeningen om zaken te prioriteren of om scherp te krijgen waar bepaalde werkzaamheden of verantwoordelijkheden belegd zouden moeten worden.

Klinkt interessant Dennis. Hoe hebben de cursisten de training ervaren?

Dennis: Als ik de feedback van de deelnemers mag geloven dan heeft iedereen het ervaren als een leuke, maar vooral ook interessante training. Ian is een zeer ervaren docent en heeft een zeer plezierige manier van presenteren die bij veel mensen goed valt.

De training is wat mij betreft zeer geslaagd. Ik hoop dat de cursisten er hetzelfde over denken. (lacht).

Hebben jullie ideeën om deze training meer te gaan verzorgen?

Dennis: DiVetro en Ivar Jacobson International organiseren geregeld trainingen waar iedereen aan kan deelnemen. Tot nu toe werden er nog geen agile contracting trainingen gegeven in Nederland.

Gezien de interesse van onze klanten en het feit dat we voor deze training binnen een week het maximale aantal deelnemers bereikt hebben lijkt het ons een goed idee om dit jaar nog een nieuwe training te organiseren.

Waar kunnen we terecht voor meer informatie?

Dennis: Een mailtje naar info@divetro.nldennis.geluk@divetro.nl of een telefoontje naar 088 000 54 00 volstaat. We pakken het dan meteen op.

Bedankt voor de informatie Dennis, en veel succes met je projecten en trainingen!

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.