Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

Elke gek heeft zijn gebrek

DiVetro heeft sterke consultants aan boord. Consultants met ervaring en een eigen verhaal. In onze reeks “Consultants van DiVetro” spreken we vandaag met Bart Roijers.

Bart Roijers is ICT Consultant en Manager bij DiVetro. Naast zijn werk is hij voetbaltrainer en wijnliefhebber. Verder is Bart altijd te vinden voor een weekendje weg met vrienden of familie. Wilt u Bart beter leren kennen? Lees dan snel verder!

“Ik zoek graag actief naar kansen om deze vervolgens te benutten.”

Bart, kun je jezelf kort voorstellen?

Bart: Zeker! Ik ben Bart Roijers, 50 jaar oud. Ik woon in Tilburg en ben dus een zogenaamde “kruikenzeiker” (lacht). Zelf heb ik een dochter van 17 jaar oud. Mijn vriendin woont met haar dochter van bijna 18 en zoon van 15 in Roosendaal.

Wat doe je in je vrije tijd?

Bart: Op dit moment besteed ik veel tijd en positieve energie als trainer en leider bij RKVV Roosendaal C2.  Zo speelden we op 4 juni de bekerfinale. Daar waren we de begeleiders en het team Bart Roijers - RKVV Roosendaal C2 - DiVetronatuurlijk druk mee bezig.

Sport en spel vind ik sowieso leuk. Mijn dochter gaat – na een blessure dit jaar – weer badmintonnen. Ik probeer zoveel mogelijk aanwezig te zijn bij haar wedstrijden. Verder maak ik graag ook tijd vrij voor een potje biljarten of darten.

Naast sport is wijn een echte liefhebberij. Dat gaat van lezen over wijn en wijn drinken tot – zo nu en dan – een weekendje naar een wijnregio in het buitenland. Het wordt trouwens weer ‘ns tijd … (glimlacht).

Voor we bij DiVetro werkten ben ik samen met mijn collega Joost al een aantal keer op wijnreis geweest. Wat dat betreft is het ook leuk dat we sinds begin 2016 een wijnclubje hebben bij DiVetro. We komen 4 keer per jaar samen om wijn te proeven en te bespreken: ontzettend lekker en ontzettend leuk om met collega’s te doen!

Een paar keer per jaar ga ik ook een weekendje weg met m’n vriendin, met m’n dochter, met het hele samengestelde gezin of met vrienden en familie. Je weet wel: gewoon lekker wat dingen ondernemen in het weekend. Een paar dagen weg is altijd leuk, toch?

Klinkt inderdaad leuk, Bart! Wat is je professionele achtergrond?

Bart: Ik heb BIK (Bestuurlijke Informatiekunde) gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg. In 1991 ben ik afgestudeerd.

In hetzelfde jaar ben ik begonnen bij Pink Elephant, later PinkRoccade, Getronics en KPN Consulting. Daar heb ik 23,5 jaar gewerkt, voornamelijk bij en voor klanten: van servicedesk en netwerkbeheer tot service management. De voorbije 18 jaar heb ik me vooral beziggehouden met project-, programma- en interimmanagement.

En wanneer en waarom heb je voor DiVetro gekozen?

Bart: Ik ben sinds februari 2015 in dienst bij DiVetro. Nu ruim een jaar dus.

Na bijna 24 jaar bij Pink Elephant/KPN was ik toe aan een kleiner en sfeervoller bedrijf met veel ondernemerschap. Ik had van enkele oud Pink-collega’s al positieve verhalen over DiVetro gehoord… en nu werken we dus opnieuw samen! (lacht)

Ik heb de juiste keuze gemaakt. DiVetro is kleiner en sfeervoller: het is een minder grote club met minder mensen. Ook de sfeer op kantoor en de manier waarop we samenkomen en dingen organiseren (het jaarlijkse weekendje weg en de manier waarop we mooie opdrachten bij klanten uitvoeren bijvoorbeeld) spreken me erg aan.

Weet je, werken is samenwerken met anderen, en bij KPN deed ik dat vooral bij de klant. Hier voel ik meer betrokkenheid bij het bedrijf zelf en bij de collega’s. We genieten samen van de dingen die we doen.

Het ondernemerschap zit ‘m in de ruimte die je krijgt en neemt om het bedrijf beter te maken. Zo heb ik met een aantal collega’s bijvoorbeeld net initiatief genomen om onze salesactiviteiten te intensiveren. En dat wordt gewaardeerd: heel leuk werken zo!

“Ik ben eigenlijk geen ICT'er pur sang. Ik ben meer iemand die in het ICT veld, situaties analyseert door met mensen te praten, te voelen en te zien, om zo mooie resultaten te behalen.”

Aan welk(e) projecten werk je momenteel?

Bart: Ik ben momenteel adviseur bij GGD Brabant-Zuidoost. Ik geef advies bij de transitie en de transformatie van de ambulance informatievoorziening naar de ICT afdeling van de GGD. Verder tast ik ook mogelijke samenwerkingen en initiatieven af met andere RAV regio’s in Nederland voor het ontwerp en de inrichting van ICT voor de ambulance van de toekomst.

Daarnaast ben ik IT Manager bij de Bergschenhoek Groep. Dat is een groot familiebedrijf met 460 medewerkers en 15 vestigingen in 4 landen. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt ventilatieproducten, rookgasafvoersystemen, civieltechnische maatwerk- en waterbeheersingsproducten.

Bij de Bergschenhoek Groep heb ik 2 rollen: ik manage de IT afdeling en ik geef het bedrijf sinds kort ook advies over een toekomstig ICT plan. De combinatie van beide opdrachten is uitdagend en interessant. Ik kan mijn creativiteit en ondernemerschap goed benutten.

Waar haal jij je voldoening uit?

Bart: Ik zoek graag actief naar kansen om deze vervolgens te benutten. Dat doe ik bij voorkeur in samenwerking met de aanwezige krachten: de mensen en de partijen. Als de initiatieven slagen Bart Roijers - RKVV Roosendaal - DiVetrodan word ik gelukkig. Mijn jarenlange voetbalervaring neem ik vaak als voorbeeld. De vraag die ik me stel is “hoe vorm je een team voor het behalen van een maximaal resultaat?”

Wat zijn je ambities?

Bart: Nog meer kansen zien en benutten.

De dingen die ik nu doe vind ik hartstikke leuk. Die wil ik dan ook blijven doen. Ik ben eigenlijk geen ICT’er pur sang. Ik ben meer iemand die in het ICT veld werkt, situaties analyseert door met mensen te praten, te voelen en te zien, om zo mooie resultaten te behalen.

Als ik bijvoorbeeld weet dat een collega op zoek is naar een opdracht en ik zie een mogelijkheid, dan neem ik actie. Als ik iets adviseer bij de GGD – bijvoorbeeld voor de ambulance van de toekomst  – dan wil ik hier ook een voortrekkersrol in nemen.

Ik wil over 3 jaar niet noodzakelijk partner van DiVetro zijn. Over 5 jaar hoef ik ook geen eigen bedrijf te hebben. Ik hoef ook niet de beste programmamanager te zijn. Ik wil doen wat ik graag doe en zo een waardevolle bijdrage leveren.

Wil je nog een wijsheid of een inspirerende quote delen?

Bart: Mijn moeder zei vroeger regelmatig tegen me: “Elke gek heeft zijn gebrek”. Ik merkte onlangs dat ik deze quote zelf best wel vaak gebruik.

Voor mij betekent het: Privé en op je werk heb je met andere mensen te maken, die niet altijd hetzelfde zeggen of doen als ik (zou willen). Zo zullen anderen ook regelmatig naar mij kijken. Dat is niet erg. Op iedereen is wel wat aan te merken. Ik kijk graag naar de positieve kanten van de mensen.

Een andere wijsheid die ik graag ter harte neem: “Ik weet pas wat ik denk als ik hoor wat ik zeg”. Door mijn mening of idee te delen met een ander krijg ik een vraag, tegenwerping of andere reactie. Hierdoor vorm ik mijn gedachte meer en beter dan als ik deze voor mezelf houd. Deze wijsheid komt me elke dag goed van pas (lacht).

Dat zijn mooie woorden om af te sluiten Bart. Ontzettend bedankt voor dit gesprek en veel succes, plezier en voldoening met je opdrachten en andere bezigheden.

Vragen of interesse?

Vond u dit artikel interessant? Alvast bedankt om het met uw netwerk te delen.

Heeft u interesse of vragen naar aanleiding van dit artikel? Wij beantwoorden uw vragen graag via het reactieformulier onderaan deze pagina, via info@divetro.nl of via +31 (0) 88 000 54 00.

Blijf op de hoogte

Wilt u onze artikelen voortaan automatisch in uw mailbox ontvangen? Klik op de knop hieronder en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.