Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

Teamspirit en uitdaging op het snijvlak van business en IT

Stanley Lachman is Business Analist bij DiVetro. Hij houdt van voetbal en reizen en hij maakt graag de vertaling tussen de business en de IT. Een boeiende collega!

Stanley, kun je jezelf kort voorstellen?

Stanley: Jazeker. Ik ben Stanley Lachman. Ik ben 34 jaar en ik woon samen met mijn vriendin Patricia in Prinsenbeek. We hebben twee kinderen. Quinn is 1 jaar en Elin is 3 jaar.

“Ik wilde meer binding met de organisatie waarvoor ik werkte.”

Wat is je professionele achtergrond?

Stanley: Ik heb Bedrijfskundige Informatica gestudeerd aan de Avans Hogeschool in Breda. In 2006 studeerde ik af met uitstroom naar procesinnovatie. In september 2006 heb ik vervolgens de Masterclass Informatieanalyse en Functioneel Ontwerp afgerond bij mijn voormalige werkgever LogicaCMG.

Sindsdien heb ik als informatieanalist en business analist verschillende projecten gedaan bij UWV, CWI, het ministerie van Binnenlands Zaken en Koninkrijksrelaties en de Belastingdienst.

Wat doe je in je vrije tijd, Stanley?

Stanley: De weekenden staan meestal in het teken van mijn gezin, familie en vrienden. Verder kijk ik in mijn vrije tijd graag naar Amerikaanse series en films.

Ik heb ook een seizoenkaart van NAC Breda. Die heb ik al sinds jaar en dag. Elke thuiswedstrijd zit ik samen met vrienden op de tribune in het Rat Verlegh Stadion. Verder ben ik fan van en kijk ik graag naar Feyenoord. Dat is in mijn ogen als club de grote broer van NAC Breda.

Tot november 2014 heb ik ook graag gevoetbald. Toen ik mijn achterste kruisbanden scheurde moest ik echter stoppen. Om toch in conditie te blijven ga ik in mijn vrije tijd nu vaak naar de sportschool.

Wanneer en waarom heb je voor DiVetro gekozen?

Stanley: Dat moet in januari of februari 2012 zijn geweest. Enerzijds zocht ik een nieuwe uitdaging in mijn vakgebied; ik wilde me verder specialiseren in informatieanalyse.

Anderzijds voelde ik me té gedetacheerd. Ik wilde meer binding met de organisatie waarvoor ik werkte. De term ‘vakidioten’ die in mijn intake met een van de partners van DiVetro viel staat me nog altijd bij (lacht). Dat was voor mij doorslaggevend. Ik wist meteen dat we een goede match hadden. In april 2012 ben ik als business analist bij DiVetro gestart.

Bevalt het werk bij DiVetro?

Stanley: Absoluut! DiVetro staat voor transparantie, openheid, samenhorigheid en professionaliteit.

Als consultant krijg ik vanuit DiVetro voldoende vrijheid, begrip en ondersteuning om mijn werk zodanig in te richten dat werk en privé in balans zijn. Zeker in de fase waarin wij als jong gezin nu zitten is het erg prettig dat hiervoor begrip is en wordt meegedacht.

“Ik werk graag in een agile scrum team met verschillende specialismes.”

En bevalt je werk als business analist?

Stanley: Zeer zeker. Als business analist sta je tussen het klantdomein en het IT-domein in. Je creëert een netwerk en staat in direct contact met verschillende personen zoals eindgebruikers, businessvertegenwoordigers en beheerders.

De uitdaging zit er met name in om voor iedereen een bruikbare en passende oplossing te vinden. Dit kun je uiteraard niet alleen. Daarom vind ik het ook zeer prettig werken in een scrum team met diverse specialismes.

Kun je iets vertellen over je huidige werk?

Stanley: Ik werk momenteel als business analist in een agile scrum team bij KLM. Wij ontwikkelen Apps ter ondersteuning van het vliegend personeel van KLM en KLM Cityhopper.

Ik richt me vooral op de App voor de piloten in de cockpit. Ik zit regelmatig aan tafel met een gebruikersvertegenwoordiging om de gewenste functionaliteiten door te spreken. Vervolgens vertaal ik deze wensen in overleg met de Product Owner naar behapbare functionele eenheden die door het scrum team in een bepaalde periode gerealiseerd kunnen worden.

Waar haal jij je voldoening uit?

Stanley: Ik haal uiteraard veel voldoening uit het ontwikkelen van een oplossing die écht waarde toevoegt voor (een deel van) de organisatie maar ook uit de volledige totstandkoming van deze oplossing.

Momenteel werk ik in een multidisciplinair team dat op basis van requirements binnen een korte periode een stukje functionaliteit realiseert. Het ‘teamdenken’ speelt hierin een belangrijke rol.

Wat zijn je ambities?

Stanley: Ik heb niet echt ambities voor de lange termijn. Ik ben mijn carrière begonnen als informatieanalist en de laatste jaren ben ik meer doorgegroeid naar business analist. Ik wil me hierin graag verder ontwikkelen. Maar dat kan ook over een paar jaar weer anders zijn. Je weet niet wat er op je pad komt. (lacht)

Zo is het maar net Stanley! Wat zou je doen als je op dit moment niet meer zou moeten werken?

Stanley: Reizen! Ik ben weliswaar geen backpacker, maar ik heb een bepaalde fascinatie voor Amerika, Australië en andere culturen in het algemeen. Als kleine jongen ben ik “besmet” geraakt met de cultuur en het geloof in de American Dream. Wij gingen vroeger met enige regelmaat in de zomervakanties naar deze verre bestemmingen.

Mooi antwoord Stanley! Heb je nog een wijsheid die je met ons wilt delen?

Stanley: Het motto van een Rotterdamse voetbalclub past goed bij mijn werkwijze: “Geen woorden, maar daden”. Dat spreekt mijns inziens al redelijk voor zich.

Ga sneller over tot de uitvoer van het werk in plaats van voortdurend te overleggen. En durf risico’s te nemen. Natuurlijk kan het dan voorkomen dat er fouten worden gemaakt of dat je een en ander moet bijstellen, maar daar word je ook weer een wijzer persoon en team van.

Volledig mee eens Stanley! Bedankt voor dit gesprek en veel succes nog met opdracht en andere bezigheden.

Vragen of interesse?

Vond u dit artikel interessant? Via de knoppen hieronder kunt u het met uw netwerk delen.

Heeft u interesse of vragen naar aanleiding van dit artikel? Wij beantwoorden uw vragen graag via het reactieformulier onderaan deze pagina, via info@divetro.nl of via +31 (0) 88 000 54 00.

Wordt u onze nieuwe collega?

Bent u op zoek naar een nieuwe uitdaging op het gebied van analyse, sourcing, informatiebeveiliging, informatiemanagement, transitiemanagement, project- of programmamanagement en kunt u zich vinden in de filosofie van Stanley en DiVetro?

Lees hier meer over DiVetro. Wij zijn actief op zoek naar ervaren analisten, sourcing specialisten en managers. En we maken graag tijd voor een goed gesprek!

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.