Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

Lean & Agile

Categorieën: Agile werken, Optimalisatie
Verlanglijst Delen
Deel cursus
Pagina link
Deel op social media

Over de cursus

Duur van de training: 2 dagen

Heeft u al een recept voor digitale disruptie?

Succesvolle organisaties zijn wendbaar en slagvaardig. Zij kunnen zich zeer snel aanpassen aan veranderingen, zij wapenen zich tijdig voor bedreigingen en zij zijn als eerste in staat om kansen te benutten. Trends als Lean en Agile spelen daarop in.

Trainingsdoelen

 • Deze Lean & Agile Training gaat in op de achtergronden van diverse methoden en helpt u om een hoge graad van wendbaarheid en slagvaardigheid te bereiken!
 • Deze training onderscheidt zich van standaard Lean en Agile trainingen omdat het de kracht van verschillende visies combineert en zich richt op de juiste toepassing. Aan het eind van de training kent u niet alleen de theorie, maar kunt u de volgende dag al aan de slag met de materie.
 • In deze training nemen we u allereerst mee in de uitdagingen die organisaties vandaag de dag ervaren ten aanzien van continue en snelle verandering. We zullen zien dat vrijwel elke organisatie wendbaarder kan worden.
 • Daarna gaan we in op de theorie achter methoden als Lean, Six Sigma, Agile, Continuous Development en SAFe. We slaan bruggen tussen business en innovatie en leren dat verbetering zoveel mogelijk in bestaande processen moet worden ingebouwd.
 • Aan de hand van praktijkvoorbeelden helpen we u om tot eerste ideeën voor toepassing binnen uw eigen bedrijf te komen. Vanuit die praktische oefening reiken we u gereedschappen aan om daar na de training zelf mee aan de slag te gaan en te bepalen welke verdieping nodig is.

Trainingsonderwerpen

 • hoe innovatie in processen ontdekt worden
 • hoe bruggen zijn te slaan tussen bestaande processen, ICT en andere disruptieve wapens
 • de principes van Lean en Six Sigma
 • de principes van Agile werken, inclusief Kanban en Scrum en het opschalen daarvan
 • het gebruik van tools en technieken uit deze filosofieën
 • het adequaat opzetten en gebruiken van Kanban- en Scrumborden
 • de leer rondom methodieken, teamsamenstelling, -rollen, governance en meeting structuren in zowel Lean Six Sigma als Agile werken
 • het gedachtegoed van continu verbeteren uit zowel Lean als Agile. Denk daarbij aan Plan – Do – Check – Act in een light variant van de DMAIC-werkwijze (Define, Measure, Analyse, Improve & Control), zodat verbeterpunten steeds geheel zijn af te ronden binnen een korte periode

Voor wie is deze training bedoeld?

De Lean & Agile Training is bedoeld voor verschilmakers en change agents: mensen die begrijpen dat wendbaarheid noodzaak is om te overleven in een maatschappij die continue verandert.

Verder is de training uitstekend geschikt voor mensen die vanuit de business een betere aansluiting zoeken naar ICT-projecten of vice versa.

Vereiste voorkennis

Voor deze cursus is geen specifieke voorkennis vereist.

Praktische informatie

Prijs

Het inschrijfgeld voor deze training bedraagt € 1.195,- exclusief btw voor training op de locatie van DiVetro. Dit bedrag is inclusief lunch, locatie, opleidingsmateriaal en het certificaat “Lean & Agile voor wendbare organisatie”, maar exclusief reiskosten en eventuele verblijfskosten.

Incompany: prijs op aanvraag

Datum(s)

 • 4 online sessies op 18, 19, 22 en 23 juni in de middagen van 13.00 t/m 17.00 uur.

Uiteraard is de startgarantie voor deze training op de vermelde datum afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Wij kunnen deze training ook op maat bieden, toegespitst op uw organisatie. Heeft u hier interesse voor neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Locatie

De trainingslocatie van DiVetro is: Villa de Reehorst, Hoofdstraat 20A, 3972 LA Driebergen-Rijsenburg.

Trainingsvormen

 • Klassikaal op locatie DiVetro
 • Online, 4 online sessies van 4 uur per sessie
 • Incompany

Klassikale training/workshop met presentaties, discussies en praktijk cases.

Certificering

Aan het einde van deze opleiding ontvangt u het certificaat “Lean & Agile: recept voor Digitale Disruptie?”.

Interesse in deze training?

Vul hieronder uw gegevens in. We nemen zo snel mogelijk contact op.

 • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.

Toon meer

Cursus inhoud

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

 • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.