Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

In mijn functie is geen enkele dag hetzelfde

DiVetro heeft sterke medewerkers aan boord. Medewerkers met ervaring en een eigen verhaal. In onze reeks “Consultants van DiVetro” spreken we vandaag met Daniëlle de Groot.

Daniëlle is secretaresse bij DiVetro. Naast haar werk is haar gezin prioriteit nummer één. Verder geniet Daniëlle van de tijd die ze doorbrengt met haar vriendinnen. Wilt u Daniëlle beter leren kennen? Lees dan snel verder!

“Steekwoorden die bij me opkomen als ik aan DiVetro denk zijn flexibiliteit, hecht team, openstaan voor ideeën en betrokkenheid.”

Daniëlle, kun je jezelf kort voorstellen?

Daniëlle: Zeker! Ik ben Daniëlle de Groot. Ruim 45 jaar geleden zag ik het levenslicht in Vlaardingen. Na een korte uitstap op mijn 22ste naar Tilburg, settelde ik me twee jaar later in Arnhem.

Inmiddels woon ik met mijn zoon, twee meiden en Pien – onze hond – in Driel. Het Oosten van het land bevalt me erg goed, maar als ik bij mijn ouders in Vlaardingen kom, dan voelt dat toch nog altijd als thuiskomen. (glimlacht)

Wat is je professionele achtergrond?

Daniëlle: Na mijn opleiding MEAO Commerciële Economie ben ik op mijn 19de gaan werken bij een Opeldealer in Vlaardingen.

Door mijn verhuizing naar Tilburg en even later naar Arnhem moest ik natuurlijk op zoek naar een andere werkgever. Al snel kwam Draft Tilburg op mijn pad, een detacheringbureau voor technisch personeel, en daarna ook Draft Arnhem.

Helaas veranderde de organisatie in die periode. Het werd tijd voor een nieuwe uitdaging. In 1998 begon ik bij CMG Arnhem en na 11 jaar kwam er een nieuwe mooie kans voorbij: 15 oktober 2009 was mijn eerste werkdag bij DiVetro. (glimlacht)

Heb je altijd een administratieve functie uitgeoefend?

Daniëlle: Ik heb vanaf mijn opleiding MEAO altijd heel hard geroepen dat ik nooit, maar dan ook nooit secretaresse wilde worden. Vandaar ook mijn studierichting Commerciële Economie. En tja, vanaf mijn eerste baan bij de Opeldealer doe ik niet anders. (lacht)

Bij alle bedrijven waar ik heb gewerkt waren de werkzaamheden nou eenmaal leuk en uitdagend, al is het belangrijkste voor mij toch altijd de sfeer en de collegialiteit. Die elementen binden me echt aan een bedrijf.

Wat doe je in je vrije tijd?

Daniëlle: Zolang ik in huis ben, vind ik het lastig om echt een moment voor mezelf te nemen. Daarom sta ik graag bij mijn zoon en dochter langs de lijn bij een voetbalwedstrijd of bij mijn andere dochter als ze moet tennissen. Dat zijn van die momenten dat ik even niks hoef en moet.

Verder probeer ik tijd vrij te maken om met onze hond te wandelen. Ik probeer ook het hardlopen weer op te pakken – als uitlaatklep – maar ik moet zeggen dat de motivatie ver te zoeken is. Ik moet nog even in de ‘flow’ komen. (lacht)

Naast het werk, de kids en de huishoudelijke rompslomp vind ik het erg fijn om regelmatig met mijn vriendinnen af te spreken. Deze meiden zijn ontzettend belangrijk voor me en ik kan dan echt genieten als we weer tijd hebben gevonden om iets af te spreken. Even de boel de boel laten en bijkletsen……!

“Wat mijn functie zo leuk maakt is de diversiteit. Geen enkele dag is hetzelfde!”

Wanneer en waarom heb je voor DiVetro gekozen?

Daniëlle: Tijdens mijn werk bij CMG had ik nog altijd contact met Astrid, secretaresse bij DiVetro. In de zomer van 2009 liet ze weten dat DiVetro op zoek was naar extra ondersteuning op het secretariaat.

Hier stond ik zeker voor open. Na alle reorganisaties en overnames bij CMG had ik voor mezelf besloten om rustig op zoek te gaan naar een andere werkgever.

Na mijn eerste gesprekken bij DiVetro was ik zo enthousiast geworden dat ik maar al te graag voor DiVetro aan de slag wilde gaan.

Heel fijn! Bevalt het werk bij DiVetro?

Daniëlle: Het werk bij DiVetro bevalt me zeker. Wat mijn functie zo leuk maakt is de diversiteit. Geen enkele dag is hetzelfde! Ik moet veel dingen organiseren en regelen waardoor het werk vaak ad hoc is. Verder moet ik veel schakelen en contact hebben met veel verschillende leveranciers.

Daarnaast is de samenwerking met Astrid altijd goed. (glimlacht) We weten precies wat we aan elkaar hebben, en – hoewel we een ander takenpakket hebben – kunnen we dingen van elkaar opvangen als dat nodig is.

DiVetro is een ontzettend mooi bedrijf om voor te werken. Dat heeft vooral te maken met de aansturing van de partners en de mensen die er werken. Het is een bedrijf waar je veel vrijheid krijgt en je je verantwoordelijkheden moet nemen.

Steekwoorden die bij me opkomen als ik aan DiVetro denk zijn flexibiliteit, hecht team, openstaan voor ideeën, betrokkenheid en oog voor de thuissituatie.

DiVetro is onlangs ook verhuisd naar Villa de Reehorst in Driebergen. Hoe heb je die verhuizing ervaren?

Daniëlle: De verhuizing van Arnhem naar Driebergen heeft DiVetro nog een extra positieve boost gegeven. Villa de Reehorst is een heerlijke pand om in te werken.

Het is een groene omgeving met veel licht en meer en grotere vergaderruimtes. Bovendien is het centraal gelegen, vlakbij het station!

We hebben de afgelopen twee maanden nog nooit zoveel aanloop gehad van collega’s, opdrachtgevers en leveranciers als in één jaar in Arnhem. (glimlacht)

“Het leukste aan mijn werk vind ik het regelen, het organiseren en de variatie. Ook vind ik het prettig dat ik nog steeds uitdaging heb in mijn werk, zodat ik scherp blijf.

Hoe zien je dagelijkse werkzaamheden eruit bij DiVetro?

Daniëlle: Phoe, dat vind ik een lastige. Zoals ik al aangaf is geen dag hetzelfde… Het is elke dag weer opnieuw prioriteiten stellen, verwerken en afhandelen. (glimlacht)

Wat vind je het meest interessante aan je werk?

Daniëlle: Het leukste aan mijn werk vind ik het regelen, het organiseren en de variatie. Ook vind ik het prettig dat ik nog steeds uitdaging heb in mijn werk, zodat ik scherp blijf.

Verder is het ontzettend fijn dat ik mijn dagen enigszins flexibel kan indelen! Ik verdeel mijn uren over 5 dagen, waarvan ik 3 dagen op kantoor zit en 2 dagen thuis werk.

Waar haal jij voldoening uit?

Daniëlle: Op werkgebied haal ik voldoening uit de waardering die ik krijg voor mijn werk, het vertrouwen dat ik krijg, een goed gesprek met een collega, kritiek waar ik iets mee kan, een mailbox die te overzien is en zaken die precies lopen zoals ik voor ogen heb!

Wat zijn je ambities voor de toekomst op professioneel en persoonlijk vlak?

Daniëlle: Mijn ambitie op werkgebied is om ooit het roer helemaal om te gooien. Dit roep ik al jaren hoor, maar als ik dan naga wat ik zou willen doen, dan blijft die vraag onbeantwoord. (lacht) Waarschijnlijk haal ik genoeg voldoening uit mijn werk bij DiVetro om er echt iets mee te doen.

Privé heb ik de ambitie om een cursus fotografie te gaan volgen en om iets meer tijd voor mezelf vrij te maken. Om te gaan sporten, bijvoorbeeld, en om iets meer rust in te bouwen, meer in ‘het nu’ te leven… maar ik weet eigenlijk niet of dat wel in me zit. (glimlacht)

Dat is een eerlijk en mooi antwoord Daniëlle. Ontzettend bedankt voor dit gesprek en veel succes, plezier en voldoening met je werk en bezigheden.

Vragen of interesse?

Vond u dit artikel interessant? Alvast bedankt om het met uw netwerk te delen.

Heeft u interesse of vragen naar aanleiding van dit artikel? Wij beantwoorden uw vragen graag via het reactieformulier onderaan deze pagina, via info@divetro.nl of via +31 (0) 88 000 54 00.

Blijf op de hoogte

Wilt u onze artikelen voortaan automatisch in uw mailbox ontvangen? Klik op de knop hieronder en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.