Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands
Ontwikkeling van de softwareontwikkeling met Hans beugelend en Leon Wolters van Alten Nederland.

De ontwikkeling van softwareontwikkeling: interview Alten Nederland

“Developers, developers, developers!” riep Steve Ballmer, en hij had gelijk. De wereld draait niet meer zonder software, en veel van die software wordt gemaakt door ontwikkelaars (developers) bij bedrijven zoals Alten Nederland. In dit interview verkennen we de ontwikkeling van softwareontwikkeling anno 2019.

Leon Wolters en Hans Beugelink van Alten Nederland vertellen over hoe de dienstverlening van Alten als softwareontwikkelaar steeds verandert. Het bedrijf is groot geworden met de zgn. ’embedded software’ op grote machines van bijvoorbeeld ASML. tegenwoordig doen ze naast embedded software en de meer herkenbare applicatie-ontwikkeling steeds meer dingen die diep ingrijpen op de bedrijfsprocessen van de klant zelf. Softwareontwikkeling is nu slechts een deel van de diensten die bij kunnen dragen aan de digitale transformatie van klanten, van hosting tot detachering. De markt vraagt deze differentiatie omdat verschillende klanten een heel verschillend soort partner zien in de zelfde leverancier.

Door de opkomst van Internet of Things (IoT), Big Data en analyse en grote cloudplatforms verandert zowel de rol van de IT-organisatie als van de softwareontwikkelaar. Leon en Hans vertellen hoe hun rol verandert van een meebouwer naar een meedenker. Hans gaat ook in op hoe het inkoopvraagstuk verandert voor de klant: die moet een sterke partner vinden die meekan in alle ontwikkelingen, zonder zelf de regie te verliezen, terwijl Leon benadrukt dat IT écht een strategisch thema is: bijna alles wat een organisatie doet heeft tegenwoordig een technologische component.

Het interview gaat diep in op wat deze ontwikkelingen vragen van zowel klant als leverancier om een effectieve relatie te voeren en uitstekende software en dienstverlening neer te zetten. De klant is hier leidend: de vraag naar meedenken over nieuwe techniek laat ruimte om elkaar sterk aan te vullen, en voorbij de softwareontwikkeling te kijken naar de ontwikkeling van een sterke partnerrelatie, en daarmee de markt tegemoet te treden. De vraag om een paar developers in te kunnen huren kan natuurlijk ook ingevuld worden, maar wellicht blijven er dan best kansen blijven liggen om verder te denken dan de techniek zelf.

We hebben het ook uitgebreid over hoe innovatief het Nederlandse bedrijfsleven nou eigenlijk is, en wat de verschillen zijn met de Amerikaanse en Britse organisaties. Hans merkt terecht op dat sommige sectoren van nature wat behoudender zijn. Juist daarom zijn deze vatbaarder voor disruptie.

Leon verkent het thema AI door te stellen dat het geen afzonderlijke ontwikkeling is maar iets dat langzaam maar zeker wordt verweven in alle software, om de slimme functionaliteit te bieden die gebruikers verwachten.

Het thema digitale transformatie komt aan bod door te kijken naar wat de impact is op de eindgebruiker. Het maakt, mits goed uitgevoerd, het leven makkelijker van zowel heel digitaal vaardige medewerkers als van mensen die wat minder met techniek hebben. Processen én tooling worden krachtiger én simpeler in gebruik door slimme softwareontwikkeling en dat help iedereen. Hans zegt terecht dat de ontwikkelingen uitgerekend voor de IT medewerker soms nog wel het moeilijkst zijn. Zowel de techniek waar men zich in verdiept heeft als de manieren van werken veranderen zo snel dat het moeilijk is als specialist om bij te blijven. Het risico bestaat dat je expert bent geworden in iets waar in de markt geen vraag meer naar is.

Leon en Hans worden blij van interdisciplinaire klussen waar hun expertise op de intersectie van devices, data en software ten volle benut kan worden. Dit zijn thema’s die in de markt volop spelen.

Meer mooie interviews luisteren? Abonneer je op de Lente Podcast via Spotify, iTunes of je podcast speler naar keuze en vertel het verder aan je collega’s en zakenrelaties! We maken graag dit soort informatieve content over ons vakgebieden, in dit geval digitale transformatie en de inkoop en regie van IT dienstverlening.
Bekijk al onze podcasts!

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.