Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands
De wereld verbeteren met AI met Marijn Markus

De wereld verbeteren met AI met Marijn Markus

Het werk dat onze interview-gast Marijn Markus graag doet met data, visualisatie en kunstmatige intelligentie (AI) is enorm belangrijk geworden in onze samenleving. Termen als ‘data science’ en ‘machine learning’ zijn heel erg actueel, maar wat hebben we er nou aan? Voor Marijn is het vooral belangrijk dat we zinnige toepassingen hebben voor de techniek en dat de zin van de onzin gescheiden wordt bij het ontwikkelen van betere oplossingen. Dat is zijn rol: zinnige toepassingen verwezenlijken, en onzinnige beelden over AI uit de wereld helpen. Marijn wil de wereld verbeteren met AI.

Hij heeft zich dan ook door een mooie combinatie van roeping en toeval kunnen inzetten voor een aantal grote uitdagingen, zoals hulp organiseren via Giro 555 aan de Filipijnen na de tyfoon Haiyan in 2013, de Ebola-uitbraak in West-Afrika in 2014 en later bij het aanpakken van criminaliteit in Rotterdam.

In dit interview vertelt hij hoe hij in dit vakgebied bezig is, hoe de publieke perceptie van de term ‘AI’ mettertijd verandert, en benadrukt hij de voordelen van de technologie en zijn optimisme over de inzet van techniek in het algemeen en kunstmatige intelligentie in het bijzonder om de wereld te verbeteren.

Onderweg bespreken we ook de adoptie van techniek in de samenleving en de veranderende aard van organisaties door digitale vooruitgang, en de uitdagingen voor organisaties die de voordelen van deze vooruitgang willen verzilveren. Marijn en ik zijn het er over eens dat de adoptie van techniek een zaak is die on allemaal aangaat, niet alleen techneuten of de IT afdeling.

Hij benadrukt dat grote doorbraken vaak een slimme samenvoeging zijn van ontwikkelingen die al veel langer spelen. Verschillende stukjes techniek waar we al aan gewend zijn komen dan ineens bij elkaar in een nieuwe toepassing die revolutionair lijkt te zijn, maar eigenlijk al best lang in ontwikkeling is.

Ook leuk is de balans die hij bewaart tussen enerzijds inhoudelijk werk doen met AI en anderzijds deelnemen aan het discours rondom AI. Dit is een kenmerk van steeds meer moderne professionals: enerzijds de inhoud, anderzijds de betrokkenheid bij de bredere, vaak internationale gemeenschap van vakgenoten, zowel online als offline.

Geniet van dit leuke interview en deel onze podcast vooral met anderen! We zijn altijd op zoek naar leuke, interessante interview gasten en nodigen jou als luisteraar uit om deel te nemen aan het gesprek rondom techniek en de organisatie. DiVetro helpt anders te kijken en meer te zien. 
Kom eens kijken op onze nieuwe website! We hebben onze waarde voor de klant beter tot uitdrukking gebracht in ons logo met het onderschrift ‘Digitale Vooruitgang’ en delen via onze Academy meer van onze kennis. 

Bekijk al onze podcasts!

Tags:
,

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.