Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

DiVetro leert veel van jonge consultants (en vice versa)

Vandaag spreken we met Thomas Migchelsen. Hij is ruim zeven maanden in dienst bij DiVetro. Thomas had al wat werkervaring opgedaan tijdens zijn studie aan de Hogeschool Windesheim, maar DiVetro is zijn eerste echte voltijds werkgever. We zijn erg benieuwd hoe het werken bij DiVetro hem bevalt.

Alweer zeven maanden bij DiVetro Thomas! De tijd vliegt. Hoe gaat het?

Thomas: Het gaat goed met me, dank je. De tijd vliegt inderdaad. Ook niet zo gek, want ik heb het onwijs naar mijn zin bij DiVetro. Op dit moment ben ik bezig bij twee opdrachtgevers en doe ik af en toe kleinere opdrachten bij andere opdrachtgevers. Dit maakt het werk ontzettend afwisselend. De ene dag denk ik mee over securityproblematiek in de haven, een andere dag over informatieveiligheid bij een opleidingscentrum en weer een andere dag onderzoek ik de risico’s op veiligheidslekken in een bedrijf in de agrarische sector.

Laten we eens teruggaan naar het begin. Hoe ben je bij DiVetro terechtgekomen?

Thomas: Nog voor het afronden van mijn studie ben ik door meerdere bedrijven benaderd. In alle gevallen voor functies die aansloten op mijn studie Infrastructure Design & Security. Het waren verschillende functies in informatiebeveiliging, voor zowel vaste rollen of als consultant. Informatiebeveiliging voelt echt als mijn vak en met name aan het begin van mijn loopbaan vind ik het belangrijk om zoveel mogelijk dingen te zien en net zoveel leren. Vandaar dat een rol als consultant mij extra aansprak. Vanuit mijn stages heb ik contact gehouden met een vakgenoot die net als consultant was begonnen bij DiVetro. Hij vertelde mij over zijn werkzaamheden en ik merkte meteen zijn enthousiasme over DiVetro, dat wekte direct mijn interesse. Hij heeft mij in contact gebracht met een ervaren security specialist van DiVetro en zo is het balletje uiteindelijk gaan rollen.

Wat was je indruk?

Thomas: Door de verhalen van mijn vakgenoot was ik al enthousiast en na het eerste gesprek met de ervaren security specialist was ik dat al helemaal. Wat mij opviel is hoe gedreven en leergierig hij is, ondanks dat hij al zo lang in het vak zit. Nog diezelfde week had ik een vervolggesprek met twee partners van DiVetro. Ook hier kreeg ik hetzelfde beeld: veel kennis in huis, bereidheid en enthousiasme om kennis te delen en alle ruimte om jezelf te (blijven) ontwikkelen. Dit waren voor mij belangrijke waarden in de zoektocht naar mijn eerste werkgever. DiVetro was zeer geïnteresseerd in mijn kennis die ik had opgedaan en de nieuwste ontwikkelingen die ik vanuit mijn opleiding meeneem. Mijn gevoel bij DiVetro was heel goed en ik merkte hun enthousiasme om een junior in dienst te nemen. Dit alles was voor mij reden genoeg om het aanbod, die daarna snel volgde, te accepteren en nog voor de daadwerkelijk in ontvangstname van mijn diploma het contract te ondertekenen.

En werden je verwachtingen waargemaakt?

Thomas: Het was een goed begin, ik werd door al mijn collega’s goed ontvangen en iedereen toonde interesse in me. Collega’s vertelden vol enthousiasme over hun opdracht en begonnen direct met het delen van hun kennis. Ik kreeg een leaseauto, laptop, telefoon en werd in één dag bijgepraat over de werkwijzen van DiVetro. Vrijwel direct ben ik samen met een collega gestart met een opdracht bij een nieuwe klant om een GAP-analyse op gebied van ISO27001 te maken. Meteen een leuke opdracht waar ik mijn ei in kwijt kon en waar ik alle vrijheid kreeg om mezelf te laten zien.

Je begon in augustus, een maand voordat DiVetro altijd een studiereis maakt.

Thomas: Ja, leuk, ik ging ook direct mee. Ik weet nog goed dat dit tijdens mijn gesprek met de partners ter sprake kwam, met enige verwondering hoorde ik aan dat DiVetro elk jaar een studiereis organiseert en dat iedereen mee mag. Het was echt een geweldige ervaring om met al mijn collega’s op reis te gaan. We zijn met de trein naar Berlijn geweest. Mijn vriendin mocht ook mee. Het programma liet naast plenaire activiteiten ook veel ruimte om er zelf op uit te gaan en zo een geweldige stad als Berlijn te ontdekken. Dat past wat mij betreft bij DiVetro: een goede mix van gezamenlijk leren, werken en gezelligheid. En het mooie was dat ik op deze manier 50 andere collega’s leerde kennen en zij mij.

Dat klinkt allemaal heel positief. Was er niks aan te merken?

Thomas: Natuurlijk is er altijd wel wat aan te merken en te verbeteren. Voor DiVetro was het nieuw om mensen zonder veel ervaring aan te nemen. We zijn samen begonnen aan een grote ontdekkingsreis, waar zowel voor mij als voor DiVetro leermomenten in zitten. In het begin was het lastig om direct voltijds bij klanten aan de slag te gaan. Ook is het even wennen als je ergens wordt afgewezen omdat je wel aantoonbare kennis hebt, maar op papier nog te weinig ervaring hebt. Er is echter zoveel waardevols te doen dat het uiteindelijk geen probleem is geweest om een goed gevulde opdrachtenportefeuille te krijgen. Binnen DiVetro hebben we de kans verzilverd om jonge mensen als ik actief van hulp en intervisie te voorzien. Het zal daarom mooi zijn om meer jonge collega’s te verwelkomen die zich binnen DiVetro snel kunnen ontwikkelen.

Ben je inmiddels lekker aan de slag?

Thomas: Jazeker, zoals gezegd ben ik bij verschillende opdrachtgevers aan de slag. Het werken voor verschillende opdrachtgevers maakt het werken bij DiVetro heel afwisselend. Het is erg tof om te merken dat mijn kennis wordt gewaardeerd. Mijn specialismes liggen naast security op governance, risk & compliance en labeling met behulp van Azure Information Protection. Dus als iemand dit leest en daar wat meer over wil weten, dan mag je me altijd bellen of mailen!

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.