Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

DiVetro Risico Inventarisatie Coronamaatregelen Tool

De 1,5-metersamenleving

In een periode van minder dan een maand transformeerde Nederland in een 1,5-metersamenleving waarin we afstand houden en waarin een heel groot deel van Nederland vanuit huis werkt. Overal verschijnen tips over het samenwerken op afstand en hoe je het beste je thuiswerkplek kunt inrichten. In heel Nederland zijn laptops en webcams aangeschaft, is extra software om thuis te werken beschikbaar gesteld of zijn projecten versneld uitgerold om werken op afstand mogelijk te maken. Ook in uw organisatie zullen aanpassingen gedaan zijn om de 1,5-metersamenleving mogelijk te maken.

Genomen Coronamaatregelen

Deze maatregelen zullen voor elke organisatie anders zijn. Zo zal de één misschien tweehonderd laptops bij een consumenten elektronica winkel hebben aangeschaft voor de thuiswerkers, terwijl een ander licenties heeft moeten uitbreiden om alle medewerkers aan het werk te houden. Hoe dan ook is het belangrijk om de genomen maatregelen in kaart te brengen. Niet om er nu direct actie op te ondernemen, maar juist om te registreren welke acties er in de (nabije) toekomst moeten worden uitgezet om bepaalde maatregelen tijdig terug te schalen als ze niet meer noodzakelijk te zijn. Misschien moeten de laptops beheerd gaan worden door de IT-leverancier of zijn de extra licenties niet meer noodzakelijk? Naast de aanschaf van nieuwe of tijdelijke middelen is het ook van belang om naar de projecten te kijken. Welke projecten zijn tijdelijk gepauzeerd of juist versneld uitgerold? Zijn bij de versnelde uitrol de resultaten geborgd of hebben we nog restpunten die nu verloren lijken te gaan in de hectiek van de situatie?

Nu, medio april, liggen de genomen maatregelen nog vers in het geheugen en daarom is dit waarschijnlijk hét moment om de tijd te nemen deze te registreren. Dat scheelt veel moeite later!

Geleerde lessen in kaart brengen

Natuurlijk is het ook belangrijk om de geleerde lessen van deze periode in kaart te brengen. Tijdens een crisis zullen bepaalde processen anders gelopen zijn. Wees bewust welke dit zijn en bekijk ook hoe ze nu in deze crisis gelopen zijn, misschien is de nieuwe manier wel veel efficiënter en kan het proces in de toekomst op deze manier blijven bestaan? Het kan natuurlijk ook zo zijn dat er bepaalde zaken zijn overgeslagen die alsnog uitgevoerd moeten worden op een later moment.

Gratis Risico Inventarisatie Coronamaatregelen Tool

Om de genomen maatregelen en benodigde acties in kaart te brengen ontwikkelde DiVetro een tool. Deze tool hebben we inmiddels bij meerdere klanten succesvol ingezet. Om ook uw organisatie te helpen tijdens deze crisis stelt DiVetro deze tool gratis beschikbaar.

Deze tool (Excel) bevat op het eerste tabblad een instructie maar wijst zich grotendeels vanzelf. We hopen dat deze bij kan dragen aan het gecontroleerd uit deze crisis komen!

Downloadformulier Risico Inventarisatie Coronamaatregelen Tool

  • Leuk dat u onze tool wilt gebruiken! Zullen we contact houden over onze kennis en diensten? Natuurlijk rekening houdend met uw privacy.

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.