Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

Analisten DiVetro spreken op 10e DREAM event

Op donderdag 4 oktober 2019 vond in Hotel Vianen het jaarlijkse DREAM event plaats. Deze conferentie is uitgegroeid tot het grootste Nederlandse event op het gebied van requirements engineering. Het DREAM event 2019 werd bezocht door bijna 400 geïnteresseerden uit de analyse-wereld.

DiVetro heeft kennisdelen hoog in het vaandel staan en het thema van dit jaar: “vakmanschap” sprak ons bijzonder aan. De programmacommissie heeft twee van onze vakmensen in de gelegenheid gesteld hun kennis te delen in persoonlijke presentaties.

Prioriteren zonder polderen

Marco van Dop, senior business analist binnen DiVetro, sprak over het prioriteren van backlogs. Er zijn maar weinig projecten waar dit objectief gebeurt. De boeiende, drukbezochte en interactieve sessie van Marco bestond uit twee delen. Eerst legde hij de theorie van de WSJF methode uit, dat objectief prioriteiten aan features toekent. In het tweede deel toonde hij een praktische toepassing hiervan, waarmee die prioriteiten snel en eenvoudig zijn te bepalen. De presentatie Prioriteren zonder polderen:

De analist als archeoloog

De presentatie van Arjen Huisman, systeem-architect binnen de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Marco Campman, analist en requirements engineer bij DiVetro, werd ook goed bezocht. Zij spraken over systemen zonder documentatie. Wie kent het niet? Een systeem dat ooit simpel is gestart, maar inmiddels is uitgegroeid tot een groot en complex geheel. Een lappendeken aan functionaliteiten, waarvan onduidelijk is hoe ze werken en waarom ze zijn toegevoegd aan het systeem. En de documentatie? Daar was uiteraard geen tijd voor… Hier begint het werk van een requirementsarcheoloog! Arjen en Marco toonden hoe je te werk kan gaan om zo’n systeem klaar te maken voor een grootste toekomst. Hieronder vindt u de presentatie van Arjen en Marco:

Naast inhoudelijke kennis was ook deze versie van het DREAM event een mooie gelegenheid om vakgenoten te ontmoeten en over het vakgebied te discussiëren. Het was een groot succes. Bent u er volgend jaar ook bij op het DREAM event 20?

Vragen of informatie?

Wilt u meer informatie over onze ervaring met DREAM, onze presentaties of requirements engineering in het algemeen? Aarzel niet en neem contact met ons op via info@divetro.nl of +31 (0) 88 000 54 00.

DiVetro Team - Marco van Dop

Marco van Dop is een business- en informatieanalist met ruim tien jaar ervaring in het vak. Marco heeft ervaring in het werken in agile omgevingen en is gecertificeerd UC2.0 Master practitioner. Marco heeft zijn ervaring opgedaan in ontwikkeltrajecten bij o.a. Rijkswaterstaat, Wigo4it en KLM. Momenteel is hij als business analist en scrummaster werkzaam bij Eurotransplant.

Marco Campman is analist bij DiVetro. Goed luisteren naar het verhaal van zijn opdrachtgevers en hun enthousiasme betekenen voor hem  het begin van een goede samenwerking. Daarop sluit één van zijn passies heel goed aan: het verzamelen en structureren van informatie, deze in een nieuwe vorm gieten, zodat er bouwstenen ontstaan voor nieuwe patronen, structuren en processen. Het mooiste is natuurlijk om dit in teamverband gestalte te zien krijgen in de vorm van goed geoliede applicaties en processen.

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.