Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands
Een robot in bed! Interview over de innovatieve slaaprobots van Somnox.

Een robot in bed! Interview over de innovatieve slaaprobots van Somnox.

Slaapproblemen zijn erg herkenbaar voor veel mensen, en Julian Jagtenberg van Somnox heeft een heel innovatieve oplossing: een slaaprobot. Maar wat doen slaaprobots in bed?

In dit interview vertelt Julian hoe en waarom hij begonnen is met Somnox, dé producent van slaaprobots op Nederlandse bodem. Tijdens het gesprek verkennen we het belang van ademhaling, vertrouwde geluiden en ‘knuffelbare’ robots. Ook gaan we in op de rol van dit soort innovatieve oplossingen in het leven van consumenten én bij zorginstellingen, waar de robot ook populair is als hulpmiddel voor een betere nachtrust.

Het verhaal van Somnox draait om hun missie om mensen te helpen om op een natuurlijke manier een goede nachtrust te hebben. Wat is er natuurlijk aan een robot? Deze robot let op de ademhaling van degene die er mee slaapt en past zich daar op aan. Het ‘synchroniseren’ van ademhaling is een veel natuurlijker manier om tot rust te komen dan bijvoorbeeld een slaappil.

Julian vertelt over de ontwikkeling van de robot en het grote belang van slaap in onze samenleving. Een slaaprobot is natuurlijk een heel persoonlijk apparaat. Julian gaat in op de verschillende aspecten daar van, zoals de personalisering en de manier waarop data van de robots gebruikt wordt om ze te verbeteren, zonder afbreekt te doen aan de privacy van de bezitters.

Het is nogal wat om een start-up uit de grond te stampen, en het heeft het leven van Julian en zijn collega’s ook behoorlijk veranderd. Iedereen bij het bedrijf is enorm betrokken bij het aanpakken van slaapproblematiek, en daarmee is Somnox een mooi voorbeeld van een ‘purpose driven’ oftewel missie-gedreven organisatie van Nederlandse bodem.

Abonneer je op de podcast voor meer leuke interviews en interessante afleveringen over hoe de techniek jouw leven en werk verandert! DiVetro verkent voor en met jou de thema’s van morgen.
Bekijk al onze podcasts!

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.