Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

DiVetro presenteert op Enterprise Architect User Group Brussel 2017

Op donderdag 5 en vrijdag 6 oktober 2017 organiseerde de Enterprise Architect User Group een tweedaagse EA-conferentie in Brussel. Enterprise Architect (EA) is een UML Modelling Tool die inmiddels door meer dan 380.000 gebruikers gebruikt wordt.

Dennis Geluk is binnen DiVetro subject matter expert op het gebied van Enterprise Architect. Vanuit die hoedanigheid verzorgde hij voor de Enterprise Architect User Group op 5 oktober een interactieve workshop over traceability in EA.

Traceability in de praktijk

Hieronder vindt u de presentatie die Dennis gebruikte tijdens zijn workshop:

Tijdens zijn 3 uur durende workshop stond Dennis stil bij de mogelijkheden die Enterprise Architect biedt op het gebied van traceability. Naast de voor de hand liggende mogelijkheid om een “trace” relatie te leggen stond hij uitgebreid stil bij de diverse andere mogelijkheden die de traceerbaarheid en leesbaarheid van uw model kunnen verhogen. Wist u bijvoorbeeld dat een simpele “vaste” modelstructuur in combinatie met naamgevingsconventies de traceerbaarheid al behoorlijk kunnen verhogen?

Inhoudelijke presentaties van uit de praktijk

Naast de workshop over traceability waren er op donderdag nog diverse andere hands-on workshops waar de deelnemers hun praktijkkennis konden verhogen. De vrijdag werd traditiegetrouw gevuld met verschillende inhoudelijke presentaties vanuit de praktijk.

“Nooit echt stilgestaan bij de mogelijkheden met betrekking tot zachte traceerbaarheid.”

Tijdens de inhoudelijke presentaties op vrijdag en de gesprekken op de conferentievloer viel op dat steeds meer organisaties Enterprise Architect (EA) ook gebruiken voor het beschrijven van datamodellen, servicebeschrijvingen en serviceberichten (xsds). Een belangrijk hulpmiddel hiervoor binnen Enterprise Architect is de Schema composer, waarmee je eenvoudig een diversiteit aan formele modellenschema’s kunt samenstellen op basis van bijvoorbeeld een gedeeld data model (Canonical data model).

Vragen of opmerkingen?

Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze presentatie of wilt u meer weten over onze kennis en ervaring met Enterprise Architect of de wijze waarop wij EA gebruiken in onze dagelijkse werkzaamheden? Deel uw vragen of opmerkingen via het reactieformulier onderaan deze pagina of neem contact met ons op via info@divetro.nl of +31 (0) 88 000 54 00.

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.