Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

HRO casus

Dit is een casus voor het gastcollege dat DiVetro geeft aan de Hogeschool Rotterdam

De 3 studiegenoten Jan, Michel en Jerry hebben een opdracht gekregen. Ze moeten in 3 maanden tijd een IT-opdracht uitvoeren bij een bedrijf. De beoordeling is gebaseerd op een verslag en een presentatie aan het bedrijf.

Ze zijn terecht gekomen bij een glasfabriekje in het midden van het land. De directeur was in hun kennismakingsgesprek heel helder: ik wil een dashboard voor mijn bedrijfsvoering. Mijn conculega in het zuiden heeft er ook een, en daar is hij heel tevreden mee. Dat wil ik ook. Details? Nou, dat kunnen jullie nou ‘s mooi uitzoeken. Hier is een lijst met medewerkers, zij kunnen jullie wel vertellen waar het bij ons om draait.

Jan, Michel en Jerry maakten een daarna een planning:

3 weken: interviews houden voor het ophalen van requirements.
2 weken: prototype maken
2 weken: database maken en gegevens verzamelen
4 weken: dashboard maken
1 week: testen
1 week: opleveren

Dat past precies en werd dus ook hun Backlog: 6 items dat was mooi genoeg.

De interviews gingen niet helemaal zoals gedacht. Het duurde even voordat agenda’s waren vrijgemaakt en toen was het ineens week 5 en waren de jongens niet veel verder gekomen dan onderstaande notities van hun interviews. Hun prototype was zo ver dat nu al wel een set aan tabellen hadden, maar ze wisten nog niet hoe ze die konden vullen. Mmm.

 

Interview met Charly van IT.

Productie: gebruik glas-systeem HELDER, aansturing glasblazerij. Externe leverancier. Charly had een rapport uit 2021 met een lijst van 20 indicatoren en 13 afgeleide overzichten. (Dat was een goudmijn, deze lijst hadden ze gebruikt voor hun prototype). Boekhouding: eigen maatwerk, bevat excels met gegevens. Een heel verhaal over hoe de IT vroeger ging. De maker is inmiddels weg, ze durven het systeem niet aan te passen.

 

Interview met Theo:

Controleert de boekhouding, stelt het jaarverslag op en maakt de begroting. Die cijfers moeten natuurlijk in het dashboard, en als het kan ook de cijfers per maand en per dag van de week.

 

Interview met Nova en Thea van het secretariaat:

Houden de boekhouding bij en ze stellen elk week een mail op met 3 totalen uit de boekhouding voor de directeur: weektotalen van de waarde van de orders, wat ze hebben geleverd en de winst. Volgens hen is dit echt belangrijk. Als de mail te laat is, horen ze dat meteen.

 

Interview met Piet van de blazerij:

Veel notities over hoe je glas blaast, maar niet echt iets waar de jongens wat aan hebben.

 

Interview van Kees ook van de blazerij:

Hij test de productie en zet elke dag de dagproductie en nog wat cijfers over de testresultaten in het boekhoudsysteem.

 

 

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.