Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

In Memoriam – Alwin Korz

Op 10 juni 2024 bereikte ons het droevige nieuws dat onze collega Alwin Korz in het bijzijn van zijn vriendin en enkele familieleden op 43-jarige leeftijd is ingeslapen. Wij verliezen in hem een kundige, intelligente, succesvolle, maar bovenal sociale en lieve collega.

Alwin kwam ons op 2 januari 2019 versterken. Hij begon samen met zijn collega Tomas, die op datzelfde moment begon, aan een grote uitdaging. Samen stonden zij aan de wieg van een nieuw team waarvan de basis door Niek en freelancer Marc was opgezet. Omdat ons steeds meer werk werd gegund, steeg het aantal offerte-aanvragen in korte tijd heel sterk. Alwin moest lange dagen maken om kandidaten te werven, te selecteren, voor te bereiden en offertes op te stellen. Alwin kwam ondanks de grote workload opgewekt naar zijn werk en haalde veel energie uit de positieve feedback die hij van onze klanten en de professionals uit ons netwerk kreeg. Dat leidde tot spontane aanbevelingen, waardoor het aantal opdrachtgevers, maar ook het aantal inzetbare professionals snel steeg. Dat eerste jaar vormde een fantastische basis voor het team dat inmiddels tientallen aanvragen per week verwerkt en een stabiele workforce heeft gecreëerd van ruim 3000 projectmanagers, scrum masters, informatieanalisten, architecten, securityspecialisten, servicemanagers en andere regiefunctionarissen.

In de Coronajaren ervoer hij de lockdowns als een straf en miste hij het echte contact, ook al had hij tientallen mensen per dag aan de telefoon. In de jaren daarna groeide ons marktaandeel mede door zijn inspanningen binnen de Rijksoverheid sterk. Daardoor kon ook het team doorgroeien. Naast Tomas sloten eerst Mark en Yvonne en later ook Astrid, Jay-Cee en Sander aan.

Alwin bleek een belangrijke verbindende factor. Voor mensen met weinig ervaring was hij meelevend en een steun en toeverlaat. Hij creëerde een veilige omgeving waarin het maken van fouten positief werd omgedacht naar geleerde lessen. Hij was analytisch sterk en had oog voor wat er echt speelde. Hij gaf zijn collega’s vertrouwen, gunde ze succes en maakte ze beter. Hij cijferde zichzelf waar nodig weg om het teamresultaat te laten prevaleren boven zijn eigen belangen. Als er ergens problemen waren dan kwam hij als een intermediair met constructieve adviezen, waardoor een crisis nooit een crisis werd. Hij was ondernemend, open, eerlijk, transparant, sociaal en was er zeer op gebrand om een aangegane uitdaging succesvol te realiseren. Hij kon complexe zaken heel simpel uitleggen. Alwin paste als ultieme teamworker en cultuurdrager dan ook als een tandwiel in een raderwerk in onze menslievende cultuur vol zelforganisatie.

In september 2023 kreeg Alwin met enkele fysieke ongemakken te maken. Hij liet zich onderzoeken en kreeg zeer slecht nieuws. Hij bleek kanker te hebben in een vergevorderd stadium. Er ontstond in de eerste maanden nog hoop toen hij mocht deelnemen aan een onderzoeksprogramma. Een nieuw middel leek aan te slaan. Hij was erop gebrand om weer terug te komen en zijn geliefde werk weer op te pakken. Alwin bleef echter zeer vermoeid en al snel bleek dat de hoop vergeefs was. Na een onvoorziene operatie mocht hij in april weer naar huis om daar afgelopen maandag zijn laatste adem uit te blazen.

Privé kennen we Alwin als een familiemens. Voor zijn ouders, zus en broer was hij een rots in de branding die hen met raad en daad bijstond. Bij dreigende onenigheid was hij de peacemaker. Alwin vertelde graag over zijn lange wandelingen in de ochtend met zijn twee labradors. Hij ontspande ook graag in de jacuzzi in zijn tuin en genoot van een barbecue en een biertje.

We misten Alwin al enorm de afgelopen negen maanden, maar het definitieve bericht van maandag 10 juni liet ons verslagen achter. Afgelopen zaterdag hebben we afscheid van hem genomen. Het overlijden van een collega was de eerste keer in ons 18-jarige bestaan. Het grijpt ons diepgaand aan, getuige ook het grote aantal collega’s en professionals uit ons netwerk dat bij de uitvaart aanwezig was om zijn vriendin, familie, vrienden en elkaar te steunen. Gelukkig heeft onze lieve en sociale collega nu zijn rust gevonden en laat hij ons achter met inspiratie en positieve energie om door te gaan.

We zullen de enthousiaste twinkeling in zijn ogen nooit vergeten.

 


Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.