Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

Richard Hilekes is Informatieanalist bij DiVetro. Naast zijn werk voetbalt hij en brengt hij graag tijd door met z’n vrouw, zoontje en vrienden. Wilt u Richard beter leren kennen? Lees dan snel verder!

“Hoe druk het soms ook is, of hoe vervelend bepaalde situaties ook kunnen zijn: het helpt als je nog een beetje humor kan inbrengen.”

Richard, kun je jezelf kort voorstellen?

Richard: Graag! Mijn naam is Richard Hilekes. Ik ben 32 jaar, getrouwd en ik heb een zoontje van 2. We wonen met z’n allen in Zoetermeer.

Wat doe je in je vrije tijd?

Richard: In mijn vrije tijd voetbal ik als spits in het derde elftal van DSO uit Zoetermeer. We hebben een leuk team dat graag wil winnen maar vooral ook na afloop met z’n allen een biertje wil drinken. (lacht)

Verder doe ik graag leuke dingen met m’n gezin: naar de dierentuin, de kinderboerderij of zwemmen bijvoorbeeld. Mooi om te zien als je kind geniet. (glimlacht) Natuurlijk mogen ook avondjes met vrienden niet ontbreken, met wat eten en drinken.

Wat is je professionele achtergrond?

Richard: Ik heb Informatievoorziening en Informatietechnologie gestudeerd aan de Haagse Hogeschool. Daar ben ik in 2006 afgestudeerd.

Daarna ben ik gestart met een Masterclass Informatieanalyse bij het toenmalige LogicaCMG. Daar heb ik ruim 5 jaar gewerkt aan verschillende projecten bij het CWI, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en het UWV.

Wanneer en waarom heb je voor DiVetro gekozen?

Richard: In het najaar van 2011 heb ik besloten om bij DiVetro te komen werken, en per 1 december 2011 ben ik uiteindelijk in dienst gekomen. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en zocht meer binding met het bedrijf. Het idee om samen iets op te bouwen sprak me erg aan.

Bevalt het werk en zo ja, waarom?

Richard: Het werk als Informatieanalist bevalt me zeker, vooral omdat je echt tussen de mensen zit en je eigenlijk altijd bezig bent met het toevoegen van waarde voor de business. Ik werk in een scrumteam met een sterk teamgevoel. Top!

En heb je het ook naar je zin bij DiVetro zelf?

Richard: Ja hoor, ik heb het heel erg naar m’n zin bij DiVetro. (glimlacht) De sfeer is open, familiair en los. Daarnaast krijg ik veel vrijheid en kansen om mezelf en het bedrijf te ontwikkelen. En natuurlijk heb ik ook fijne en inspirerende collega’s.

Dat is leuk om te horen! Aan welke projecten heb je tot hiertoe al gewerkt?

Richard: Na mijn overstap naar DiVetro heb ik aan allerlei projecten gewerkt voor onder meer het Ministerie van Binnenlandse Zaken, de Gemeente Amsterdam en de Nederlandse Spoorwegen. Momenteel werk ik bij Wigo4it.

Wat houdt het project bij Wigo4it precies in?

Richard: Momenteel ben ik Informatieanalist en ‘Scrum Master’ bij Wigo4it. Als Analist zorg ik er samen met de product owner voor dat de functionaliteit die ons team moet realiseren helder is. Verder ben ik verantwoordelijk voor de functionele documentatie.

Als Scrum Master sta ik in voor de prestaties van het team en stuur ik bij indien nodig. In deze twee rollen verzorg en faciliteer ik de scrum rituelen zoals de refinements, sprint reviews en de retro’s.

Momenteel zijn we met het scrum team bezig met de ontwikkeling en het onderhoud van het product ‘GALO’: de geautomatiseerde afhandeling van bijstandsaanvragen uit de steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag.

Verder ontwerpen en ontwikkelen we ook het nieuwe burger- en professionalportaal. Dat portaal gaat ondersteuning bieden bij het zoeken naar werk, het indienen van een aanvraag en het behandelen van een aanvraag.

Klinkt interessant! Waar haal jij precies je voldoening uit?

Richard: Ik vind het mooi om samen met anderen iets neer te zetten en ook op het werk een soort kleedkamergevoel te creëren.

Wat zijn je ambities?

Richard: Eerlijk? Daar sta ik eigenlijk niet zo vaak bij stil. Zou ik eens moeten doen… (lacht) Nee, weet je, ik wil graag mezelf blijven ontwikkelen en een mooie bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van DiVetro. Dat zeker.

“Ik heb het heel erg naar m’n zin bij DiVetro. De sfeer is open, familiair en los. Daarnaast krijg ik veel vrijheid en kansen om mezelf en het bedrijf te ontwikkelen. En natuurlijk heb ik ook fijne en inspirerende collega’s.”

Dromen mag altijd Richard. Daarom de volgende vraag: Wat zou je doen als je op dit moment niet meer zou moeten werken?

Richard: Ik zou de wereld rondreizen met mijn gezin. Er zijn zoveel mooie plekken die we nog willen bezoeken. Zo zou ik zeker Australië en Nieuw-Zeeland verder willen verkennen. Twee prachtige landen waar bovendien ook familie van me woont.

Lijkt me een uitstekend plan Richard! Wil je tot slot nog een wijsheid met ons delen?

Richard: Deze vind ik leuk:

“Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.” (glimlacht)

Hoe druk het soms ook is, of hoe vervelend bepaalde situaties ook kunnen zijn: het helpt als je nog een beetje humor kan inbrengen.

Zeer zeker Richard! Ontzettend bedankt voor dit gesprek en veel succes, plezier en voldoening met je opdrachten en andere bezigheden.

Vragen of interesse?

Vond u dit artikel interessant? Alvast bedankt om het met uw netwerk te delen.

Heeft u interesse of vragen naar aanleiding van dit artikel? Wij beantwoorden uw vragen graag via het reactieformulier onderaan deze pagina, via info@divetro.nl of via +31 (0) 88 000 54 00.

Blijf op de hoogte

Wilt u onze artikelen voortaan automatisch in uw mailbox ontvangen? Klik op de knop hieronder en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.