Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

Intensieve DMAIC bootcamp voor en door DiVetro analisten

Ronald Koenis

Elk jaar organiseren de analisten van DiVetro een Analyse bootcamp. Dit is een intensieve dag waarbij de analisten zich in teamverband verdiepen in een onderwerp binnen hun vakgebied.

Dit jaar werd de bootcamp gefaciliteerd door Selmar van Egmond en Tijn van Wegen, twee senior analisten bij DiVetro. Onderwerp van de dag was DMAIC.

DMAIC, VOC en SIPOC voor inhoudelijke procesverbetering

DMAIC staat voor “Define, Measure, Analyze, Improve and Control”. Het is een methode die in de bedrijfswereld wordt gebruikt om processen inhoudelijk te verbeteren.

DiVetro heeft in elke fase van de DMAIC methodologie technieken die concrete invulling geven en die leiden tot praktische deliverables.

Tijdens deze bootcamp verdiepten onze analisten zich proefondervindelijk in de geheimen van onder andere: de Voice Of the Customer (VOC), SIPOC, meetplannen en root-cause analysis.

Een SIPOC diagram identificeert bij aanvang van het project alle relevante elementen (Suppliers, Inputs, Process, Outputs en Customers) van de processen die in aanmerking komen om geoptimaliseerd te worden. Deze techniek wordt vaak gebruik in de Measure fase van de DMAIC methodologie en het helpt om complexe projecten te definiëren waarvan de scope niet meteen duidelijk is.

Intervisie, kennisdeling en interne procesverbetering

De facilitators hadden voor deze bootcamp een casus uit de dagelijkse DiVetro praktijk genomen zodat naast intervisie en kennisdeling tegelijkertijd ook de bedrijfsprocessen van DiVetro  verder verbeterd konden worden. Deze vorm van intensieve kennisdeling en verdieping heeft veel voordelen: in 1 dag worden veel inhoudelijke zaken besproken, het is efficiënt en er is een tastbaar resultaat. En uiteraard zijn onze analyse bootcamps (en het afsluitende diner) ook een mooie manier van teambuilding voor onze analisten. De sfeer was zoals altijd zeer fijn.

Tijdens de evaluatie kwamen – naast de complimenten aan de facilitators én deelnemers – ook concrete verbeterpunten voor de volgende bootcamp aan bod. De analisten kijken er nu al naar uit.

Heeft u vragen of interesse in een kennissessie of bootcamp?

Kennisdeling is en blijft een cruciale pijler van DiVetro; wij delen onze kennis graag met interne medewerkers en externe belangstellenden. Heeft u interesse in een kennissessie of wilt u extra informatie over ons bootcamp concept? Stel hieronder uw vraag of neem contact met ons op via info@divetro.nl of +31 (0) 88 000 54 00!

 

Wordt u onze nieuwe collega?

Bent u een ervaren analist en wilt u graag deel uitmaken van een hecht team waarin kennisdeling en teamspirit vanzelfsprekend zijn? Aarzel niet en bekijk hier onze vacature. Wij zoeken analisten om ons team verder uit te breiden. Wordt u onze nieuwe collega?

DiVetro Team - Ronald Koenis

Ronald Koenis is een senior analist die meer dan 25 jaar in het IT vak zit. Zijn brede ervaring heeft hij in diverse rollen opgedaan. Hij was onder meer informatie analist bij Albert Heijn, projectleider bij gemeente Almere en is momenteel product owner en information engineer bij het Kadaster. Hij is in staat complexe IT oplossingen zo weer te geven dat die voor de business te begrijpen is en tegelijkertijd voldoende specifiek is, zodat IT er mee aan de slag kan.

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.