Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

“Stilstand is achteruitgang.”

DiVetro heeft sterke consultants aan boord. Consultants met ervaring en een eigen verhaal. In onze reeks “Consultants van DiVetro” spreken we vandaag met Rob van der Velden.

Rob is adviseur, project- en interimmanager bij DiVetro. Naast zijn werk mag hij graag hardlopen en beoefent hij taekwondo. Wilt u Rob beter leren kennen? Lees dan snel verder!

Rob, kun je jezelf kort voorstellen?

Rob: Mijn naam is Rob van der Velden. Ik ben geboren en woonachtig in Nijmegen. Hier woon ik samen met mijn vrouw en kinderen (19 en 21 jaar). Mijn zoon studeert in Nijmegen en mijn dochter is onlangs op kamers gaan wonen en studeert in Utrecht.

Wat is je professionele achtergrond?

Rob: Na mijn middelbare schooltijd ben ik bouwkunde gaan studeren aan de HTS, met als afstudeerrichting Informatica.  Daarna ben ik in militaire dienst gegaan bij de Geneeskundige Troepen; ik ben opgeleid als operatiekamer assistent inclusief een stage in een burgerziekenhuis. Dat was een bijzondere belevenis.

Na mijn diensttijd ben ik gaan werken als bouwkundig tekenaar op een architectenbureau. Na een paar maanden was het voor mij duidelijk dat dit niet mijn passie was. In die tijd was Pink Elephant op zoek naar studenten met affiniteit voor ICT. Ze boden me een vast contract aan en de mogelijkheid om verder te studeren. Naast het werk heb ik daar mijn HEAO Bestuurlijke Informatica afgerond. Via Pink Elephant ben ik na diverse overnames bij KPN Consulting komen te werken. Hier heb ik vele klanten mogen helpen in de rol van adviseur, (interim)manager of project- en programmamanager.

“Mijn ambitie is het toevoegen van waarde aan organisaties en hun cliënten.”

Wat doe je in je vrije tijd?

Rob: In mijn vrije tijd mag ik graag uit gaan eten, een goed boek lezen of sporten. Hardlopen met af en toe een wedstrijdje (vooral tegen mezelf) zorgt voor een basisconditie.  Verder beoefen ik twee keer in de week taekwondo. Na 10 jaar les gegeven te hebben en diverse bestuursactiviteiten uitgevoerd te hebben ben ik nu bezig met mijn voorbereidingen voor de 3e Dan.

Wanneer en waarom heb je voor DiVetro gekozen?

Rob: In maart 2018 ben ik bij DiVetro gaan werken. Na vele jaren KPN Consulting en voorgangers was ik op zoek naar een kleinere organisatie met specialisatie in mijn vakgebied, namelijk strategie en (project)management. Via oud-collega’s ben ik in gesprek gekomen met DiVetro. Na een gesprek over de visie van DiVetro op besturing, klanten en medewerkers heb ik de keuze voor DiVetro gemaakt.

Bevalt het werk bij DiVetro?

Rob: Het werken bij DiVetro bevalt prima. Er is veel ruimte voor ondernemerschap en samenwerken aan opdrachten en kennisontwikkeling. Een groot voordeel zijn de korte communicatielijnen en de vakinhoudelijke specialisatie op het gebied van informatieanalyse, sourcingstrategie en opstellen van roadmaps.

“Ik haal voldoening uit mijn werk als er resultaten worden geboekt, hoe klein dan ook.”

Hoe zien je dagelijkse werkzaamheden eruit?

Rob: Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan uit advies aan en ondersteuning van Directie en Programmamanagement van een Hogeschool. Naar aanleiding van een fusie van twee hogescholen zijn er plannen ontwikkeld om het onderwijs met informatietechnologie optimaal te ondersteunen. Een programmaplan, roadmap en organisatie inrichting behoren tot de deliverables.

Naast ondersteuning van collega’s ben ik ook actief in diverse nog te starten opdrachten.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Rob: Het leukste vind ik de combinatie van advies en implementatie. Niet alleen bepalen wat haalbaar is en een advies uitbrengen, maar vervolgens ook de verantwoording krijgen om dit samen met collega’s en medewerkers van de klant te realiseren.

Wanneer haal jij het meeste voldoening uit je werk?

Rob: Als er resultaten worden geboekt, hoe klein dan ook.

Wat zijn je ambities voor de toekomst op professioneel vlak?

Rob: Als je me deze vraag tijdens mijn studietijd stelde dan zou ik geantwoord hebben dat ik architect wilde worden, en dan het liefst van Utiliteitsgebouwen. Mijn ambities betreffen het reduceren van complexiteit. In mijn adviesopdrachten en projecten bepaal ik samen met opdrachtgevers, medewerkers en cliënten wat de kern van de problematiek is en welke aanpak en oplossingen helpen om de situatie te verbeteren.

Uiteindelijk voel ik me nu ook een soort van architect. Ik ben voortdurend bezig met het definiëren en ontwerpen van bouwstenen, met het bouwen van bruggen binnen organisaties en met het realiseren van mooie resultaten.

Wil je nog een wijsheid of een inspirerend citaat delen?

Rob:

“Veranderen om in balans te blijven”.

Ik heb me daarbij laten inspireren door Ikigai, een Japans concept dat als volgt kan samengevat worden:

Dat is een mooie wijsheid om mee af te sluiten Rob. Hartelijk dank voor dit interview en nog veel succes met je projecten.

Vragen of interesse?

Vond u dit artikel interessant? Alvast bedankt om het met uw netwerk te delen.

Heeft u interesse of vragen naar aanleiding van dit artikel? Wij beantwoorden uw vragen graag via het reactieformulier onderaan deze pagina, via info@divetro.nl of via +31 (0) 88 000 54 00.

Blijf op de hoogte

Wilt u onze artikelen voortaan automatisch in uw mailbox ontvangen? Klik op de knop hieronder en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

 

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.