Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

Ik vind het belangrijk dat iedereen zijn eigen keuzes kan maken

Alle DiVetro consultants hebben een verhaal. Sommige DiVetro consultants hebben zeer veel verhalen. Joost is zo’n consultant. Hij heeft tonnen ervaring op het gebied van project- en transitiemanagement maar hij goochelt net zo makkelijk in de keuken, met een decanteerkaraf of met een moutainbike of racefiets.

Beste Joost, kun je jezelf kort voorstellen?

Joost: Hoi, ik ben Joost Heres. Ik ben 46 jaar en inmiddels 12 jaar gelukkig samen met Ilona. Deze maand zijn we ook vijf jaar getrouwd. Ik ben opgegroeid in Brabant en via een omweg door Limburg ben ik 12 jaar geleden in Arnhem beland. Ik woon hier graag.

Wat is je rol bij DiVetro?

Joost: Ik werk als Projectmanager en Transitiemanager binnen de management propositie. Ik leid projecten en programma’s bij diverse klanten en ik verbeter het projectmatig werken bij deze klanten.

Op dit moment werk ik 100% binnen de zorg, maar ik heb ook veel ervaring binnen de verzekeringsbranche, semi-overheid, logistiek en bij diverse service providers.

Daarnaast zorg ik binnen DiVetro voor de ICT en onze interne wegwijzer. Oh ja… en niet te vergeten… ik run samen met Alice de “DiVetro wijnclub”.

Het is bijzonder prettig om quality time met je collega’s door te brengen.

De DiVetro wijnclub… kun je daar iets meer over vertellen?

Joost: Tuurlijk. Bij DiVetro houden we van ons werk maar we houden er ook van om naast het werk samen leuke dingen te doen. Aangezien we een behoorlijk aantal wijnliefhebbers in het team hebben, besloten we vorig jaar om een wijnclubje te beginnen.

We komen nu een aantal keer per jaar ’s avonds samen om wijn te proeven. We werken altijd rond een bepaalde druif. Iedereen neemt een fles wijn mee en vertelt er ook iets over. Het is bijzonder prettig om op die manier quality time met je collega’s door te brengen.

Wanneer en vooral ook waarom ben je bij DiVetro begonnen?

Joost: Ik ben op 1 januari 2012 bij DiVetro begonnen. Ik werkte op dat moment 12 jaar bij KPN waar ik na overnames uit de Pink Elephant periode was beland. Het was tijd voor iets nieuws.

In mijn zoektocht kwam ik langs DiVetro. Het team bestond toen nog uit 15 tot 20 mensen. Na mijn kennismaking met de partners wist ik onmiddellijk dat ik hier wilde werken.

Ik zag vakmanschap, kennis, de vrijheid om te ondernemen, aansprekende collega’s, interessante klanten. Uiteraard was ook het kantoor in Arnhem handig meegenomen (lacht).

Inmiddels werk ik alweer 5,5 jaar voor DiVetro. Dat doe ik nog steeds met evenveel plezier.

Wat zijn volgens jou de sterke punten van DiVetro?

Joost: We zijn sterk omdat we niet alleen adviseren; we voeren ook uit. We maken dus waar wat we zeggen. Verder beschikken we over veel ervaring, kennis en kunde, gaan we altijd voor kwaliteit en staan we met de voeten in de klei.

Voor we een advies neerleggen of een oplossing bouwen luisteren we altijd eerst aandachtig naar wat er binnen organisaties speelt. We gaan op de vloer kijken wat er gebeurt. Die inzichten zijn bijzonder waardevol.

Het is mooi om te zien hoe we het verlenen van zorg kunnen ondersteunen met goede infrastructuur en innovatieve oplossingen.

Wat is je expertise en op welke projecten heb je in het verleden voornamelijk gewerkt?

Joost: Mijn expertise ligt vooral bij projectmanagement en transitiemanagement. Ik ben in de ICT gestart in de kantoorautomatisering. Ik heb vele migratietrajecten uitgevoerd voor werkplekken bij organisaties zoals BASF, NedTrain, ProRail, ICTRO (rechtbanken), Philips, ING en Achmea.

In de loop van de tijd heb ik me meer verdiept in infrastructuur- en transitieprojecten bij organisaties zoals Vialis, NS, DELA, Holland Casino en de Provincie Noord-Holland.

Tegenwoordig werk ik meer voor organisaties in de gezondheidszorg zoals ’s Heeren Loo en Carintreggeland. Het is leuk in de zorg en mooi om te zien hoe we het primaire proces, het verlenen van zorg, kunnen ondersteunen met goede infrastructuur en innovatieve oplossingen.

Kun je iets meer vertellen over je projecten bij DiVetro?

Joost: Op dit moment werk ik bij Carintreggeland als project-portfolio manager. Ik ben verantwoordelijk voor de realisatie van de projecten ESB, IAM en het ‘versaasen’ van de primaire applicaties. Verder ben ik verantwoordelijk voor het inbedden van projectmatig werken en portfolio management. Een uitdagende klus!

Daarnaast werk ik bij ’s Heeren Loo aan projecten rondom medische informatievoorziening. Het is interessant en complex om zowel proces, ICT, informatisering en regelgeving op elkaar aan te laten sluiten.

Waar haal jij je voldoening uit, Joost?

Joost: Als een opdrachtgever tevreden is dan wil dat vrijwel altijd zeggen dat je als team een project succesvol ten einde hebt gebracht. Dan ben ik gelukkig. Ik ben altijd een onderdeel van een team dat resultaten levert. Ik deel successen dan ook graag met het team.

Verder vind ik het fijn om met verschillende soorten projecten binnen het zorgdomein een bijdrage te leveren aan het welzijn van de cliënten. Door ICT ondersteunend te maken zorgen we er samen voor dat medewerkers meer tijd kunnen besteden aan hun cliënten.

Wat doe je in je vrije tijd? Wat zijn je hobby’s?

Joost: Ik hou van reizen. We zijn dan ook regelmatig weg, zowel in eigen land als daarbuiten. We doen een paar stedentrips per jaar. Daarbij genieten we altijd van de lokale cultuur, lekker eten en drinken. Heerlijk om er even helemaal uit te zijn.

Daarnaast maken we elke 2 jaar een reis buiten Europa. Hierbij gaan we meestal op zoek naar weidse natuur. Binnen Europa zijn Spanje en Italië favoriete bestemmingen. Gelukkig maar, want als je niet van Italië houdt dan mag je niet bij DiVetro werken (lacht).

Blijft er dan nog tijd over voor andere hobby’s?

Joost: Zeker. Ik fiets veel, zowel op de mountainbike als op de racefiets. En elk jaar ga ik minimaal één uitdaging aan. Ik heb namelijk wel een beetje stimulans nodig om een doel te halen. Dit jaar nam ik deel aan een toertocht in Limburg. En verder ga ik ook nog 6 dagen in Zambia fietsen.

Met dat fietsen houd ik de balans met mijn bourgondische levensstijl. Ik hou namelijk van lekker eten en wijn. Zelf een 7-gangen diner koken, daar draai ik mijn hand niet voor om. Ik vind het ontspannend om de hele dag in de keuken te staan.

Tot slot probeer ik met mijn eigen wijnclub en de DiVetro wijnclub mijn kennis van wijn uit te breiden en vooral mooie en lekkere wijnen te drinken. Soms combineer ik deze hobby’s ook; dan ga ik op wijnreis of ga ik op de fiets op reis.

Ik vind het belangrijk dat iedereen zijn eigen keuzes kan maken en toegang heeft tot educatie.

Je vertelde dat je binnenkort in Zambia gaat fietsen. Kun je daar iets meer over vertellen?

Joost: Ik fiets in Zambia voor Cycle for Girls, een initiatief van Plan Nederland. Cycle for Girls is een grensverleggende fietstocht die levens verandert. Een fietstocht waarbij we in zes dagen tijd 600km over dirt roads en spectaculaire routes mountainbiken.

We fietsen langs uitgestrekte savannes en groene valleien en we eindigen in het mooiste wildpark van Afrika: South Luanga National Park. Onderweg maken we kennis met de traditionele stammen en kinderen.

Dat doen we uiteraard niet zomaar; elke deelnemer neemt minimaal €4000 aan sponsorgeld mee.

We strijden daarmee tegen kindhuwelijken en tienerzwangerschappen. We bieden de meisjes in Zambia bescherming door Safe Houses en dormitories te bouwen en door hen toegang tot onderwijs te geven. Onderwijs maakt de meisjes bewust van hun rechten en geeft ze kans op werk om zo in hun eigen levensonderhoud te voorzien.

Een mooi initiatief, Joost. Waarom neem je specifiek aan Cycle for Girls deel?

Joost: Ik vind het belangrijk om naast het goed leven dat ik zelf heb, me in te zetten voor een goed doel. Dat doel is in dit geval Cycle for Girls. Ik vind het belangrijk dat iedereen zijn eigen keuzes kan maken en toegang heeft tot educatie.

De combinatie van een goed doel, de fysieke en mentale uitdaging en het fietsen door het prachtige Zambia maken Cycle for Girls voor mij een bijzondere onderneming waar ik veel zin in heb en waar ik graag mijn steentje aan bijdraag. We vertrekken op 2 augustus, dus de reis komt snel dichterbij.

Hoe ziet jouw ideale professionele en/of persoonlijke toekomst eruit?

Joost: Mijn ambities sluiten aan op datgene waar ik voldoening uithaal. Ik wil graag mijn steentje bijdragen om mooie resultaten te behalen binnen organisaties die een bijdrage leveren aan ons welzijn, bijvoorbeeld binnen het zorgdomein.

Met de kennis die ik heb en mijn drive om projecten succesvol te laten zijn denk ik dat ik organisaties kan laten groeien en mijzelf verder kan ontwikkelen als specialist. In het ideale geval doe ik dat samen met mijn collega’s bij DiVetro, want ik werk hier ontzettend graag.

Uiteraard is de balans werk/privé daarin belangrijk en wil ik graag de wereld blijven ontdekken en veel blijven reizen. Ik kijk er nu al naar uit!

Dat kan ik me voorstellen Joost. Bedankt voor dit interview en nog veel plezier met al je projecten en uitdagingen!

Vragen of interesse?

Vond u dit artikel interessant? Alvast bedankt om het met uw netwerk te delen.

Heeft u interesse of vragen naar aanleiding van dit artikel? Wij beantwoorden uw vragen graag via het reactieformulier onderaan deze pagina, via info@divetro.nl of via +31 (0) 88 000 54 00.

Blijf op de hoogte

Wilt u onze artikelen voortaan automatisch in uw mailbox ontvangen? Klik op de knop hieronder en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.