Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

Jury ervaart genomineerde Medisein app

De Medisein app ondersteunt bij het toedienen van medicijnen bij cliënten en maakt zo de toediening veiliger en minder foutgevoelig. De app is genomineerd voor de Jenneke van Veen-Verbeterprijs.

Onlangs bezocht de jury de locatie van ‘s Heeren Loo in Druten, waar de pilot met de Medisein app heeft gedraaid. ‘s Heeren Loo heeft de app ontwikkeld in samenwerking met leverancier Promedico en DiVetro. DiVetro stond aan de wieg van de app en ontwikkelde de visie op elektronische ondersteuning bij medicatie-toediening. Daarnaast heeft DiVetro de rol van programma-en projectmanagement vervuld.

Jury ervaart genomineerde Medisein app

Hoe werkt de Medisein app?

Wendy Reuvers, persoonlijk begeleider, legt het uit: “Het werkt beter dan papier. Je moet op papier weliswaar je handtekening zetten, maar dat is toch niet waterdicht“. Zorgmedewerkers vergeten door deMedisein app minder snel om medicatie toe te dienen, omdat ze een signaal krijgen via de iPhone. Ze kunnen dan gelijk zien welke cliënt welke medicatie moet hebben.

Met de app kun je pas verder als je hebt afgevinkt dat je iets hebt gedaan. Zet je dat vinkje niet, dan vraagt het systeem waarom dat zo is. Dat houd je echt alert. De directe link vanuit de app naar de bijsluiter is ook heel fijn. Dan heb ik met één klik de juiste informatie over het medicijn op m’n scherm“, aldus Wendy Reuvers.

Ik heb samen met cliënten de app bekeken. Door het gebruik van picto’s en kleuren en wat grotere tekst in de app, konden cliënten zelf meekijken en zien waar het om ging. Het helpt om met cliënten het gesprek aan te gaan over medicijngebruik.

In dit filmpje van de Vereniging Gehandicapten Nederland (VGN) komt u meer te weten over de Medisein app:

Wat vond de jury van de Medisein app?

De Medisein app van ‘s Heeren Loo is samen met het leerprogramma Mpower van Cello en het Ik Boekje van Pameijer genomineerd voor de Jenneke van Veen-Verbeterprijs 2015. Het doel van de prijs is het succes van kwaliteitsverbeteringen in de langdurige zorg onder de aandacht te brengen.

Op woensdag 25 november was de uitreiking van de prijs. Hoewel MediSein niet heeft gewonnen, zijn we trots dat de App, uit 33 inzendingen, is verkozen tot één van de beste drie innovaties.

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.