Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

DiVetro staat voor klantgerichtheid, pragmatisme en openheid

Marc Mathot is organisatieadviseur bij DiVetro. Naast zijn werk brengt hij graag tijd door met vrienden en familie. Verder geniet hij van muziek, lekker eten en drinken en treedt hij af en toe op als deejay. Wilt u Marc beter leren kennen? Lees dan snel verder!

“Verbinding en samenwerking zijn noodzakelijk om de uitdagingen binnen het publieke domein het hoofd te kunnen bieden. Daarin uitblinken zal dan ook het verschil maken.”

Marc, kun je jezelf kort voorstellen?

Marc: Graag! Mijn naam is Marc Mathot. Ik woon samen met Tineke en onze twee kinderen in ’s-Hertogenbosch. Emiel is 13 en Josefien is 10.

In de afgelopen 20 jaar heb ik als organisatieadviseur klantorganisaties – voornamelijk in het publieke domein – geholpen met de organisatie van hun informatievoorziening.

Wat doe je in je vrije tijd?

Marc: In mijn vrije tijd besteed ik vooral tijd aan mijn gezin, vrienden en familie. En heel vaak komt daar lekker eten en drinken bij kijken. (lacht) Als er tijd overblijft dan ben ik graag bezig met muziek en treed ik hier en daar op als deejay.

Klinkt leuk, Marc! Wat is je professionele achtergrond?

Marc: Na mijn havo-opleiding heb ik achtereenvolgens een MEAO Bedrijfsadministratie, een gedeeltelijke HEAO Commerciële Economie en een HEAO Bestuurskunde behaald. Vervolgens heb ik in Nijmegen nog Bestuurs- en Organisatiewetenschap gestudeerd.

Na mijn studies en wat korte werkomzwervingen ben ik in 1997 bij Pink Elephant begonnen. Ik heb de transities naar Roccade, Getronics en KPN van dichtbij meegemaakt.

Eerst heb ik bij verschillende klanten diverse Service Management rollen vervuld. Van daaruit ben ik doorgegroeid naar procesmanagement en verandermanagement. Ik heb reorganisaties geleid en begeleid van 20 tot 2000 medewerkers, bijvoorbeeld voor het Shared Service Center van DJI en voor de Gemeente Utrecht. De laatste jaren gaf ik samen met een collega ook leiding aan een adviesunit van ruim 120 adviseurs bij KPN Consulting.

Interessant Marc. En je hebt ook voor de klas gestaan, niet?

Marc: Dat doe ik nog steeds. Naast het werk “overdag” geef ik les aan de deeltijdopleiding Business IT & Management van de Hogeschool van Amsterdam. Daar verzorg ik vakken als ‘Projectmanagement’, ‘Servicemanagement’ en ‘Strategic Sourcing’.

Verder geef ik af en toe gastcolleges ‘Organization Design & Development’ aan de laatstejaars Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Vanwaar die motivatie om voor de klas te staan, Marc?

Tijdens mijn eigen studie vond ik sprekers die vanuit de praktijk vertelden het meest interessant. Ik wil mijn studenten graag dezelfde ervaring bieden. En we hebben veel mensen in het veld nodig met de juiste bagage, want de verandertrajecten worden steeds complexer. Daarom probeer ik de studenten daar al vroeg op voor te bereiden.

Wanneer en waarom heb je voor DiVetro gekozen?

Marc: Begin dit jaar heb ik besloten om naar DiVetro over te stappen. Die keuze werd ingegeven door enkele ex-collega’s van Pink Elephant.

Ik wilde graag eens vanuit een kleinere organisatie werken. Op die manier moet je een netwerk mobiliseren voor de klant en gaat er geen energie en ondernemerschap verloren aan interne bureaucratie.

De eerste kennismakingen met DiVetro voelden meteen goed aan. Blijkbaar denken er wel meer mensen zo over. (glimlacht)

Bevalt het werk bij DiVetro en zo ja, waarom?

Marc: Het werk bevalt me prima. DiVetro staat voor klantgerichtheid, pragmatisme en openheid. Dat voelde ik meteen in de samenwerking!

“Ik wil zoveel mogelijk impact hebben op de maatschappij vanuit mijn eigen expertises en dat in samenwerking met goede mensen.”

Aan welk(e) projecten werk je momenteel?

Marc: Ik werk momenteel aan verschillende projecten en offertes. Alles moet zich nog een beetje uitwijzen want ik ben pas sinds 1 maart bij deze projecten betrokken. (lacht)

Hoe zien je dagelijkse werkzaamheden eruit?

Afspraken maken, inlezen, nadenken, afstemmen en schrijven wisselen elkaar op verschillende locaties af. Ik heb dus een uitdagende en gevarieerde job. (lacht)

Ik analyseer, schets oplossingen of oplossingsrichtingen en adviseer hierover. In de meeste gevallen ga ik als projectmanager verder om de oplossing ook te realiseren.

Wat vind je leuk aan je werk en waar haal jij je voldoening uit op professioneel vlak?

Marc: Ik vind het bijzonder leuk om samen klanten te helpen. Ik wil vanuit mijn eigen expertises zoveel mogelijk impact hebben op de maatschappij en dat in samenwerking met goede mensen.

Wat zijn je ambities?

Marc: Mijn ambitie is om het publieke domein slim, efficiënt en effectief te laten (samen)werken met behulp van informatie en technologie. Dat wil ik graag doen door mijn eigen kennis en ervaring in verandermanagement en procesmanagement te delen met klanten en adviesteams en daardoor samen verder te komen.

Wil je nog iets met de lezer delen?

Marc: Ik geloof dat organisaties door de exponentieel groeiende mogelijkheden van technologie in onze tijd voor uitdagingen staan die te groot zijn om alleen aan te kunnen.

Verbinding en samenwerking zijn noodzakelijk om de uitdagingen binnen het publieke domein het hoofd te kunnen bieden. Daarin uitblinken zal dan ook het verschil maken.

Bedankt voor dit gesprek Marc en veel succes, plezier en voldoening met je opdrachten en andere bezigheden.

Vragen of interesse?

Vond u dit artikel interessant? Alvast bedankt om het met uw netwerk te delen.

Heeft u interesse of vragen naar aanleiding van dit artikel? Wij beantwoorden uw vragen graag via het reactieformulier onderaan deze pagina, via info@divetro.nl of via +31 (0) 88 000 54 00.

Blijf op de hoogte

Wilt u onze artikelen voortaan automatisch in uw mailbox ontvangen? Klik op de knop hieronder en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.