Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder

DiVetro heeft sterke consultants aan boord. Consultants met ervaring en een eigen verhaal. In onze reeks “Consultants van DiVetro” spreken we vandaag met Erwin Dunnink.

Erwin is projectmanager en adviseur bij DiVetro. Naast zijn werk is hij atletiektrainer, loopt hij graag hard en geniet hij van Bruce Springsteen. Wilt u Erwin beter leren kennen? Lees dan snel verder!

“Het leuke van het werk als adviseur is dat je veel verschillende omgevingen en nieuwe dingen ervaart die je weer kunt gebruiken bij andere klanten.”

Erwin, kun je jezelf kort voorstellen?

Erwin: Ja hoor! Mijn naam is Erwin Dunnink. Ik woon in Amersfoort met mijn vrouw en drie kinderen. Die zijn inmiddels al weer 8, 12 en 14.

Wat doe je in je vrije tijd?

Erwin: Ik woon in een huis uit 1926. Veel van m’n tijd gaat dus naar klussen en moderniseren. Gelukkig is de balans de laatste jaren verschoven naar puur onderhoud.

Dat geeft me tijd om de kinderen tijdens de weekends aan te moedigen bij hun sporten. Daarbij train ik ook de C-pupillen bij de atletiekvereniging van mijn jongste dochter. Zelf loop ik ook graag een rondje hard en zo nu en dan doe ik een prestatieloop als stimulans voor het trainen.

Qua vakanties ga ik het liefst met de tent naar kleinere eenvoudigere campings net buiten het toeristische gebied. Het liefst trek ik rond, maar de kinderen vinden het nu fijner om langer op één plek te staan.

Ik luister ook erg vaak naar de muziek van Bruce Springsteen. Zijn liedjes zijn divers en zijn teksten zijn niet voorschrijvend of belerend, maar stemmen tot nadenken.

Dat probeer ik ook steeds te bereiken in mijn rol als adviseur bij DiVetro. Daarbij is het van belang dat je het traject samen met de klant doorloopt: alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.

Wat is je professionele achtergrond?

Erwin: Na mijn VWO-opleiding in Apeldoorn was het voor mij duidelijk dat ik iets wilde in de ICT. Daarom heb ik de HBO gedaan in Zwolle: HOIO – een soort HEAO-BI.

Daarna ben ik bij een klein detacheringsbureau gestart. Na dat eerste jaar werkervaring ben ik begonnen met een universitaire avondstudie: Management Informatie en Technologie.

Mijn afstudeerscriptie schreef ik bij Moret Ernst & Young, waarnaar ik ondertussen was overgestapt. Een prachtige leerschool voor een adviseur. Ik raakte er betrokken bij de opbouw van een nieuwe adviesgroep rond projectmatig werken.

De overname van Ernst & Young door Capgemini bood me veel kansen om dat domein verder uit te bouwen en namens Capgemini heb ik veel organisaties in binnen- en buitenland begeleid bij de implementatie van projectprocessen en applicaties.

“Ik had behoefte aan een overzichtelijke, mensgerichte werkomgeving. Die heb ik bij DiVetro gevonden.”

Wanneer en waarom heb je voor DiVetro gekozen?

Erwin: Ik heb mijn ervaring opgebouwd bij verschillende organisaties waar ik werkte via grote dienstverleners. De rol van externe adviseur paste me echt, maar na een tijdje begon het toch te kriebelen. Ik had behoefte aan een overzichtelijke, mensgerichte werkomgeving. Die heb ik bij DiVetro gevonden.

Met ruim 20 jaar ervaring wilde ik werken aan projecten die impact hebben op een organisatie en niet op een onderdeel daarvan. Ik wilde ook weer vooral in Nederland aan de slag, bij organisaties die ook een maatschappelijke relevantie hebben.

DiVetro richt zich op dat soort trajecten en veel van haar klanten zitten in het domein van onderwijs, zorg en (semi-)overheid. Dat paste dus perfect bij mijn behoefte.

Sinds april 2017 werk ik als adviseur en projectmanager bij DiVetro. Ik ben betrokken bij verschillende klanten, voor aanpassingen van processen, veranderingen in teams, aanbestedingen en voor de implementatie van geautomatiseerde oplossingen.

De rode draad in alle opdrachten die ik doe is de besturing van de IT. Die staat steeds centraal.

Bevalt het werk bij DiVetro?

Erwin: Zeker, naast de boeiende opdrachten is DiVetro een fijne organisatie waar de menselijke maat centraal staat. Er wordt hard gewerkt, maar ook hard genoten.

Sinds begin dit jaar doe ik dat trouwens vanuit ons nieuwe kantoorpand in Driebergen. Een prima uitvalsbasis voor de verschillende adviestrajecten die ik uitvoer.

“De rode draad in alle opdrachten die ik doe is de besturing van de IT. Die staat steeds centraal.”

Hoe zien je dagelijkse werkzaamheden eruit?

Erwin: Momenteel werk ik via DiVetro als adviseur bij verschillende klanten. Daarbij geef ik advies rond de besturing van de IT, zowel rond vernieuwing, beheer als de begeleiding van sourcingtrajecten.

Zo begeleidde ik een aanbesteding bij een onderwijsinstelling en werkte ik aan de formulering van een sourcingstrategie voor een zorginstelling. Die strategie gaat de basis vormen voor een aanbesteding. Verder heb ik ook ad interim het servicemanagement uitgevoerd voor een onderwijsinstelling en een contractverlening begeleidt.

Op dit moment begeleid ik een Europese overheidsaanbesteding voor de aanschaf van een nieuwe kantoorautomatisering bij een overheidsinstelling en een aanbesteding voor een gemeentelijke instelling en adviseer ik over de professionalisering van de beheerorganisatie bij een netwerkbedrijf.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Erwin: Er is veel afwisseling, zowel inhoudelijk als qua type klanten en dat vind ik prima. Daarnaast is DiVetro als bedrijf en organisatie natuurlijk ook nooit “af” en is het leuk om ook daarin te kunnen meedenken.

“Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.”

Wanneer haal jij het meeste voldoening uit je werk?

Erwin: Het leuke van het werk als adviseur is dat je veel verschillende omgevingen en veel nieuwe dingen ervaart die je weer kunt gebruiken bij andere klanten.

Daarmee kun je organisaties een spiegel voorhouden en hen helpen keuzes te maken. Het geeft mij veel voldoening als een klant zich herkent en uitgedaagd weet in een aanpak. Via DiVetro hoop ik dit bij nog veel klanten te mogen doen.

Dat wens ik je ook van harte toe, Erwin. Ontzettend bedankt voor dit gesprek en veel succes, plezier en voldoening met al je opdrachten en bezigheden.

Vragen of interesse?

Vond u dit artikel interessant? Bij voorbaat dank als u het met uw netwerk deelt.

Heeft u interesse of vragen naar aanleiding van dit artikel? Wij beantwoorden uw vragen graag via het reactieformulier onderaan deze pagina, via info@divetro.nl of via +31 (0) 88 000 54 00.

Blijf op de hoogte

Wilt u onze artikelen voortaan automatisch in uw mailbox ontvangen? Klik op de knop hieronder en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

 

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.