Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

“When you can’t change the direction of the wind, adjust your sails.”

DiVetro heeft sterke consultants aan boord. Consultants met ervaring en een eigen verhaal. In onze reeks “Consultants van DiVetro” spreken we vandaag met Leo Gouw.

Leo is Project Management Consultant bij DiVetro. Naast zijn werk kruipt hij graag op de racefiets, is hij penningmeester van zijn fietsvereniging en spendeert hij graag tijd met z’n gezin. Wilt u Leo beter leren kennen? Lees dan snel verder!

“Het intrigeert me altijd wat mensen doen, maar vooral ook waarom ze de dingen doen zoals ze het doen. Er zit bijna altijd wel een boeiend verhaal achter hun overtuiging en gedrag.”

Leo, kun je jezelf kort voorstellen?

Leo: Mijn naam is Leo Gouw. Ik ben geboren en getogen in Delfgauw, een dorpje naast Delft.

Inmiddels woon ik ruim 20 jaar in Hellevoetsluis, samen met mijn vrouw en kinderen. De oudste is onlangs op kamers gaan wonen in Leiden.

Wat is je professionele achtergrond?

Leo: Na mijn middelbare schooltijd aan het Christelijk Lyceum Delft wist ik niet precies welke studie ik wilde gaan volgen. Ik ben toen via een oom terechtgekomen bij Algemene Operationele Techniek aan de Hogeschool van Amsterdam, in het pand van de voormalige zeevaartschool. Ik ruik de lucht van olie en staal alsof het gisteren was. (glimlacht)

AOT is een soort mengsel van elektronica, elektrotechniek en werktuigbouwkunde. Toen ik daar kwam werd ons beloofd dat de bedrijven ons na het afstuderen bij de poort zouden staan opwachten.

Helaas was de realiteit anders begin jaren ‘90. Dus ben ik eerst in militaire dienst gegaan. Als peloton-sergeant heb ik best een relaxte diensttijd beleefd bij de IBV – de Infanterie Beveiligingscompagnie of het oude ‘Van Heuts’ voor de kenners. (glimlacht)

Daarna, na veel solliciteren, ben ik uiteindelijk ook weer via via – dit keer via mijn schoonvader – terechtgekomen bij Kenbri Valve. Kenbri is een handelsonderneming in brandweermaterialen en brandweervoertuigen.

Destijds telde het bedrijf 9 medewerkers, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een internationale organisatie met meerdere vestigingen en nog veel meer medewerkers.

In 2000 ben ik via mijn zwager in de IT terechtgekomen bij Capgemini, waar ik 17 jaar heb gewerkt in diverse rollen van engineer tot internationaal project- en programmamanager.

“Ik denk dat mijn ambitie nu vooral zit in het realiseren van leuke projecten met leuke collega’s voor leuke klanten.”

Wat doe je in je vrije tijd?

Leo: In mijn vrije tijd stap ik graag op de racefiets. Ik probeer elke woensdagavond en elke zondagochtend met de fietsvereniging de nodige kilometers te fietsen, maar ik ben ook niet vies van langere tochten. De langste tocht tot nu toe was 285 km.

Naast het fietsen ben ik tegenwoordig ook de penningmeester van de vereniging. En verder vind ik het leuk om tijd door te brengen met mijn gezin.

Wanneer en waarom heb je voor DiVetro gekozen?

Leo: Ik heb nog niet eens zo lang geleden voor DiVetro gekozen, dat was namelijk in februari 2017. Ook dit gebeurde weer via via. Het lijkt er bijna op dat mijn leven door mijn netwerk wordt bepaald. (lacht)

Ik was al een tijdje om me heen aan het kijken en ik was al door diverse andere werkgevers benaderd. Allemaal gelijksoortig aan mijn vorige werkgever, maar eigenlijk was ik op zoek naar iets anders: een andere dynamiek en andere omgangsvormen. Een andere mogelijkheid was ook om voor mezelf te beginnen als ondernemer.

Toen werd ik door een recruiter benaderd die in opdracht van DiVetro op zoek was naar geschikte kandidaten. Die recruiter had via een oud-collega van mij vernomen dat ik openstond voor iets nieuws.

DiVetro zat toen nog in Arnhem, en de afstand Hellevoetsluis–Arnhem was nou niet direct de doorslaggevende factor. Toch maakte een eerste gesprek met deze recruiter me enthousiast.

Een tweede gesprek met Patrick, één van de partners bij DiVetro, gaf voor mij de doorslag dat DiVetro wel eens iets voor mij zou kunnen zijn: een andere dynamiek, oog voor de mens, korte lijntjes en de mogelijkheid om binnen het bedrijf te mogen ondernemen… Sterker nog, dit laatste wordt eigenlijk ook van me verwacht. (glimlacht)

Bevalt het werk bij DiVetro?

Leo: Het werk bij DiVetro bevalt zeker. Ik kan nu veel meer doen wat ik graag wil en als ik iets wil regelen of geregeld wil hebben dan zijn er korte lijntjes om het te bespreken en dus ook korte lijntjes om het daadwerkelijk voor elkaar te krijgen.

Bovendien wordt het nog gewaardeerd ook… op alle fronten, denk ik. Nou ja, bijna alle fronten: thuis zeggen ze dat ik nu misschien wel ben overgestapt maar nog steeds vroeg weg ben en pas laat thuis. (lacht)

“Momenteel ben ik bezig om samen met 4 andere collega’s de IT-afdeling van een zorginstelling in Utrecht anders in te richten en naar een hoger niveau te tillen qua processen en inrichting.”

Hoe zien je dagelijkse werkzaamheden eruit?

Leo: Mijn dagelijkse werkzaamheden, daar zit niet echt een patroon in. Ik leef vaak van afspraak naar afspraak. Momenteel ben ik bezig om samen met 4 andere collega’s de IT-afdeling van een zorginstelling in Utrecht anders in te richten en naar een hoger niveau te tillen qua processen en inrichting.

Binnen dit project heb ik vele petten op: vanuit de verbeterplannen ben ik de trekker/projectleider van het verbeterplan ‘project en het portfoliomanagement’. Als kwartiermaker werk ik dan ook weer aan actuele operationele projecten binnen de klantorganisatie.

Daarnaast vertegenwoordig ik als programmamanager het totale verbeterprogramma richting de stuurgroep, het MT en andere gremia zoals de Ondernemingsraad en de Raad van Toezicht.

Bij de start van het programma wilde de bestuurder eigenlijk ook direct een goede vertegenwoordiging van ICT in het MT en ben ik gevraagd om ad interim de rol van Manager I&A te vervullen.

Alle vier erg leuke rollen, maar ook erg druk en het betekent ook constant schakelen tussen strategisch-tactisch en operationeel niveau. Bovendien ben ik door de hiërarchische verhoudingen van de afzonderlijke rollen ook telkens met mezelf in conclaaf. (glimlacht)

Vanaf 1 mei start de nieuwe Manager I&A en krijg ik er een sparringpartner bij.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Leo: Het leukste vind ik de vrijheid in het werk. Het interessantst zijn de mensen met wie ik samen mag werken.

Het intrigeert me altijd wat mensen doen, maar vooral ook waarom ze de dingen doen zoals ze het doen. Er zit bijna altijd wel een boeiend verhaal achter hun overtuiging en gedrag.

Wanneer haal jij het meeste voldoening uit je werk?

Leo: Als we aan het eind van de dag de dingen voor elkaar hebben gekregen die we wilden bereiken en als we de klant weer een stukje verder hebben kunnen helpen op hun groeipad.

Wat zijn je ambities voor de toekomst op professioneel vlak?

Leo: Mijn ambities zijn nu eerder bescheiden. Zoals je al hebt gemerkt heb ik geen echt carrièrepad uitgestippeld.

Als je het me vroeg tijdens mijn studietijd dan zou ik geantwoord hebben dat ik projectleider wilde worden, en dan het liefst van grote, internationale projecten. Ik denk dat ik dat zeker gedaan heb en dus die ambitie ook heb behaald.

Natuurlijk, het kan altijd groter en mooier en indrukwekkender, maar ook dat heeft zijn keerzijde. Ik denk dan ook dat mijn ambitie nu vooral zit in het realiseren van leuke projecten met leuke collega’s voor leuke klanten. Ze mogen overigens best lastig zijn hoor; het hoeft zeker niet makkelijk te zijn. (glimlacht)

Daarnaast wil ik mezelf continu verder ontwikkelen als mens en als professional en anderen ondersteunen in hun ontwikkeling. Natuurlijk wil ik ook leuke dingen kunnen blijven doen met m’n collega’s en vooral ook met mijn gezin.

Wil je nog een wijsheid of een inspirerend citaat delen?

Leo: Door verschillende dingen die ik heb meegemaakt, zowel professioneel als privé, heb ik inmiddels een behoorlijk relativeringsvermogen ontwikkeld.

Dat maakt me ook best veerkrachtig in ‘spannende’ situaties. Onlangs las ik een wijsheid van H. Jackson Brown die goed past bij die gedachte:

“When you can't change the direction of the wind, adjust your sails.”

Dat is een inspirerende quote om af te sluiten Leo. Ontzettend bedankt voor dit gesprek en veel succes, plezier en voldoening met al je opdrachten en bezigheden.

Vragen of interesse?

Vond u dit artikel interessant? Alvast bedankt om het met uw netwerk te delen.

Heeft u interesse of vragen naar aanleiding van dit artikel? Wij beantwoorden uw vragen graag via het reactieformulier onderaan deze pagina, via info@divetro.nl of via +31 (0) 88 000 54 00.

Blijf op de hoogte

Wilt u onze artikelen voortaan automatisch in uw mailbox ontvangen? Klik op de knop hieronder en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

 

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.