Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

Als je denkt dat je alles onder controle hebt, ga je niet snel genoeg.

DiVetro heeft sterke consultants aan boord. Consultants met ervaring en een eigen verhaal. In onze reeks “Consultants van DiVetro” spreken we vandaag met Pascal Zeelen.

Pascal is projectmanager bij DiVetro. Naast zijn werk reist hij graag en kijkt hij graag naar sport. Wilt u Pascal beter leren kennen? Lees dan snel verder!

“Ik wilde mijn kennis en ervaring graag delen met anderen en dat past goed bij een rol als consultant.”

Pascal, kun je jezelf kort voorstellen?

Pascal: Ja hoor. Mijn naam is Pascal Zeelen. Ik ben getrouwd met Marjo en samen hebben we twee kinderen, Alex en Iris.

We wonen alweer 15 jaar in het mooie Ohé en Laak in Limburg, op loopafstand van het naastgelegen dorpje Echt, tegen de Grensmaas met België. Precies waar Marjo en ik zijn opgegroeid!

Na een aantal omzwervingen in Nederland zijn we in 2003 terug naar Limburg verhuisd, dichtbij familie en vrienden.

Wat doe je in je vrije tijd?

Pascal: Ik reis graag naar het buitenland. Verder kijk ik graag naar sport, vooral die van mijn kinderen. Ik ben ook actief als secretaris van Voetbalvereniging Slekker Boys. (glimlacht)

Kan je iets meer vertellen over je studies?

Pascal: Na mijn studie Bedrijfseconomie aan de HEAO Limburg in Sittard heb ik Bedrijfseconomie gestudeerd aan de universiteit in Tilburg, met als afstudeerrichting Bestuurlijke Informatiekunde en Accountancy.

Wat is je professionele achtergrond?

Pascal: Na een aantal korte klussen ben ik bij de ICT-divisie van ABN AMRO beland. In mijn negen jaar bij ABN AMRO heb ik veel verschillende afdelingen en domeinen meegemaakt, altijd in de rol van teamleider of projectleider.

Met de jaren groeiden mijn verantwoordelijkheden. Afdelingen en projecten werden telkens een stukje groter en complexer. Qua specifieke technieken en expertise is er nauwelijks een rode draad te vinden. De werkzaamheden varieerden van puur infrastructuur tot bijvoorbeeld onderdelen van het opzetten van een Europese internetbank. Dat was ‘hot’ aan het begin van deze eeuw.

Na negen jaar heb ik afscheid genomen bij ABN AMRO omdat ik daar bijna alle functionele domeinen al een keer had meegemaakt. Nieuwe klussen begonnen steeds meer op elkaar te lijken. Ik vond het dan ook tijd voor iets nieuws.

“Ik haal het meeste voldoening uit m’n werk wanneer ik samen in teamverband een bepaald ambitieus resultaat kan neerzetten.”

Ben je toen als consultant begonnen?

Pascal: Inderdaad! (lacht) Ik wilde mijn kennis en ervaring graag delen met anderen en dat past goed bij een rol als consultant.

Het vak van consultancy heb ik – na ABN AMRO – bij Capgemini geleerd. Het mooie was dat ik naast adviseur op gezette tijden ook eigen projecten kon blijven doen in de rol van projectleider of ‘engagement manager’, zoals ze dat binnen Capgemini noemen.

Ook hier was er qua techniek en expertise nauwelijks een rode draad te vinden. Het groeipad zat vooral in de toenemende complexiteit van de projecten en de programma’s waaraan gewerkt werd. De laatste jaren was ik vooral betrokken bij fixed price trajecten met veel internationale en complexe sourcing.

Wanneer en waarom heb je voor DiVetro gekozen?

Pascal: Ik ben in mei 2018 in dienst getreden bij DiVetro. Na bijna 12 ½ jaar Capgemini was ik op zoek naar iets anders, bij voorkeur in Nederland en bij voorkeur in een andere sector dan de financiële. Daar was ik de afgelopen jaren actief.

DiVetro heeft gewoon een heel goed verhaal dat me meteen aansprak. Ik heb met een aantal DiVetro partners en medewerkers gesproken en iedereen is even enthousiast. Heel belangrijk vind ik de persoonlijke benadering en de vrijheid om zaken naar eigen inzicht in te kunnen vullen.

“Als je denkt dat je alles onder controle hebt, ga je niet snel genoeg.”

Bevalt het werk bij DiVetro?

Pascal: Naast het werken voor DiVetro zelf, staat of valt het plezier van een consultant met de klussen die hij mag doen bij klanten.

Inmiddels heb ik GGD Nederland en het ministerie van VWS van dichtbij meegemaakt. Beide organisaties zijn van een heel andere orde, en ze brachten precies waar ik naar zocht: werken in teamverband, een nieuwe sector, complexiteit… meer een adviesrol dan projectleider.

Hoe zien je dagelijkse werkzaamheden eruit?

Pascal: Ik zit minstens anderhalf tot twee uur in de trein richting Gouda of Den Haag. Het mooie aan de trein vind ik dat je tijdens je reis al heel goed kunt werken. Behalve telefoneren, dat doe ik niet graag onderweg.

Eenmaal op locatie zijn er veel overleggen. Het PGB-programma waaraan ik werk heeft heel veel verschillende ‘ketenpartners’. De belangrijkste taak van VWS is om die keten aan de gang te houden en in voorwaartse richting te helpen. Dat vergt heel veel praten en afstemmen met telkens heel veel partijen.

Momenteel zitten we in een overgangsfase van een oude naar een nieuwe programmastructuur. Dat vergt nog veel ad hoc afstemming, maar de stip aan de horizon wordt al helderder. We zijn op weg naar rustig vaarwater. (glimlacht)

Wat vind je het leukste aan je werk?

Pascal: Bezig zijn met telkens nieuwe mensen en technieken.

Wanneer haal jij het meeste voldoening uit je werk?

Pascal: Ik haal het meeste voldoening uit m’n werk wanneer ik samen in teamverband een bepaald ambitieus resultaat kan neerzetten.

Als dat onderweg met tegenvallers of met onverwachte wendingen moet gebeuren, dan ben ik alleen maar trotser op het eindresultaat. (lacht)

Wat zijn je ambities?

Pascal: Mooie consultancy-opdrachten blijven doen die nooit hetzelfde zijn, en wellicht in de toekomst ook een eigen bedrijf opstarten. Hier heb ik eigenlijk nooit tijd voor gevonden omdat ik vrij organisch van de ene in de andere interessante klus ben gerold.

Wil je nog een wijsheid of een inspirerend citaat delen?

Pascal: Open deur voor alle projectleiders wat mij betreft:

‘Als je denkt dat je alles onder controle hebt, ga je niet snel genoeg’,

aldus ex- Formule 1-coureur Mario Andretti.

Dat is een fijn citaat om af te sluiten, Pascal. Ontzettend bedankt voor dit gesprek en veel succes, plezier en voldoening met al je opdrachten en bezigheden.

Vragen of interesse?

Vond u dit artikel interessant? Alvast bedankt om het met uw netwerk te delen.

Heeft u interesse of vragen naar aanleiding van dit artikel? Wij beantwoorden uw vragen graag via het reactieformulier onderaan deze pagina, via info@divetro.nl of via +31 (0) 88 000 54 00.

Blijf op de hoogte

Wilt u onze artikelen voortaan automatisch in uw mailbox ontvangen? Klik op de knop hieronder en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

 

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.