Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

Sport is een goede leerschool voor je werk

DiVetro heeft interessante consultants aan boord. En achter iedere consultant schuilt een interessante man of vrouw. Vandaag maken we kennis met Rene Bouter, een sportieve man met een bijzondere hobby.

Beste Rene, kun je jezelf kort voorstellen?

Rene: Natuurlijk. Mijn naam is Rene Bouter. Ik ben inmiddels 53 jaar oud en ik woon samen met mijn vrouw Cathy en onze zoon Sebas in Arnhem. Dichtbij het kantoor van DiVetro dus.

Wat doe je in je vrije tijd?

Rene: Sinds mijn jeugd ben ik een fanatiek sporter. Ik tennis vanaf mijn 12de jaar en de laatste tijd doe ik twee keer in de week bootcamp om mijn conditie op peil te houden. In de sport kan ik veel van mijn energie kwijt.

Tijdens het sporten kan je ook het uiterste uit jezelf halen en je grenzen overwinnen. Je leert ook omgaan met verliezen. Dat zijn onderwerpen die je ook in je werk tegenkomt en waarmee je moet leren omgaan. Ik denk dan ook dat sport een goede leerschool is voor je werk.

Ik begrijp dat je ook veel tijd naast de tennisbaan doorbrengt?

Rene: Zeker. Toen mijn zoon 7 was, ging hij voor het eerst met me mee naar de tennisbaan. Hij leerde met een klein racket de beginselen van de sport.

Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en Sebas is een goede tennisser geworden. Hij traint verschillende keren per week en dan ben ik zijn sparringpartner. Het laatste jaar heeft hij bovendien een aantal internationale jeugdtoernooien gespeeld, onder andere op de Rafael Nadal Academy op Mallorca en de Primerose tennisclub in Brussel.

Bij deze toernooien ga ik mee en zijn wij de hele dag op de tennisbaan te vinden. We trainen dan twee keer per dag en Sebas speelt dan zijn wedstrijden.

Jullie spelen dus ook samen?

Rene: Dat klopt. We trainen veel samen en het allerleukste voor mij is dat wij laatst samen een heren dubbel toernooi hebben gespeeld. Het is toch wel bijzonder dat je samen met je zoon van 13 een dubbel kunt spelen. We trainen in de zomer gemiddeld zo’n 4 tot 5 keer per week.

En kun je dit nog goed combineren met je werk bij DiVetro?

Rene: Uiteraard. Ik train zelf in de avonduren en mijn zoon traint meestal rond 17 uur. Op vrijdag zit hij bij mij in de trainingsgroep.

Bij DiVetro wordt je echt als professional gezien en behandeld.

Wanneer ben je overigens bij DiVetro begonnen?

Rene: Ik ben nog nog maar sinds 1 mei aan boord. Ik ben naar DiVetro overgestapt, omdat je hier als consultant echt als een professional gezien wordt. Je krijgt hier het vertrouwen en de verantwoordelijkheid voor je opdrachten en offertes. Dit is in de korte tijd dat ik voor DiVetro werk al meermaals gebleken.

Heeft DiVetro je verwachtingen al ingelost?

Rene: Absoluut. Zoals gezegd word je hier echt als een professional gezien en behandeld. DiVetro heeft veel aandacht voor de medewerkers en iedereen hecht veel waarde aan een gezonde werk-privé balans. Deze zaken zijn voor mij zeer belangrijk.

Wat is je rol bij DiVetro?

Rene: Ik houd me bezig met informatiebeveiliging. Dat is een onderwerp dat steeds belangrijker wordt, omdat steeds meer systemen en apparaten (auto’s, koelkasten, TV’s, etc) aan het internet gekoppeld worden. Daardoor kunnen ze door cybercriminelen misbruikt worden. De kranten staan dagelijks vol met meldingen over security incidenten.

Het is voor mij belangrijk dat medewerkers op een veiligere manier hun werk kunnen blijven doen.

Ben je al langer met informatiebeveiliging bezig?

Rene: Jazeker. Mijn expertise is security in de breedste zin van het woord. Ik heb op projecten rond fysieke beveiliging, business continuity en informatiebeveiliging gewerkt. Denk hierbij aan de implementatie van de NEN7510, de ISO27000 en de inrichting van technische beveiligingsmaatregelen zoals een SIEM oplossing of Vulnerability Management.

Kun je iets meer vertellen over je huidige project bij DiVetro?

Rene: Ik werk nu als projectleider Security & Privacy voor Carintreggeland, een zorginstelling in het oosten van Nederland. Binnen de zorg in het algemeen worden veel gevoelige persoonsgegevens bewaard. Deze gegevens moeten uiteraard goed beveiligd worden. Als een organisatie dit niet doet en er vindt een ‘datalek’ plaats dan is dit uiteraard zeer vervelend voor de cliënten en dan kan de organisatie een grote boete krijgen.

Recentelijk is met name in Engeland een groot aantal ziekenhuizen slachtoffer geworden van een ransomware aanval. Bij een dergelijke aanval worden data versleuteld en moet je losgeld (ransom) betalen om weer bij deze data te kunnen. Op zulke momenten kunnen medewerkers hun patiënten niet meer op de juiste manier behandelen. De juiste medicijnen geven wordt moeilijk wanneer de patiëntgegevens niet langer aanwezig zijn.

Ik haal mijn grootste voldoening uit het inrichten van goede beveiligingsmaatregelen, zonder dat de medewerkers hier last van hebben. Het is voor mij belangrijk dat medewerkers op dezelfde manier, maar dan wel op een veiligere manier, hun werk kunnen blijven doen.

Mijn doel is om een veilige omgeving te creëren waarin wij allemaal veilig kunnen leven en werken.

Hoe zie jij je vakgebied evolueren?

Rene: Beveiliging is niet meer weg te denken uit onze samenleving, zowel privé als op het werk.

Organisaties zullen zich dat echt moeten gaan realiseren en ze moeten bereid zijn om hier maatregelen voor te treffen.

Dit betekent niet alleen technische maatregelen, maar ook maatregelen die hun medewerkers bewust gaan maken van de mogelijke manieren waarop cybercriminelen hun slag proberen te slaan. Zogenaamde “Security Awareness” programma’s worden steeds belangrijker. Denk hierbij aan de Postbus 51 spotjes op tv.

Je kunt je huis nog zo goed met goede sloten en alarmsystemen hebben uitgerust, maar als de bewoners de hond uitlaten zonder de deur op slot te doen en het alarmsysteem aan te zetten dan komen inbrekers eenvoudig binnen. Dat is met computersystemen net zo.

Hoe ziet jouw ideale toekomst eruit?

Rene: Ik hoop nog lang te kunnen blijven tennissen. Het blijft een mooie sport die je nog tot op hoge leeftijd kunt blijven beoefenen.

Security is mijn professionele uitdaging. Het is een onderwerp dat ik geweldig interessant vind. Ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt. De komende jaren zie ik mijzelf hier verder in groeien.

Ik hoop verschillende opdrachtgevers te helpen bij hun beveiliging en het voldoen aan wet- en regelgeving. Mijn doel is om een veilige omgeving te creëren waarin wij allemaal veilig kunnen leven en werken.

Dat is een mooie afsluiter, Rene. Bedankt voor dit interview en nog veel plezier en succes met je projecten op het werk en op en naast de tennisbaan.

Vragen of interesse?

Vond u dit artikel interessant? Alvast bedankt om het met uw netwerk te delen.

Heeft u interesse of vragen naar aanleiding van dit artikel? Wij beantwoorden uw vragen graag via het reactieformulier onderaan deze pagina, via info@divetro.nl of via +31 (0) 88 000 54 00.

Blijf op de hoogte

Wilt u onze artikelen voortaan automatisch in uw mailbox ontvangen? Klik op de knop hieronder en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.