Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

DiVetro helpt VGZ bij de Dag van de Requirements Engineer

Zoals zoveel organisaties bevindt ook VGZ zich in een agile transformatiefase. Een van de problemen die vaak de kop opsteken tijdens of na zo’n transformatie, is dat waar de kennis voorheen gecentreerd was binnen vakinhoudelijke teams de kennis nu gefragmenteerd is over diverse scrum teams. Dit probleem wordt doorgaans opgelost middels tribes of gildes, zo ook binnen VGZ waar het Compentence Centers is genoemd. Vanuit zo’n Competence Center  heeft VGZ op woensdag 1 november een interne kennissessie georganiseerd: “De Dag van de Requirements Engineer”.

Omdat het samenstellen van een goed inhoudelijk programma altijd een uitdaging is, hebben VGZ en DiVetro vooraf de handen ineengeslagen om samen een goed programma op te stellen. Met een prima mix van twee interne (VGZ) sprekers en twee externe sprekers ontstond een inspirerend en interessant aanbod.

Vanuit VGZ werden de presentaties verzorgd door Ton van Unen (Stakeholdermanagement) en Martie Ressing (Het praktisch gebruik van Sparx Enterprise Architect binnen VGZ). De externe presentaties werden verzorgd door Walter de Bruijn van Jumpforward (Design Thinking) en Dennis Geluk van DiVetro (Agile Requirements en een workshop over Story Mapping).

Presentatie Agile requirements

In een goed gevulde campus (75 deelnemers) beet Dennis Geluk het spits af met de vraag of agile requirements nu eigenlijk wel of niet bestaan. De conclusie “Agile requirements bestaan niet, agile projecten wel” werd onderbouwd met een aantal voorbeelden en stellingen waarop de deelnemers hun stem konden uitbrengen.

Hieronder vindt u de presentatie van Dennis:

Workshop Story Mapping

Tijdens de tweede verdiepingssessie verzorgde Dennis met de hulp van Danielle de Groot een workshop waarbij de deelnemers vooral zelf de handen uit de mouwen moesten steken. Met behulp van een praktijkcasus van 32 stories mochten de deelnemers nadenken over een MVP (Minimum Viable Product) versie.

Het komen tot een MVP op basis van een verzameling stories bleek nog niet zo makkelijk te zijn. Het merendeel van de deelnemers onderschreef de conclusie dat het wellicht sneller zou zijn geweest om zonder stories te starten en middels design thinking tot een MVP te komen.

Hieronder vindt u de gebruikte slides van Dennis en Danielle:

De Dag van de Requirements Engineer was een succes!

Al tijdens de afsluiting door Carla van Elten werd met behulp van een real time enquête (https://www.sli.do/) duidelijk dat de deelnemers de dag als positief en nuttig ervaren hadden. De Dag van de Requirements Engineer werd ook door de sprekers als zeer positief en leuk ervaren.

De Dag van de Requirements Engineer werd een inspirerend, interessant en vooral ook leuk kennisdelingsevent.

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over hoe VGZ en DiVetro samen dit event hebben gerealiseerd of heeft u vragen over onze presentaties of requirements engineering en requirements management in het algemeen? Aarzel niet en contacteer ons via info@divetro.nl of +31 (0) 88 000 54 00.

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.