Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands
Samen business en IT versneld transformeren met Anton Dijkhuis

Samen business en IT versneld transformeren met Anton Dijkhuis

“In deze aflevering ga ik met Anton Dijkhuis van IT’s Teamwork in gesprek over zijn visie op digitale transformatie, regie en het automatiseren van de digitale transformatie. Centraal staat de vraag hoe organisaties sneller kunnen transformeren, zodat ze relevant blijven voor hun klant. Zeker in deze tijd zijn we ineens nog nadrukkelijker aangewezen op digitale hulpmiddelen en processen. Omdat de aard van het werk voor velen nog sneller digitaliseert is het zaak om het vertrekpunt en de richting van de digitale transformatie met en door de medewerkers te laten bepalen.

Anton heeft daartoe met partners in het ecosysteem de zes succesfactoren voor digitale transformatie ontworpen. Daarmee worden de verwachtingen van de interne klant van IT, en de benodigde randvoorwaarden die IT in huis moeten hebben, helder bespreekbaar gemaakt. Sterker nog: IT’s Teamwork is een stap verder gegaan, en heeft in de vorm van de BusinessITScan® een online self service tool gemaakt om de zes succesfactoren te meten en verbeteren. Deze is in inmiddels in meer dan 10 landen ingezet. Hiermee is in feite een deel van het werk van de adviseur geautomatiseerd! Dit is een bijzondere stap. Het gebeurt steeds vaker dat mensen hun baan weg-geautomatiseerd zien worden, maar het vergt toch een bijzondere ondernemer om dat met zijn eigen werk te doen.

Het gesprek met Anton gaat verder over de aanleiding, en de redenen om de zes succesfactoren en de BusinessITScan te maken: het beter afstemmen van wat de organisatie wil, en hoe IT-dienstverlening daarop is ingericht. Een soort van Myers-Briggs Persoonlijkheidsanalyse, maar dan integraal voor bedrijfsvoering en IT. Verderop in de podcast bespreken we hoe steeds meer besluiten voor ons genomen worden door geautomatiseerde systemen, en hoe we deze ontwikkeling zien in de context van de feilbare en lerende mensen die we allemaal zijn. Je kunt de BusinessITScan hier zelf proberen!

Meer mooie interviews luisteren? Abonneer je op de Lente Podcast via Spotify, iTunes of je podcast speler naar keuze en vertel het verder aan je collega’s en zakenrelaties! Ben je, of ken je iemand met een bijzonder verhaal over digitale transformatie, meldt je dan aan, we hebben u graag te gast op onze podcast.

Bekijk al onze podcasts!

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.