Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands
Specialistisch consortium rondom LINKIT, Bartosz, DiVetro en In2it al 17 keer succesvol - DiVetro

Consortium rondom LINKIT, Bartosz, DiVetro en In2it al 17 keer succesvol!

Huidige aanbestedingswet levert mooie kansen op voor samenwerkende, specialistische MKB-bedrijven

Navraag bij onze overheidsklanten leerde ons dat het niet meevalt om goede specialisten geleverd te krijgen. Hun ervaring is dat brokers en uitzendbureaus vaak moeite hebben om hen inhoudelijk te adviseren en grote generieke ICT-dienstverleners te vaak een toevallig beschikbare medewerker leveren in plaats van een echte specialist. Er is grote behoefte aan een adequate sourcingvorm: een netwerk van specialistische bedrijven waarvoor overheidsorganisaties belangrijke klanten zijn en overdracht van kennis en ervaring door schaarste standaard in het DNA zit. Al sinds 2009 werkt een groeiende groep specialistische bedrijven samen om die combinatie te bieden. Een mooi bijkomend effect is dat de in 2016 gewijzigde Aanbestedingswet op dit gebied geslaagd is in de opzet om meer MKB-bedrijven een kans te geven op overheidsopdrachten.

Al ruim acht jaar succesvol

Ruim acht jaar geleden ontstond het idee voor een specialistisch consortium bij de ICT-corporatie Wigo4it. In de praktijk werkten vier specialistische bedrijven in 2009 regelmatig in teams samen aan opdrachten voor de vier grootste gemeenten. Toen in 2013 een Europese Aanbesteding werd gestart om de IT inhuur voor Wigo4it aanbesteed te krijgen, twijfelden de bedrijven van het eerste uur DiVetro, Bartosz, Motion10 en LINKIT geen moment om gezamenlijk in te schrijven. De aanbesteding werd gewonnen en was het startpunt voor een serie van gezamenlijke inschrijvingen binnen de (Rijks)overheid. Ook de inhuurmantels voor DJI, P-Direkt, SSC-ICT, Logius, Doc-Direkt, Wigo4it (derde keer op rij), Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk en Rijksvastgoedbedrijf, Economische Zaken, DICTU, Inspectie voor het Onderwijs, Cultureel Erfgoed, DUO-Zoetermeer, Raad voor de Rechtspraak, CAK, Buitenlandse Zaken, Belastingdienst, VWS en SZW werden gewonnen.

Harde kern, flexibele samenstelling

Het consortium wordt per aanbesteding samengesteld met specialistische bedrijven met specifieke competenties of technologieën. De kern van het consortium bestaat uit DiVetro, Bartosz, LINKIT en In2it. DiVetro levert informatieanalisten, sourcing specialisten, regisseurs, agile consultants en projectmanagers. Bartosz levert agile testers. LINKIT verzorgt systeem- en applicatieontwikkelaars, integratie en infrastructuurspecialisten. In2it helpt de overheid met de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals ICT’ers met autisme. Verder wordt samengewerkt met bedrijven, zoals Motion10 (Microsoft Experts), Oliver IT (SAP-integratie) PBLQ (organisatieadviseurs en verandermanagers), Axis into ICT (databasebeheer) en JDriven (Java-specialisten). Daarachter worden samenwerkingsverbanden gesloten met bedrijven op bepaalde niche-vakgebieden. Gezamenlijk heeft het consortium inmiddels een bereik van bijna 100 bedrijven die zeer regelmatig worden ingeschakeld.

Samenwerking via natuurwetten

Omdat het consortium al zolang samenwerkt, weten haar leden elkaar blindelings te vinden. Specialistische bedrijven zijn complementair en moeten daarom van nature samenwerken om tot resultaten te komen. Echte vaklieden respecteren elkaar, herkennen kwaliteit en werken graag aan een gezamenlijk doel. Onderlinge concurrentie is er daarom niet.

Idee vindt navolging

De consortiumpartijen vinden de vraagstukken van de overheid zeer interessant. Dit is in het belang van de (Rijks)overheid, omdat op deze manier heel veel denkkracht via het consortium ter beschikking komt voor de overheid. Tegelijkertijd zijn overheidsopdrachten op ICT-gebied niet langer het exclusieve domein van grote bedrijven. Het idee slaat aan en heeft inmiddels ook andere inschrijvers geïnspireerd om samen te werken. De consortiumgedachte is dus allang geen experiment meer, maar een bewezen concept met vele winnaars.

Vragen of informatie?

Voor vragen of informatie over dit bericht kunt u zich wenden tot Patrick Rikken, sourcing specialist en partner van Divetro: patrick.rikken@divetro.nl

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.