Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

Toekomstschets Cybersecurity

DiVetro houdt regelmatig kennissessies op de Reehorst. Onlangs ging Ramses Sloeserwij in op onze uitnodiging om een beeld te geven van de toekomst van cybersecurity. Een actueel onderwerp met steeds meer impact. Denk aan de Citrix-files en de aanval op de Universiteit Maastricht.

Trends in cybersecurity

Voordat de blik naar de toekomst ging, lichtte Ramses eerst de trends van het verleden toe. Daarin zien we dat mensen door de tijd steeds sneller nieuwe technologieën tot zich krijgen en adapteren. De vraag is of wij ook ons gedrag daar voldoende op aan kunnen passen.

Met name op het gebied van security blijkt dit gedrag achter te lopen. Een voorbeeld is de structurele toename van ransomware. Er is een heus verdienmodel voor cybercriminelen ontstaan rondom het toepassen, maar vooral ook het ontwikkelen en aanbieden van ransomware-kits. En op het dark web is de volgende stap al gezet: H.A.A.S.: Hacking as a service.

De toekomst van cybersecurity

Ramses gaf inzicht in de huidige stand van de cybercriminaliteit van lokaal tot internationaal niveau. Hij liet via veel voorbeelden zien hoe cybercriminaliteit zich heeft ontwikkelt en welke richting het op gaat. In de toekomst zullen ook cybercriminelen zich gaan richten op kansrijke technologieën, zoals zelfrijdende auto’s, Artificial Intelligence en het 5G-netwerk. Die bieden dus niet alleen nieuwe kansen, maar ook nieuwe dreigingen.

Security professionals hebben hier een belangrijke taak. Zij moeten kennis hebben van cyberaanvallen en deze vertalen naar risico‘s. Door de inzet van nieuwe technologieën en aansturen op gedragsverandering zullen we het hoofd moeten bieden aan nieuwe bedreigingen.

Kennis delen

De avond was niet alleen voor DiVetrojanen: ook veel relaties van DiVetro zijn op deze avond afgekomen. Een mooie gelegenheid om kennis te delen in de stijl van DiVetro:

“We zijn open en eerlijk,
maken complexe zaken eenvoudig
en delen onze expertise met iedereen.”

Ramses Sloeserwij heeft zijn beveiligingsachtergrond opgebouwd bij banken en de politie. Gedreven door zijn professie en persoonlijke interesse heeft hij de behoefte om niet alleen de onderzoeken en gebeurtenissen over security te consumeren, maar juist ook hierover zelf te produceren. Dat doet hij als spreker, onder meer bij DiVetro, en als blogger op zijn eigen site: The Sloeserwij files.

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.