Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

Use Case 2.0 Trainingen bij DiVetro: Inleiding en verdieping

Op 14, 15 en 16 maart 2016 verzorgde DiVetro in samenwerking met Ivar Jacobson International twee Use Case 2.0 trainingen. Use Case 2.0 is een methodologie die zich focust op een ‘lean’ manier van werken. Het gebruik van Use Cases in combinatie met Use Case Slices voor het vastleggen van requirements biedt veel voordelen voor agile software-ontwikkeling.

Use Case 2.0 Introduction training

Op maandag 14 en 15 maart organiseerden we een Use Case 2.0 Introduction Training. Deze training werd gevolgd door 6 cursisten en 2 medewerkers van DiVetro. Onze medewerkers waren al UC2.0 Master, maar ze wilden graag extra ervaring opdoen en hun kennis delen met de cursisten.

Tijdens deze Introduction Training behandelden we de basisprincipes van Use Case 2.0 en Agile werken. Het waren 2 inspirerende dagen waarin de deelnemers ervaringen konden uitwisselen en ervaring konden opdoen middels praktijkgerichte oefeningen.

De deelnemers kunnen hun nieuwe kennis en ervaringen nu meteen toepassen op hun dagelijkse werkzaamheden in hun specifieke werkomgeving, en ze kunnen zich, indien ze dit wensen, nog certificeren met het Use Case 2.0 Practitioner certificaat.

Advanced Use Case Modeling Training

Op woensdag 16 maart organiseerden we een Advanced Use Case Modeling Training. Tijdens deze training behandelden we het gebruik van requirements en use cases in complexe situaties zoals ketens van samenwerkende applicaties / systemen waarin al dan niet applicaties gebouwd of gekocht kunnen worden.

Bij deze specialistische training waren we met 5 personen. De sfeer was informeel en open. Op basis van het uitgebreide trainingsmateriaal en vragen uit onze dagelijkse praktijk hebben we gediscussieerd en kennis gedeeld over diverse onderwerpen.

Tijdens de Advanced Use Case Modeling Training hebben we ons geconcentreerd op het behalen van de individuele leerdoelen van de deelnemers en het actief uitwisselen van ervaringen. Populaire onderwerpen waren ‘agile werken binnen meerdere teams en complexe systemen’ en de wijze waarop je werk en backlog(s) kunt verdelen.

Use Case 2.0 Trainingen goed ontvangen

De Use Case 2.0 Introduction Training en de Advanced Use Case Modeling Training werden goed ontvangen. Vooral de praktische en nuttige oefeningen en voorbeelden waren een schot in de roos.

Norbert Lourijssen, Business Analist bij Rabobank, vatte de Use Case 2.0 Introduction Training als volgt samen: “De training geeft een compleet beeld van UC2.0 en hoe dit toe te passen”.

Wilt u ook deelnemen?

Bent u een analist en/of wilt u meer te weten komen over Use Case 2.0 en hoe u de best practices van Use Case 2.0 toe kan passen in uw dagelijkse praktijk?

Aarzel niet en meld u hieronder vrijblijvend aan voor onze mailinglijst. Wij houden u dan op de hoogte van onze volgende trainingen. U ontvangt automatisch een e-mail zodra de volgende trainingsdata bekend zijn.

Stap 1 van 6

 • Hallo!


  DiVetro Team - Job van WeerenHallo! Ik ben Job, Partner bij DiVetro.

  Wij zijn op zoek naar ervaren analisten om ons team verder te versterken. Heeft u een passie voor Analyse en wilt u een stap hogerop zetten?

  Vul hieronder dan uw gegevens in en beantwoord onze 5 vragen. Als u wilt dan kunt u daarna meteen solliciteren!

  Vul hieronder uw gegevens in:

 • Hallo!


  Hallo! Ik ben Job, Partner bij DiVetro.

  Wij zijn op zoek naar ervaren analisten om ons team verder te versterken. Heeft u een passie voor Analyse en wilt u een stap hogerop zetten?

  Vul hieronder dan uw gegevens in en beantwoord onze 5 vragen. Als u wilt dan kunt u daarna meteen solliciteren!

  Vul hieronder uw gegevens in:

  Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

 • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.