Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

Sourcing is in mijn beleving de meest complexe vorm van reorganiseren

DiVetro heeft sterke consultants aan boord. Consultants met ervaring en een eigen verhaal. In onze reeks “Consultants van DiVetro” spreken we vandaag met Alice de Boer.

Alice is Consultant Sourcing bij DiVetro. Naast haar werk zeilt en reist ze de wereld rond, geniet ze van lekker eten met een heerlijk wijntje en brengt ze graag tijd door met haar zonen en vriendinnen. Wilt u Alice beter leren kennen? Lees dan snel verder!

“Mijn ambitie is om een significante bijdrage te leveren aan de kwaliteitsverbetering van de ICT in de zorg.”

Alice, kun je jezelf kort voorstellen?

Alice: Zeker! Ik ben Alice de Boer – 53 jaar – en ik heb 2 leuke zonen die inmiddels ook al een eigen huisje en een leuke vriendin hebben.

Wat is je professionele achtergrond?

Alice: Ik heb het klassieke IT-pad gevolgd. Ik ben doorgegroeid van programmeur naar lijnmanager en programmamanager.

Ik heb 23 jaar bij ABN Amro bank gewerkt, waarna ik een paar jaar een eigen bedrijf heb gehad op het gebied van Sourcing.

Dat was mijn start als consultant/adviseur, die ik daarna bij managementbureau Boer & Croon heb doorgezet.

Wat doe je in je vrije tijd?

Alice: Ik ben graag met mijn zonen of met mijn vriendinnen op pad.

Verder spendeer ik het merendeel van mijn tijd aan racefietsen (vooral tochten), wandelen, koken, goed eten en lekkere wijn. Een goed boek kan ik af en toe ook erg waarderen.

Maar het liefste wat ik doe is reizen, bij voorkeur zeilend. Zo ga ik dit jaar gezellig met mijn jongens en hun vriendinnen zeilen, heerlijk buiten het seizoen. In mei vaar ik met een driemaster van Noord-Noorwegen naar Spitsbergen. De omgeving is zo indrukwekkend. Hopelijk ga ik ijsberen zien! (glimlacht)

“Bij DiVetro kan en mag ik het stukje ondernemerschap dat in mij zit gebruiken.”

Wanneer en waarom heb je voor DiVetro gekozen?

Alice: Ik werk sinds januari 2016 bij DiVetro. Ik was daarvoor werkzaam bij Holland Casino, waar een team van DiVetro het sourcingtraject en de transitie begeleidde.

Na een drietal jaar samenwerken heb ik de overstap gemaakt naar DiVetro en nu ben ik zelf onderdeel van een DiVetro team bij een andere klant. (glimlacht)

Bevalt het werk bij DiVetro?

Alice: Ja hoor. Bij DiVetro kan en mag ik het stukje ondernemerschap dat in mij zit gebruiken.

Ik vind er ook sparringpartners met professionaliteit op het vlak van sourcing. Dat is bijzonder waardevol voor de opdrachten, zeker als je alleen op een opdracht werkt.

Verder is de collegialiteit super. Er wordt veel georganiseerd, zowel werkinhoudelijk als fun.

Het leukste bij DiVetro is dat als ik een onderdeel wil veranderen/verbeteren, ik daar ook alle ruimte voor krijg.

Zo heb ik samen binnen DiVetro met mijn collega Joost de wijnclub opgezet. Bovendien regel ik samen met Sailwise, een organisatie die zeilvakanties organiseert voor mensen met een beperking, een leuke workshop en klusopdrachten op het terrein van Sailwise. Een heel leuke manier om een goed doel te steunen.

“Sourcing is in mijn beleving de meest complexe vorm van reorganiseren.”

Hoe zien je dagelijkse werkzaamheden eruit?

Alice: Momenteel begeleid ik een sourcingtraject bij een zorginstelling in Utrecht. Daarnaast ben ik vaak te vinden op ons kantoor in Driebergen. Een hele fijne plek om te werken.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Alice: Het mooiste aan mijn werk vind ik de combinatie van de complexiteit van sourcing en het meenemen van de klant in een boeiend verandertraject.

Waar haal jij je voldoening uit?

Alice: Een heldere oplossing vinden voor een complex probleem. Dat geeft me voldoening. Sourcing is in mijn beleving de meest complexe vorm van reorganiseren.

Wat zijn je ambities voor de toekomst op professioneel vlak?

Alice: Na een hele loopbaan in de profitsector wil ik me gaan richten op de non-profit sector, met name de zorgsector.

Bij DiVetro zijn er veel mogelijkheden binnen dit segment. Mijn ambitie is om een significante bijdrage te leveren aan de kwaliteitsverbetering van de ICT in de zorg.

Wil je nog een wijsheid of een inspirerend citaat delen?

Alice: Zeker!

“You know all those things you’ve always wanted to do? You should go do them.”

Dat zijn mooie woorden om af te sluiten Alice. Ontzettend bedankt voor dit gesprek en veel succes, plezier en voldoening met al je opdrachten en bezigheden.

Vragen of interesse?

Vond u dit artikel interessant? Alvast bedankt om het met uw netwerk te delen.

Heeft u interesse of vragen naar aanleiding van dit artikel? Wij beantwoorden uw vragen graag via het reactieformulier onderaan deze pagina, via info@divetro.nl of via +31 (0) 88 000 54 00.

Blijf op de hoogte

Wilt u onze artikelen voortaan automatisch in uw mailbox ontvangen? Klik op de knop hieronder en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

 

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.