Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

Cycle for Plan Vietnam: 400 kilometer voor het goede doel

Bij DiVetro hebben we fantastische mensen in dienst! Eén van hen is Joost. Samen met zijn projectcollega en vriend Guido fietste hij onlangs voor Cycle for Plan door Vietnam.

Onderweg genoten Joost en Guido van de prachtige natuur, leuke gesprekken op de fiets en aandoenlijke momenten met de plaatselijke bevolking. Hieronder delen we graag een aantal leuke passages en foto’s uit het dagboek van Joost. Welkom in Vietnam!

19 oktober: Het is bijna zover!

“Het is bijna zover. Morgen vertrek ik met Guido naar Vietnam voor een fietstocht van ruim 400 kilometer en 9000 hoogtemeters. We vliegen van Amsterdam via Hongkong naar Hanoi.  Van daaruit rijden we met de bus naar Ba Bê Lake waar we de fietstocht beginnen.  Net zoals twee jaar geleden, toen Guido en ik ook voor Plan International door Zambia fietsten, hebben we met deze tocht een duidelijk doel voor ogen: de toekomst van meisjes, deze keer  in Vietnam, verbeteren.

Elk meisje heeft het recht om zelf te beslissen over haar leven. Dat is voor ons een evidentie, maar in Vietnam nog niet. Daar komen helaas nog veel kindhuwelijken en tienerzwangerschappen voor. Dat willen we voorkomen. Met onze gesponsorde fietstocht kunnen we Plan Vietnam straks een cheque van ruim € 9.000 geven. Een mooie boost voor hun projecten in Vietnam!”

20 oktober: Vaarwel Nederland. Hallo Vietnam!

“Vandaag vertrekken we naar Hanoi. Eindelijk! Wat zullen we weer allemaal meemaken? Het onbekende blijft altijd spannend, zeker met een cultuur die we niet kennen. Gelukkig verloopt de reis voorspoedig en zonder gedoe.”

21 oktober: Moe in Hanoi

“Zo, dat hakt er wel even in! Ik ben behoorlijk moe van de jetlag en heb nog weinig energie om alle indrukken te verwerken. Hanoi is overweldigend dus vandaag is een uitdaging ?. De stad prikkelt alle zintuigen! Er is overal getoeter, allerlei geuren en kleuren en niets staat stil. Het is iets teveel van het goede nu. Niet echt ontspannend.

Gelukkig hebben we vandaag een food tour door de stad, op aanraden van een collega. Die tour brengt een beetje orde in de chaos van Hanoi. Goed eten werkt  altijd bij mij, dus mij hoor je niet klagen!”

22 oktober: Ontspannen in Hanoi

“Het is dag twee in Hanoi en ik drink mijn eerste biertje op het dakterras van de Skybar met uitzicht over de stad. Wat een heerlijk gevoel is dat! Even heerlijk ontspannen na al die overweldigende indrukken van de stad.”

23 oktober: Kennismaking met de groep

“Lekker! Vannacht heb ik voor het eerst goed geslapen. Ik voel me meteen uitgerust. Het is bloedheet buiten en de luchtvochtigheid is hoog dus dit belooft een dagje zweten te worden. Vandaag bezoeken we de Imperial Citadel, historische gronden in Hanoi. Op deze plek rijden gelukkig geen scooters. We kunnen dus eindelijk  eens rustig rondlopen. Dat is even fijn.

’s Avonds ontmoeten we de groep waarmee we de volgende dagen zullen fietsen. We gaan samen eten en eindigen in een rooftop bar waar we met zijn allen proosten op het aanstaande avontuur. Ik ben blij dat de fietstocht nu eindelijk gaat beginnen.”

24 oktober: Transferdag en bezoek Plan International

“Vannacht was het warm en onrustig. De airco op onze kamer was kapot dus ik heb slecht geslapen. Gelukkig staan er vandaag geen al te grote inspanningen op de planning en kunnen we in de bus nog even slapen.

De dag begint met een bezoek aan Plan Vietnam en aan ‘Project Reach’. Project Reach zorgt ervoor dat kansarme kinderen een beroepsopleiding krijgen aangeboden met, ondertussen, een baangarantie van ruim 95%. Ik voel me bevoorrecht dat ik deze school mag bezoeken en kennis kan maken met deze leergierige jonge mensen.”

25 oktober: Eindelijk op de fiets!

“Vandaag gaan we echt van start. Het echte werk gaat beginnen. We zijn hier tenslotte gekomen om te fietsen. Ik ben benieuwd naar mijn fysieke conditie en die van de rest van de groep. Hoe ga ik om met de luchtvochtigheid? Hoe zijn de beklimmingen hier in Vietnam? Het is spannend! Wat kan ik verwachten? Ik heb er vooral veel zin in!

Na een stevige beklimming ben ik superblij dat ik bovenop de berg ben gekomen. Ik kan dit goed aan. Toch wel even een geruststelling. Wat is het hier mooi! Na de fietstocht is vooral de boottocht over het meer als beloning prachtig. Dit is genieten!”

26 oktober: Genieten op de fiets

“Ook op dag 2 verloopt het fietsen prima. Wat een prachtige omgeving. Wanneer we bij het hotel aankomen, vraag ik mij even af waar we nu weer zijn beland? Ik voel me niet zo op mijn gemak als ik de plek en de buitenkant van het hotel zie, maar gelukkig valt de kamer uiteindelijk wel mee, behalve het bed dan ☹

Na zo’n dag kan ik wel wat rust gebruiken, maar het spijkerharde bed denkt daar anders over. Het is niet uitnodigend om te gaan slapen. Maar als je echt moe bent dan slaap je overal!”

27 oktober: Wat een voorrecht

“Ik heb de nacht op mijn spijkerharde bedje overleefd. Gelukkig heb ik wat kunnen slapen. Zo stappen we weer op de fiets. Ik heb er zin in!

Onderweg voel ik me bijzonder gelukkig en bevoorrecht. Wat is de omgeving hier mooi en wat zijn de mensen aardig! Hoe bijzonder is het dat ik dit mag meemaken.

We rijden het stadje binnen waar we overnachten.  Op het eerste gezicht verwacht ik er niet veel van. Na wat rondlopen blijkt het toch een leuke plek te zijn waar we heerlijk eten en gezellig op het terras kunnen zitten. De mooiste verrassingen komen meestal wanneer je ze niet verwacht.”

28 oktober: Het regent…

“Oh nee, het regent! Dit wordt geen fijne fietsdag. Met lichte tegenzin stap ik op mijn fiets. De klim in de regen is goed bikkelen, maar bovenop de top is het uitzicht onbeschrijflijk mooi! De uitzichten zijn zo fantastisch… Een traantje van geluk kan er wel bij!

Na een dag als dit is een pilsje het grootste genot. Het is in Vietnam trouwens heel eenvoudig om te weten hoeveel je moet betalen. Tel gewoon de blikjes op de grond en je weet meteen hoeveel je gedronken hebt. Mooi man!”

29 oktober: Schoonheid went nooit

“Vandaag worden we wakker met mooi weer. Je krijgt gelijk weer zin om te fietsen! Van een goed ontbijt, met brood met ei, word ik zelfs nog blijer.

De schoonheid onderweg is adembenemend. Ik val in herhaling, ik weet het, maar deze uitzichten wennen nooit.

De beentjes doen het na vijf dagen op de fiets nog steeds goed en ik arriveer voor de lunch zelfs als eerste bovenop de berg. Dat voelt even lekker! Na de lunch fietsen we naar Heaven’s Gate. Het uitzicht is zo gaaf!

Ik til mijn fiets boven mijn hoofd. Yeah! Wat een gevoel!”

30 oktober: Brak geslapen

“Oei wat heb ik vannacht brak geslapen. Die geluiden en onrust in een home-stay ’s nachts zijn niks voor mij. Ik ben blij dat ik mag opstaan.

Het ontbijt -pannenkoeken met banaan en honing- is top. Zeker op een idyllische plek als bij deze home-stay.

Vandaag moeten we 18 kilometer klimmen in de brandende zon. Geen ‘walk in the park’, maar hier heb ik uiteindelijk voor getraind. Wat is het lekker om boven te komen. Het uitzicht is alweer  machtig mooi.

De eco-lodge waar we slapen is ook prachtig. Het is de ideale plek om van een welverdiend biertje (of een aantal biertjes) na te genieten van al onze prestaties. Het varkentje aan spit laten we ons goed smaken.”

31 oktober: Projectendag

“Vandaag is het projectendag. We zien met onze eigen ogen wat Plan Vietnam hier doet om deze mooie mensen een betere toekomst te geven. De kinderen zingen, dansen en spelen toneel voor ons rondom de thema’s kindhuwelijken en tienerzwangerschappen. Hier doen we het voor. Ik voel me oprecht gelukkig dat ik aan de bezochte initiatieven heb kunnen bijdragen.

Aan het einde van de dag rijden we de finish over. Ik ben voldaan. De taak is weer volbracht. Het is wel een gek gevoel om over de finish te rijden, onder de vlag van Plan International door. Best emotioneel ook omdat dit ook het einde betekent van een mooie tocht samen met een groep fantastische mensen.

Tja, aan alles komt een einde. Helaas…”

1 november: Transfer naar Hanoi

“Vandaag hebben we een trieste regenachtige dag in de bus voor de boeg. Ik lees een boek en denk terug aan de mooie fietstocht.

’s Avonds in de bar drinken we bier en dansen we. We zijn uitgelaten en vieren onze mooie tocht. Heerlijk!”

2 november: Terug naar huis

“Ik heb even op internet gezocht en ik heb een goede bakker gevonden om eindelijk eens lekker te ontbijten. Ik geniet van elke hap van mijn fantastische croissant en bagel met echt lekkere koffie. Hier heb ik enorm naar verlangd. Ik ben ook blij dat ik vandaag weer naar huis ga. Terug naar de mensen waar ik van hou. Top!”

3 november: Terug thuis

“Ik ben weer thuis! Ik heb een bruine boterham met romige Stolwijker kaas en een doppio voor me. En mijn vrouw! Beter dan dit kan het echt niet worden.”

Meer weten?

De gesponsorde fietstocht van Joost en Guido heeft, mede dankzij onze collega’s, in totaal ruim € 9.000 opgebracht. De fietstocht van de gehele groep heeft in totaal bijna € 93.000 opgebracht. Een prachtig resultaat!

Wil je meer weten over Plan International en de mooie initiatieven waaraan je kunt deelnemen? Hier vind je meer informatie over Plan International. Wil je praktische informatie om zelf een reis voor te bereiden? Aarzel niet en neem contact op met Joost. Hij helpt je graag verder!

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.