Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

Korfballen in Indonesië, een mooi verhaal

Een aantal weken geleden hadden we een interessant gesprek met Thomas van Duijn, IT Consultant bij DiVetro. Tijdens dat gesprek vertelde Thomas over zijn passie voor sport en reizen. De combinatie van deze twee passies heeft onlangs tot een mooie ervaring geleid.

Thomas, ik heb me laten vertellen dat jij een internationale promotor van korfbal bent. Klopt dat?

Thomas: (lacht) Ergens wel ja. Ik speel zelf bij Fortuna/Delta Logistiek, maar tijdens een reis in 2014 bevond ik me plots onverwacht als begeleider van een Indonesische jeugdploeg op een korfbaltoernooi in Bandung in Indonesië. De ervaringen tijdens dat toernooi zijn me altijd bijgebleven.

Wat is er precies gebeurd?

Thomas: In die periode heb ik een tijd in Azië, Australië en Afrika gereisd. Via mensen van mijn eigen korfbalclub Fortuna/Delta Logistiek kwam ik in aanraking met iemand van de Internationale Korfbal Federatie (IKF).korfballen-in-indonesie-een-mooi-verhaal-a

Via deze weg kwam ik tijdens het reizen in Indonesië in contact met lokale korfballers rond Jakarta. Toen ik daar was hadden ze toevallig een toernooi in Bandung, een paar uur van Jakarta. Het toeval wil dat ik ook net naar Bandung wilde.

Zo ben ik uiteindelijk met een jeugdteam uit Jakarta naar Bandung gegaan. We sliepen met 15 kinderen en een paar begeleiders in een klein huisje in een buitenwijk. Dat was een bijzondere belevenis omdat het team uit Jakarta christelijk was en het gastgezin islamitisch.

Dat bleek hier geen enkel probleem. De vrouw des huizes kookte met alle plezier voor een christelijke groep die keurig een dankwoord deed voor het eten. Mooi om te zien dat het ook zo kan!

Heb je zelf het korfbaltoernooi bijgewoond?

Thomas: Jazeker. Ik heb een hele dag op het toernooi rondgelopen. Dat deed ik overigens niet alleen. In Jakarta ontmoette ik iemand in het hostel. Zij had nog nooit van korfbal gehoord maar het leek haar een bijzondere ervaring. Ze ging mee en we zijn nog steeds bevriend.

Op het toernooi waren we een soort ‘celebrity koppel’ aangezien ik vrij lang en blond ben.

En onlangs ben je terug naar Indonesië gereisd?

Thomas: Klopt. Een paar weken geleden ging ik weer twee weken met vakantie naar Indonesië. Als dank voor de geweldige en bijzondere ervaring in Bandung heb ik een aantal nieuwe korfballen naar Indonesië meegenomen. Die korfballen werden gesponsord door korfbalshop.nl en DiVetro.

Ik heb de korfballen overhandigd aan de lokale vertegenwoordigster van het korfbal in Indonesië. Ik vond dat wel een leuk idee omdat de club in Jakarta met slechte ballen en oude mandjes op een slecht veld oefende. En toch beleven die mensen daar elke dag veel plezier aan korfbal. Ik hoop dat ze nu nog meer plezier zullen beleven met de nieuwe ballen. ‘

Dat ging overigens maar net goed aangezien mijn tas en de ballen door een foutje dagen later in Indonesië aankwamen dan ikzelf.

Zul je het korfbal in Indonesië blijven volgen Thomas?

Thomas: Een beetje wel aangezien dat tegenwoordig natuurlijk makkelijk gaat via Facebook en dergelijke.

Het is altijd leuk om te zien dat sport mensen bij elkaar kan brengen. Daar hoef je niet altijd voor naar een topwedstrijd of een groot stadion te gaan. Ook op de kleine veldjes zie je vaak de grootste spelvreugde.  Hopelijk heb ik daar een stukje aan bijgedragen!

Bedankt voor het mooie verhaal Thomas en veel plezier nog met je toekomstige reizen.

Vragen of interesse?

Vond u dit interview interessant? Via de knoppen hieronder kunt u het met uw netwerk delen.

Heeft u interesse of vragen naar aanleiding van dit interview? Wij beantwoorden uw vragen graag via het reactieformulier onderaan deze pagina, via info@divetro.nl of via +31 (0) 88 000 54 00.

Blijf op de hoogte

Wilt u onze artikelen voortaan automatisch in uw mailbox ontvangen? Klik op de knop hieronder en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.