Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

DiVetro is een heerlijk open bedrijf met een sterk netwerk

Thomas van Duijn is IT Consultant bij DiVetro. Naast zijn werk reist en sport hij graag en is hij stiekem nog een beetje een nerd. Wilt u Thomas beter leren kennen? Lees dan snel verder!

“Om functionele problemen goed op te lossen, moet je goed nagaan wat de echte vraagstelling of wens van de organisatie is. Vaak heeft de organisatie die zelf (nog) niet helemaal helder.”

“Om functionele problemen goed op te lossen, moet je goed nagaan wat de echte vraagstelling of wens van de organisatie is. Vaak heeft de organisatie die zelf (nog) niet helemaal helder.”

Thomas, kun je jezelf kort voorstellen?

Thomas: Graag! Mijn naam is Thomas van Duijn. Ik ben 28 en ik woon in Delft. Tijdens de week verblijf ik voorlopig wel in Deventer. Zo kan ik mijn reistijd voor mijn huidige opdracht enigszins beperken.

Wat doe je in je vrije tijd?

Thomas: Ik ben een sportfanaat, actief en passief. Op dit moment speel ik korfbal, doe ik aan Thai Boxen en ga ik naar de sportschool. Af en toe waag ik me ook aan andere sporten. Zo heb ik in het verleden bijvoorbeeld squash, tennis en een beetje voetbal gespeeld.

Verder luister ik graag naar muziek. Ik ga ook regelmatig naar concerten en festivals. En ik ben soms ook best nog een beetje een nerd. Ik houd van technologie, computers en games maar ik heb daar steeds minder tijd voor.

Klinkt leuk, Thomas! Wat is je professionele achtergrond?

Thomas: Ik heb een Bachelor of Science in ‘Economics and Business’ en een Master of Science in ‘International Business Studies’.

Tijdens mijn studies ben ik via een bijbaan bij een ICT dienstverlener beland. Daar ben ik na mijn studies ook verdergegaan als bidmanager. Ik was toen verantwoordelijk voor de inschrijvingen/aanbiedingen op grote contracten. Dat vakgebied heb ik bij mijn toenmalige werkgever ook verder ontwikkeld.

Vervolgens heb ik twee lange opdrachten van ongeveer een jaar gedaan. De eerste opdracht speelde zich af bij de Dienst ICT van de Gemeente Amsterdam en tijdens de tweede opdracht was ik als teammanager, servicemanager en als projectcoördinator medeverantwoordelijk voor de uitrol van Windows 7 bij Ashland.

Na deze opdrachten heb ik een sabbatical gehouden. Van September 2014 tot april 2015 heb ik veel door Azië, Australië en het zuidelijk deel van Afrika gereisd. Na mijn sabbatical heb ik Thomas van Duijn - DiVetronog verschillende interne en externe adviesopdrachten gedaan.

Wanneer en hoe ben je met DiVetro in contact gekomen?

Thomas: Op een gegeven moment zocht ik meer ervaring en uitdaging om me heen. Ik wilde me bijvoorbeeld minder bezighouden met kantoorautomatisering en meer met informatisering en sourcing.

Ik kende Robbert Dijkshoorn van aanbestedingen waar mijn vorige werkgever ook aan bijdroeg. Het eerste contact was dus makkelijk gelegd en sinds 1 maart 2016 werk ik voor DiVetro.

Wat was je eerste indruk van DiVetro?

Thomas: Ik vond DiVetro meteen een ervaren, persoonlijke en toegankelijke organisatie. Gewoon eerlijk en prettig. Een bedrijf met een sterk netwerk maar zonder ellebogencultuur.

“Ik vind het leuk om te laten zien dat er achter een bepaald ICT-probleem eigenlijk vaak ook een organisatieprobleem zit.”

Werd die indruk inmiddels bevestigd?

Thomas: Zeker, DiVetro is een heerlijk open bedrijf waar iedereen elkaar helpt en waar mooie opdrachten voorbijkomen. En ik heb het geluk dat ik mijn opdracht samen met een aantal DiVetro collega’s kan uitvoeren. Van deze samenwerking leer ik heel veel.

Hoe zou je DiVetro nu omschrijven?

Thomas: Ik beschrijf DiVetro altijd als een zeer fijne adviesorganisatie waar het om inhoud draait. Een organisatie waar goed voor je gezorgd wordt en waar er ruimte is voor plezier en ontspanning, zowel op het werk als daarbuiten.

Ik noem DiVetro regelmatig “een warm nest” en Job – die mij als partner het meest begeleidt -noem ik grappend ook wel eens “pappa Job” omdat hij zo enorm toegankelijk is en voor iedereen zorgt.

Kun je iets meer vertellen over je vorige en huidige project(en)?

Thomas: Ik werk nu als analist bij Carintreggeland, een organisatie in de ouderenzorg, net als mijn collega Jeffrey trouwens. Ik help de organisatie bij de implementatie van een nieuw Elektronisch Cliënten Dossier.

Als analist maak ik analyses van functionele problemen – dingen die niet werken of niet mogelijk zijn in het systeem – en van achtergebleven functionaliteiten in oude systemen die uitgefaseerd moeten worden.

In een analyse schets ik verschillende oplossingen of oplossingsrichtingen en adviseer ik hierover. In de meeste gevallen ga ik als projectmanager verder om de oplossing ook te realiseren.

Wat vind je leuk aan je werk?

Thomas: Ik vind het erg leuk dat ik niet alleen met IT bezig ben maar ook met het zorgproces en de ondersteuning daarvan.

Om functionele problemen goed op te lossen, moet je goed nagaan wat de echte vraagstelling of wens van de organisatie is. Vaak heeft de organisatie die zelf (nog) niet helemaal helder.

Ik vind het heel leuk om me dan te verdiepen in wat er daadwerkelijk in de zorg gebeurt en dat vervolgens te vertalen naar IT-oplossingen. Dat sluit goed aan bij mijn studies en achtergrond. Het ligt me goed om snel te doorgronden wat nou precies de hoofdlijnen van een probleem zijn.

Wat vind je minder leuk aan je werk?

Thomas: Ik denk dat sommige mensen moeite zouden hebben met de reistijd, maar ik vind dat dan weer net een uitdaging. Ik woon in de week in een appartementje in het centrum van Deventer en ik vind het leuk om zo ook de andere kant van het land te leren kennen.

Zo zet ik het reizen in eigen land nog een beetje voort en maak ik er iets leuks van. De flexibiliteit van DiVetro helpt ook. Ik kon mijn reistijd en verblijf immers helemaal zelf inrichten. DiVetro heeft me prima ondersteund.

Waar haal jij je voldoening uit op professioneel vlak?

Thomas:  Ik vind het leuk om te laten zien dat er achter een bepaald ICT-probleem eigenlijk vaak ook een organisatieprobleem zit. Als je dat aan de “eigenaar” van het probleem duidelijk kunt maken dan zorgt dat voor veel waardering en is de status quo doorbroken.

En op persoonlijk vlak?

Thomas:  Ik vind het heerlijk om met sport het maximale uit mezelf te halen en kan enorm genieten van muziek. Verder hou ik ervan om gewoon gezellig met vrienden en familie van leuke dingen te genieten.

Ontzettend bedankt voor dit gesprek Thomas en veel succes, plezier en voldoening met je opdrachten en andere bezigheden.

Vragen of interesse?

Vond u dit artikel interessant? Alvast bedankt om het met uw netwerk te delen.

Heeft u interesse of vragen naar aanleiding van dit artikel? Wij beantwoorden uw vragen graag via het reactieformulier onderaan deze pagina, via info@divetro.nl of via +31 (0) 88 000 54 00.

Blijf op de hoogte

Wilt u onze artikelen voortaan automatisch in uw mailbox ontvangen? Klik op de knop hieronder en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.