Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

Ik haal voldoening uit het helpen van de helpers

Jeffrey Joenoes is sourcing en management consultant bij DiVetro. Naast zijn werk is hij gepassioneerd door paardensport. Verder geniet Jeffrey van dagjes uit met zijn vriendin en kinderen. Wilt u Jeffrey beter leren kennen? Lees dan snel verder!

“Ik haal voldoening uit het helpen van de helpers, met name in de zorg en het onderwijs.”

Jeffrey, kun je jezelf kort voorstellen?

Jeffrey: Jazeker! Mijn naam is Jeffrey Joenoes. Dit jaar heb ik voor de 10de keer mijn 38ste verjaardag kunnen vieren (lacht). Ik woon in het pittoreske Sint-Maartensbrug in Noord- Holland en ik heb twee kinderen.

Wat doe je in je vrije tijd?

Jeffrey: In mijn vrije tijd besteed ik uiteraard veel tijd aan mijn kinderen en aan mijn vriendin. Regelmatig samen dagjes uit en gewoon lekker van elkaar genieten…

Verder is de paardensport één van mijn grote passies, meer specifiek de drafsport. Als kind droomde ik van paarden trainen en van racen op een sulky, een racewagen op twee wielen. Op een bepaald moment stond ik zelfs op het punt om er mijn beroep van te maken.

Na veel wikken en wegen heb ik toen toch gekozen voor mijn studies. Dat neemt niet weg dat ik na een jaar of 10 wel weer in deze wereld terecht ben gekomen, hobbymatig dan.

Hoe is dat dan in zijn werk gegaan?

Ik ben begonnen als amateurrijder. Daarna heb ik mijn amateurvergunning ingeruild voor een eigenaar-rijdersvergunning. Vervolgens heb ik mijn eigenaar-trainersvergunning gehaald en tot slot ook nog mijn beroepstrainersvergunning.

Ik haal het meeste plezier en voldoening uit het trainen van paarden. Paarden zijn topsporters en omdat ze niet kunnen praten is het altijd een zoektocht om ze tiptop in orde te krijgen. Als ik op een verlaten strand ben – alleen met m’n paard – dan zit ik even in een compleet andere wereld. Zo kan ik op mijn manier even lekker bijkomen van de toch wel drukke baan.

Leuke passie, Jeffrey! Wat is je professionele achtergrond?

Jeffrey: Ik heb Bedrijfseconomie gestudeerd aan de Hogeschool van Alkmaar, met als specialisatie Bestuurlijke Informatiekunde. Na mijn schoolperiode heb ik kort in de logistiek en bij een accountancy-organisatie gewerkt. Beide jobs hadden met automatisering te maken.

Sinds 1998 werk ik als consultant. Aanvankelijk bij CMG, daarna bij Het ConsultancyHuis en nu bij Divetro. Ik heb in veel verschillende branches mogen werken, waaronder de overheid, defensie, rijkswaterstaat, justitie en veiligheid, provincies, gemeenten, logistiek, accountancy, banken, energie, telecom, onderwijs en de zorg.

Ik denk dat ik in vrijwel alle branches heb gewerkt (lacht), veelal op de scheidingslijn van ICT en de business in project management, service management en adviesfuncties.

En wanneer en waarom heb je voor DiVetro gekozen?

Jeffrey: In mei 2013 ben ik bij DiVetro in dienst gekomen. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en kende Patrick Rikken als mijn voormalige manager bij CMG. De eerste afspraak was dan ook snel gemaakt.

Wat was je eerste indruk van DiVetro?

Ik zag DiVetro meteen als een professionele en laagdrempelige organisatie. Ik ben destijds gevormd bij CMG en ik zag bepaalde cultuurwaarden meteen terug. Verder is DiVetro een relatief kleine organisatie. De intermenselijke relatie spreekt me enorm aan.

“Ik haal het meeste voldoening uit de aantoonbare toegevoegde waarde van datgene wat we vanuit DiVetro doen. De term Business Driven Sourcing is niet zomaar een buzzword.”

Werd die indruk inmiddels bevestigd?

Jeffrey: Hier kan ik kort over zijn: ja! Ik heb het enorm naar mijn zin bij DiVetro. Er is ruimte voor professionele en persoonlijke ontwikkeling. Ik mag zelf veel invloed uitoefenen en ik heb mijn opdrachten tot nog toe altijd in teamverband kunnen uitvoeren. Daardoor heb ik snel de waarden van het bedrijf meegekregen. Daarnaast zijn de meetings, de familiedag en natuurlijk het DiVetro weekend belangrijke momenten met de collega’s.

Hoe zou je DiVetro nu omschrijven?

Jeffrey: Eigenlijk hetzelfde als toen ik hier begon, al merk ik wel dat we dit jaar meer aan de buitenwereld laten zien wat we doen en kunnen. Daar ben ik best trots op! Klanten en directe relaties kennen de reputatie van DiVetro natuurlijk al wel, maar nu delen we onze kennis en kunde ook meer naar buiten toe. Dat vind ik mooi om te zien.

Kun je iets meer vertellen over je vorige en huidige project(en)?

Jeffrey: Ik heb vanuit DiVetro achtereenvolgens gewerkt voor de Lentiz Onderwijsgroep en de Aloysius Stichting – beide onderwijsinstellingen – en de Raad voor de Kinderbescherming. Momenteel werk ik bij Carintreggeland, een zorgorganisatie in het oosten van het land.

Al mijn opdrachten bij DiVetro waren tot nu toe Sourcingopdrachten. Ik ben in alle fasen van de sourcingcyclus betrokken geweest. Dat is meteen ook het leuke aan het werk voor mij: dat ik betrokken ben  bij alle fasen van de levenscyclus van Sourcing. Daarnaast was ik ook betrokken op operationeel, tactisch en strategisch niveau.

Ik heb vooral expertise op het gebied van project management en service management. Die expertise is goed bruikbaar in de transitiefase en de operatiefase. De afgelopen jaren ben ik ook steeds meer naar voren in de cyclus opgeschoven. Het kunnen overzien van het geheel en daarin continu de juiste rol pakken vind ik erg leuk.

Zijn er ook minder leuke kanten aan je werk?

Jeffrey: Ik zie nauwelijks minder leuke kanten aan mijn werk. Soms kan het lange tijd heel druk zijn en is er wat meer reistijd maar die zaken horen er nou eenmaal bij. Ik beschouw ze dan ook niet als vervelend.

Waar haal jij je voldoening uit?

Jeffrey: Ik haal het meeste voldoening uit de aantoonbare toegevoegde waarde van datgene wat we vanuit DiVetro doen. De term Business Driven Sourcing is niet zomaar een buzzword.

We weten klantspecifiek de organisatiestrategie te vertalen naar de sourcingstrategie, de selectie van leveranciers, de transitie en vervolgens de operatie. Daarbij worden we ook betrokken bij de evaluatie en starten we ook nieuwe sourcingcycli op. Juist omdat we in alle fasen en op alle niveaus opereren kunnen we echt structureel wat betekenen. Daardoor zijn er ook voldoende domeinen waarin ik me persoonlijk kan ontwikkelen.

Daarnaast haal ik voldoening uit het “helpen van de helpers”, met name in de zorg en het onderwijs. ICT is niet meer weg te denken. Door de ICT goed te organiseren en uiteindelijk in te zetten dragen we indirect bij aan welzijn en onderwijs.

Wat zijn je ambities?

Jeffrey: Mijn persoonlijke ambitie – of zeg maar gewoon mijn droom – is om ooit in Vincennes, nabij Parijs, aan een paardenrace mee te doen. De drafbaan die daar ligt is het Mekka van de sport. En als ik echt mag dromen? Winnen op die baan. Dat is iets dat nog niet veel Nederlanders hebben mogen meemaken.

Professioneel wil ik de komende jaren blijven doen wat ik nu doe, met name binnen de zorg. Ik ken de zorg van de andere kant en heb ervaring met de struggles in deze branche. Naast het feit dat de ICT optimaal zou moeten bijdragen aan de feitelijke zorg denk ik in de toekomst ook meer in de totale bedrijfsvoering van de zorg te kunnen betekenen.

Ontzettend bedankt voor dit gesprek en veel succes, plezier en voldoening met je opdrachten en andere bezigheden, Jeffrey.

Vragen of interesse?

Vond u dit artikel interessant? Alvast bedankt om het met uw netwerk te delen.

Heeft u interesse of vragen naar aanleiding van dit artikel? Wij beantwoorden uw vragen graag via het reactieformulier onderaan deze pagina, via info@divetro.nl of via +31 (0) 88 000 54 00.

Blijf op de hoogte

Wilt u onze artikelen voortaan automatisch in uw mailbox ontvangen? Klik op de knop hieronder en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.