Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands
DiVetro ontwikkelt ICT- en sourcingstrategie voor Lentiz - DiVetro

DiVetro ontwikkelt ICT- en sourcingstrategie voor Lentiz

Robbert Dijkshoorn en Steven Tax

Lentiz onderwijsgroep kampte met een verouderde ICT-omgeving en onderhoudscontracten die bijna ten einde waren. Daarom zocht Lentiz een partner om samen een duurzame ICT- en Sourcingstrategie uit te tekenen.

Na een offertetraject koos Lentiz voor DiVetro. Robbert Dijkshoorn, senior sourcing specialist en partner bij DiVetro en Steven Tax, senior management specialist en partner bij DiVetro, beschrijven de uitdaging en het verloop van het project.

“DiVetro weet waar ze het over hebben. Met hun professionele houding hebben zij in nauwe samenwerking met Lentiz een complex proces op een prima en zorgvuldige wijze begeleid. DiVetro levert kwaliteit en ontzorgt!”
René Bosman, Manager Informatisering & Automatisering Lentiz onderwijsgroep

Robbert, kun je de Lentiz onderwijsgroep kort introduceren?

Robbert: Jazeker. De Lentiz onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo) en middelbaar beroepsonderwijs (mbo) in de vorm van voltijdse en deeltijdse opleidingen en contractactiviteiten.

De Lentiz onderwijsgroep bestaat uit 11 scholen in het Westland, Schiedam en de regio Nieuwe Waterweg Noord. De onderwijsgroep heeft ruim 7500 leerlingen en studenten en ruim 800 medewerkers.

Hoe ben je met de Lentiz onderwijsgroep in contact gekomen?

Steven: Lentiz zocht een partner om een duurzame ICT- en Sourcingstrategie uit te tekenen. Na een offertetraject kwam DiVetro als winnaar uit de bus. Daar ben ik nog steeds zeer blij om; het is een mooi project geworden.

Wat was precies de insteek van het project?

Robbert: De Lentiz onderwijsgroep wilde haar ICT-omgeving professionaliseren en beter laten aansluiten op de veranderende behoeften van het onderwijs. Tegelijkertijd wilde Lentiz bekijken welke delen van de ICT het beste zelf uitgevoerd konden worden en welke zaken beter uitbesteed konden worden.

Op welke manier heeft DiVetro de Lentiz onderwijsgroep precies geholpen?

Steven: We hebben samen met Lentiz een ICT- en Sourcingstrategie ontwikkeld en een bijhorende business case voor berekend. Dit was een mooie uitdaging, want elke school binnen de onderwijsgroep heeft specifieke wensen en eisen ten aanzien van ICT.

Hoe hebben jullie dit project aangepakt?

Robbert: De Lentiz onderwijsgroep heeft een duidelijke organisatiestrategie en een onderwijsvisie. Deze hebben we als uitgangspunt genomen. Vervolgens hebben we deze strategie en visie tijdens verschillende workshops met het onderwijs vertaald naar een toekomstvaste en begrijpbare ICT-strategie. Op basis hiervan hebben we samen met Lentiz, met behulp van heldere criteria, bepaald welke delen van de dienstverlening Lentiz zelf blijft uitvoeren en waarbij Lentiz gebruikt gaat maken van de markt. Zo hebben we de eigen kracht van de organisatie optimaal gecombineerd met de kracht van de markt.

Vervolgens hebben we deze strategie getoetst in de markt. Op basis van deze marktconsultatie hebben we ook alle financiële aspecten doorgerekend en een business case opgesteld. De voorgestelde sourcing strategie en de business case werden vervolgens goedgekeurd door de Raad van Bestuur.

Hoe is het project verlopen?

Steven: Het project is zeer goed verlopen. DiVetro heeft inmiddels veel ervaring met ICT- en Sourcingprojecten én veel ervaring met klanten in de onderwijssector. Wij begrijpen de sourcingvraagstukken in het onderwijs en spreken de ‘taal van het onderwijs’. Daarbij hanteren wij een pragmatische aanpak waarbij wij de klant intensief betrekken. Zo leert de klant en beklijft de strategie ook echt.

En uiteraard hebben we ons ook in dit project beroepen op de principes uit het Sourcing Framework waar we eerder al over schreven.

Mooi zo! Waar kunnen organisaties meer informatie vinden?

Steven: We publiceren op onze website geregeld publicaties over Sourcing. Ik nodig iedereen dan ook van harte uit om onze publicaties te lezen en om zich in te schrijven voor onze gratis nieuwsbrief. Zo ontvangt u onze publicaties over sourcing meteen ook automatisch in uw mailbox.

Klinkt als een goed plan, heren. Bedankt voor dit interview!

DiVetro Team - Robbert Dijkshoorn

Robbert Dijkshoorn is een senior (out) sourcing specialist, project- en programmamanager en partner van DiVetro. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring met IT (out)sourcing- en verandertrajecten. Hij heeft bij verschillende organisaties een spilfunctie vervuld bij het (out)sourcen van IT-dienstverlening en IT-organisaties en inrichten van regieorganisaties. Robbert heeft dit gedaan vanuit zowel de leverancier- als klantzijde. Momenteel is Robbert als sourcing specialist en projectmanager verantwoordelijk voor de sourcing van de IT-dienstverlening van het Openbaar Ministerie. 

Steven Tax stond mede aan de wieg van DiVetro. Hij is een senior sourcing en management specialist met meer dan 20 jaar ervaring in de ICT. Hij is ook partner van DiVetro. Steven heeft al vele complexe sourcing- en verandertrajecten succesvol uitgevoerd. Steven richt zich op de markten Overheid, Zorg en Onderwijs. Zijn passie zit in de creatie, in de weg naar het doel en het neerzetten van een blijvend resultaat voor de klant.

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.