Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

Presentaties van KLM, NVVB, King en DiVetro op DREAM 17

Richard Hilekes

Op dinsdag 3 oktober 2017 vond in Hotel Vianen het jaarlijkse DREAM event plaats. Deze conferentie is sinds de eerste editie in 2008 uitgegroeid tot het grootste Nederlandse event op het gebied van requirements engineering en management.

Ook dit jaar werd het DREAM event weer goed bezocht door ruim 350 geïnteresseerden uit het vakgebied van business- en informatieanalyse. Het thema “Digitale transformatie en customer experience” is tijdens diverse plenaire en parallelle sessies ruimschoots aan bod gekomen.

DiVetro was dit jaar met een groot aantal analisten vertegenwoordigd. Omdat wij graag onze kennis delen met vakgenoten hebben we dit jaar voor de eerste keer twee presentaties verzorgd. Dit deden we niet alleen vanuit DiVetro, maar juist samen met onze klanten. Dat levert naar onze mening immers betere en meer gevarieerde presentaties op.

De impact en gevolgen van agile werken voor analisten binnen KLM

In een overvolle zaal bespraken Mark Bovenkerk, Team Manager Digitizing for KLM Passenger Operations, en Dennis Geluk, senior informatieanalist en partner van DiVetro, de impact en gevolgen van de nieuwe ontwikkelmethode en klantfocus voor de business- en informatieanalisten van KLM.

Hoewel het project binnen KLM nog volop in beweging is kan al geconcludeerd worden dat een business analist bij de KLM prima naast de PO past en dat een gedeelde taal, werkwijze en tooling bijdragen aan de uitwisselbaarheid van analisten binnen de teams.

Hieronder vindt u de presentatie van Mark en Dennis:

Bijhouden van wijzigingen binnen een release

De presentatie van Ronald Zijlstra, strategische adviseur bij de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB) en Rob den Hollander, senior informatieanalist van DiVetro namens KING, werd ook goed bezocht. Ronald en Rob vertelden onder meer hoe zij een wijzigings- en goedkeuringstraject van de BRP ketenspecificaties inrichtten zodat altijd duidelijk is welke wijzigingen zijn doorgevoerd.

Bij iedere oplevering kan het team automatisch gedetailleerde release notes genereren, inclusief de reden waarom zaken gewijzigd zijn. Dit proces creëert veel transparantie naar reviewgroepen en het spaart uiteraard veel tijd en (hand)werk uit.

Ronald en Rob toonden aan dat een goed doordacht proces, ondersteund met de juiste tooling, bijdraagt aan een nauwkeuriger en sneller voortbrengingsproces, reviewproces en releaseproces.

Hieronder vindt u de presentatie van Ronald en Rob:

Naast inhoudelijke kennis bood ook deze versie van het DREAM event veel mogelijkheden tot netwerken. Er was voldoende ruimte voor spontane discussies met vakgenoten. Verder presenteerde veel organisaties zich via stands. Uiteraard was het DREAM event ook dit jaar weer een mooie gelegenheid om oude bekenden zoals ex-collega Stijn Buijssen te ontmoeten.

DREAM 17 was weer een groot succes. Bent u er volgend jaar ook bij op DREAM 18?

Vragen of informatie?

Wilt u meer informatie over onze ervaring met DREAM, onze presentaties of requirements engineering en management in het algemeen? Aarzel niet en contacteer ons via info@divetro.nl of +31 (0) 88 000 54 00.

DiVetro Team - Richard Hilekes

Richard Hilekes is een informatie analist van DiVetro. Hij heeft meer dan 10 jaar ervaring binnen dit vakgebied bij verschillende organisaties en met diverse tooling (bijv. Enterprise Architect). De laatste jaren vooral in een Agile/Scrum omgeving. Richard is een gecertificeerd Use-Case 2.0 master. Momenteel is Richard informatie analist en informatie architect bij De Wever.

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.