Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

Ik probeer altijd het beste uit anderen te halen

DiVetro heeft interessante en sportieve consultants in het team. Bij sommigen beheerst hun sport haast al hun vrije tijd. Ronald is zo iemand. Hij ademt analyse en hij ademt badminton. En hij ziet interessante parallellen tussen zijn werk en zijn sport. Een boeiend verhaal!

Ronald, kun je jezelf kort voorstellen?

Ronald: Natuurlijk. Ik ben Ronald Koenis, net de vijftig gepasseerd en ik ben 27 jaar getrouwd met Sandra. We wonen in Maarssen en we hebben drie zoons: Mark, Martijn en Tim. Ze zijn inmiddels alle drie uitgevlogen.

Wat is je rol bij DiVetro?

Ronald: Ik ben consultant bij de analistenclub van DiVetro. Na een aantal klussen als tester/ontwerper ben ik als product owner in een SCRUM-team gestart. Inmiddels doe ik daar ook weer informatieanalyse-taken bij. Een leuke combi!

Daarnaast heb ik me een paar jaar geleden aangeboden om de website van DiVetro actueel te houden. Er was veel nieuws, maar het kwam niet op de website. Toen het nieuwste nieuwsfeit bijna een jaar oud was, heb ik de handen uit de mouwen gestoken. In het begin was het trekken, maar dankzij de inzet van iedereen publiceren we nu elke week een artikel en die publicaties worden goed gelezen. Een mooi resultaat dus.

Wanneer en vooral ook waarom ben je bij DiVetro begonnen?

Ronald: Dat was vier jaar geleden. Het waren toen zware tijden voor ICT-consultancy. Op de dag dat ik na een onafgebroken periode van 15 jaar consultancy-opdrachten voor het eerst “op de bank” zat, vroeg mijn toenmalige werkgever het faillissement aan. Ik zat in een werkgroep bij de Nederlandse tak van de IIBA. Daar kende ik Dennis Geluk van DiVetro van. Hij vroeg me hoe het ging en korte tijd later was ik aangenomen bij DiVetro.

“Details kunnen vaak oplossingen bieden en ik vind het leuk om oplossingen te zoeken.”

Wat zijn volgens jou de sterke punten van DiVetro?

Ronald: DiVetro benut de voordelen van een kleine organisatie zeer goed: korte lijnen, weinig overhead, we kennen elkaar en wisselen veel kennis uit. Daarnaast vind ik het erg gezond dat de partners zelf meedraaien. Zo zijn we allemaal collega’s en ervaar ik niet dat er iemand de baas is. Dit zorgt ook voor een natuurlijke stroom aan leuke klussen en er is volop ruimte voor eigen initiatieven. En natuurlijk hebben we ook een clubje top-analisten in the house die vooroplopen in het vakgebied.

Wat is je expertise en op welke projecten heb je in het verleden voornamelijk gewerkt?

Ronald: In het verleden heb ik ook als projectleider en product owner gewerkt, maar mijn hart ligt toch echt bij analyse-werk. Ik spit graag in bedrijfsinformatie en structureer dit dan in nieuwe functionaliteiten. Ik pareer het gezegde “The devil  is in the details” altijd met mijn toevoeging “…but God is too!” Details kunnen vaak oplossingen bieden en ik vind het leuk om oplossingen te zoeken.

Zo is het Ronald. Kun je ook iets meer vertellen over je huidige project?

Ronald: Een tijdje geleden begon ik op een klus waarbij adressen een centrale rol spelen. Lang geleden, in mijn allereerste baan merkte ik al dat het lastig te beheren gegevens zijn; elke organisatie hanteerde eigen adressenadministraties. Dat moest toch beter kunnen?

Bij het Kadaster werkte ik aan de koppeling tussen de Basisregistraties van het Kadaster en van de adressen en gebouwen (de BAG). Deze koppeling heeft veel verbeteringen gebracht. Mijn team heeft alle adressen van Nederland automatisch gerelateerd aan de Kadastrale percelen.

Daarna stroomde ik door naar een leuk migratieklusje. We zetten momenteel alle rechten uit de Basisregistratie Kadaster over naar een nieuw systeem. Iedereen die een stukje grond of ander onroerend goed in Nederland bezit, komt bij mijn team langs. Het is mijn taak dat niemand daar iets van merkt, buiten het Kadaster zelf dan.

“Badminton, badminton en badminton!”

Wat doe je in je vrije tijd? Wat zijn je hobby’s en waarom?

Ronald: Badminton, badminton en badminton. Ik ben een fervent speler, trainer, coach, penningmeester en websitebeheerder. Ik geef clinics en ik organiseer zelfs een heel SafariFestival. Je kan wel zeggen dat deze hobby wat uit de hand is gelopen.

En dan te bedenken dat ik zelf niet eens zo’n goede speler ben. Ik heb van nature geen badmintontalent en ik ben te laat begonnen om dat nog te ontwikkelen. Maar door op zoveel andere manieren met de sport bezig te zijn, stel ik wel heel veel badmintonners in staat het beste uit hun spel te halen. En daar haal ik dan weer voldoening uit.

Datzelfde geldt ook op het werk: ik probeer altijd het beste uit mijn collega’s te halen. Dat vertaalt zich bijvoorbeeld heel simpel naar het maken van duidelijke specificaties. Mijn team kan ze dan goed bouwen en dat draagt dan weer bij aan een bruikbaarder systeem voor onze klanten.

Ik heb begrepen dat je ook een fervent schrijver bent voor de site van je badmintonvereniging. Kun je hier iets meer over vertellen?

Ronald: Met mijn ICT-achtergrond was ik al heel vroeg betrokken bij de website van OSM Badminton. Ik heb die site nu 15 jaar in beheer en als voorzitter van de redactiecommissie heb ik inmiddels al 500 nieuwsberichten en bijna 300 krantenartikelen geschreven. Daarnaast heb ik mijn kennis als secretaris (ben ik ook nog 10 jaar geweest) en als trainer/coach vastgelegd in meer dan 100 pagina’s over de club en de sport.

Waar blijf je de inspiratie voor die publicaties houden, Ronald?

Ronald: Overal en nergens. Om je een beeld te geven hoe dat gaat… Tijdens de zomerstop wil ik mijn conditie op peil houden met hardlopen. Om mijn loopsessies op te vrolijken heb ik een aantal Spotify playlists gemaakt. Die playlists heb ik zo samengesteld dat ze overeenkomen met de duur van een badmintonpartij. Vorige week bedacht ik tijdens het lopen opeens: hé, daar kan ik andere badmintonners ook mee helpen! En twee dagen later staat er een nieuwe pagina met een hardloopschema, compleet met warming-up, playlists én cooling down-instructie op de site.

Wil je de lezer nog iets meegeven?

Ronald: Zeker. Mijn motto op het werk en daarbuiten is “schrijven is schrappen”. Dat staat in mijn ogen voor het beknopt en to the point zijn in teksten. Mooi onderwerp, misschien schrijf ik hier binnenkort nog wel eens een stukje over voor op de website.

We kijken ernaar uit, Ronald. Bedankt voor dit interview en veel succes met al je projecten!

Vragen of interesse?

Vond u dit artikel interessant? Alvast bedankt om het met uw netwerk te delen.

Heeft u interesse of vragen naar aanleiding van dit artikel? Wij beantwoorden uw vragen graag via het reactieformulier onderaan deze pagina, via info@divetro.nl of via +31 (0) 88 000 54 00.

Blijf op de hoogte

Wilt u onze artikelen voortaan automatisch in uw mailbox ontvangen? Klik op de knop hieronder en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.