Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

Enterprise Architect versiebeheer in de praktijk

DiVetro verzorgt regelmatig presentaties en workshops bij klanten en op conferenties en kennisavonden. Via kennisdeling kunnen we onze kennis doorgeven aan de markt én leren welke vragen, problemen en uitdagingen er in de markt leven.

Inmiddels is het voor DiVetro een goede gewoonte geworden om een presentatie en/of workshop te verzorgen op EA usergroup events. De EA usergroup is een community rond de casetool Enterprise Architect (EA) van Sparx. Na eerdere presentaties in Brussel (2017), Londen (2017) en Brussel (2015) konden we nu met Utrecht dichter bij huis blijven.

De EA-bijeenkomst vond plaats op donderdag 27 en vrijdag 28 september 2018.  Op donderdag waren er een aantal workshops en op vrijdag volgden 3 parallelle tracks met presentaties.

Dennis Geluk, senior informatie-analist en partner bij DiVetro, nam een van de workshops op donderdag voor zijn rekening. Het betrof een praktijkgerichte workshop over versiebeheer in relatie tot Enterprise Architect. De deelnemers, een mooi internationaal gezelschap trouwens, deden ervaring op met het werken met EA in combinatie met een database en een configuratiemanagement tool (SVN). Voor beide varianten heeft men geoefend met het inrichten van de connectie, het samenwerken aan een model, het inzien van de gedane wijzigingen en het teruggaan naar een eerdere versie.

U kunt de slides van de workshop hieronder bekijken.

Op vrijdag volgden enkele collega’s van DiVetro diverse presentaties over de opzet van architectuur in EA bij verschillende klanten, modelleertechnieken, dashboardfunctionaliteiten, EA add-ons en het genereren van modellen. De dag werd afgesloten met een gedetailleerde blik op de functionaliteiten van de laatste versie van EA (14.1). Tussendoor werden ervaringen uitgewisseld en bijgepraat met oude en nieuwe bekenden.

Deze editie van de EA usergroup is zeker weer geslaagd. We zijn blij dat we met DiVetro een mooie bijdrage hebben kunnen leveren en kijken alvast uit naar het volgende event.

Vragen of informatie?

Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van de workshop of wilt u meer weten over onze kennis en ervaring met (versiebeheer in combinatie met) Enterprise Architect of de wijze waarop wij EA gebruiken in onze dagelijkse werkzaamheden? Deel uw vragen of opmerkingen via het reactieformulier onderaan deze pagina of neem contact met ons op via info@divetro.nl of +31 (0) 88 000 54 00.

 

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.