Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

DiVetro deelt kennis met studenten van hogescholen

DiVetro doet vaak en graag aan kennisdeling. We houden geregeld interne kennissessies en we nemen als sprekers en deelnemers ook geregeld deel aan externe seminars en competence meetings. Zo leren we voortdurend bij en houden we binding met de markt.

Investeren in de professionals van morgen

Naast kennisdeling met de markt delen we onze kennis ook graag met de professionals van morgen. We spreken graag en vaak voor hogescholen en andere kennisinstellingen om studenten een realistische blik op de praktijk te geven. Zo willen we studenten helpen om een goede loopbaankeuze te maken.

Dit jaar hebben we al op meerdere hogescholen gesproken. Zo verzorgde Dennis Geluk, senior informatieanalist en partner bij DiVetro, een aantal gastcolleges voor de Hogeschool van Amsterdam en Inholland (Alkmaar). Organisatieadviseur Marc Mathot is als docent verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam voor de deeltijdopleiding Business, IT & Management.

Documentatie in een agile setting

Dennis stond op 10 oktober voor de klas in de Hogeschool van Amsterdam. Hij vertelde de studenten van docent Bert Dasselaar alles over het omgaan met documentatie in een agile setting.

Uiteraard hadden de studenten al gehoord van agile werken maar hadden ze minder kaas gegeten van de triggers die bepalen of het maken van documentatie nodig is, en of er meer of minder details vastgelegd moeten worden.

Aan de hand van een verzameling praktijkvoorbeelden loodste Dennis de studenten langs de dagelijkse actualiteit van de moderne analist. Er was ook volop ruimte voor discussie en verdieping.

Op 29 oktober deed Dennis zijn college nog een keertje over voor de tweedejaarsstudenten van Inholland (locatie Alkmaar) van docent Frank Alleman.

Strategische sourcing en service management

Marc Mathot is als docent al 6 jaar verbonden aan de deeltijdopleiding Business, IT & Management aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij verzorgt volledige colleges over Strategische Sourcing en Service Management. Eerder gaf Marc ook Projectmatig werken (Project Management) en een inleiding op ‘Business’. De motivatie van Marc als docent is drieledig.

Ten eerste had Marc vroeger zelf behoefte aan docenten uit de praktijk. Dat kan en wil hij de studenten van vandaag nu graag bieden. Ten tweede leer je voor de klas misschien wel meer dan in de klas. Het is verrijkend om opgedane kennis en ervaring expliciet te maken voor studenten. Ten derde hebben we in de dagelijkse praktijk bij klanten zoveel mogelijk collega’s nodig die de veranderingen op gang kunnen helpen en houden. We leiden dan ook graag mensen op die straks als collega, klant of medewerker met ons mee kunnen denken en doen.

Met name bij het vak Strategische Sourcing zet Marc ook weer vaak gastsprekers uit het netwerk in. Zo hebben ook onze collega’s Romy Frensen, Robbert Dijkshoorn en Paul Kunneman dit jaar al voor de klas gestaan.

Begeleiding van afstudeerders: bruggen bouwen tussen theorie en praktijk

Naast de colleges hoort ook de begeleiding van afstudeerders bij het werk op de Hogeschool.

Als lid van de Werkveldadviesraad bij de Academie voor HRM en Bedrijfskunde bij Avans Hogescholen legt Marc Mathot ook verbinding tussen de praktijk van DiVetro en de opdrachten van studenten. Kern van de taak daar is het onderwijs blijvend te laten aansluiten bij de praktijk.

Als gastspreker verzorgde Marc ook colleges rond organisatieverandering voor de Faculteit Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit.

In alle gevallen staat de toepassing of het effect van theorie in de praktijk centraal. Wat werkt wel en niet in de bedrijven waar wij komen? Welk onderdeel van een methode maakt nu echt het verschil?

De context van de adviesopdrachten die wij doen is daarbij veelal bepalend. Elke klant is anders en maatwerk is dus nodig. Daarom gebruiken we in de colleges veel casuïstiek. Studenten kunnen dat over het algemeen zeer waarderen, want ze zien dan nut en noodzaak van wat ze leren terugkomen.

Meer informatie?

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel, zoekt u gastdocenten met veel praktijkervaring of bent u zelf op zoek naar een specifieke kennis? Aarzel niet en contacteer DiVetro via info@divetro.nl of +31 (0) 88 000 54 00. Wij helpen u graag verder.

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.