Neem contact met ons op
+31 (0) 88 000 54 00
info@divetro.nl
Volg ons op LinkedIn
DiVetro BV
Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
The Netherlands

10 jaar DiVetro: Hoe kunnen wij u helpen?

DiVetro bestaat 10 jaar. Om dat te vieren hebben we op maandag 22 februari een nieuwe website gepubliceerd. Op deze website delen we elke week met plezier onze inzichten, tips en antwoorden op het gebied van analyse, sourcing en management.

In de afgelopen 6 maanden hebben we 10 artikelen over analyse, 10 artikelen over sourcing, 8 artikelen over management, 4 klantcases en 5 interviews met collega’s gepubliceerd. Sommige publicaties zijn inmiddels bijzonder populair geworden.

Hieronder ziet u een bloemlezing van onze populairste publicaties. En we stellen u ook een belangrijke vraag: Hoe kunnen wij u helpen? Heeft u een vraag op het gebied van analyse, sourcing of management? Aarzel niet en stel hier uw vraag. Wij geven graag ons antwoord.

Analyse: Keuzes, eenpansmaaltijden en slim versiebeheer

In de afgelopen maanden vertelden onze collega’s Richard en Dennis onder meer dat goede analisten keuzes moeten maken. Selmar vertelde ons dan weer over het belang van de LEAN principes “just in time” en “just enough” voor het schrijven van goede requirements. Onze collega’s Rob en Dennis gingen nog een stapje verder en vertelden hoe u “just enough” details in uw requirements verwerkt en hoe een use case model (zoals het UC2.0 model van Ivar Jacobson) u hierbij kan helpen.

Marco vertelde vervolgens dat requirements vaak een eenpansmaaltijd lijken terwijl ze beter als een gangendiner gestructureerd worden en Dennis waarschuwde ons voor de drang om ‘agile requirements’ te produceren. Agile requirements bestaan immers niet; agile projecten wel. Stanley, Ronald en Dennis tot slot beschreven het nut van slim versiebeheer voor het opstellen van requirements. Een must-read voor analisten die efficiënter en effectiever willen (samen)werken.

Sourcing Framework: open methodiek voor sourcing professionals

Denkt u erover om (een deel van) uw diensten te (out)sourcen? Dan kunnen onze collega’s Patrick en Robbert u zeker helpen! Patrick en Robbert zijn binnen DiVetro de “trekkers” van de sourcingpropositie. Zij structureerden hun kennis en ervaring op het gebied van sourcing in het Sourcing Framework, een cyclisch proces met een:

 • strategiefase waarin u beslist welke zaken u zelf doet en welke zaken u uitbesteedt;
 • selectiefase waarin u beslist welke (externe) partijen u waarmee zullen helpen;
 • transitiefase waarin u zaken overdraagt aan (externe) partijen;
 • operatiefase waarin iedere partij zijn werkzaamheden onder regie uitvoert;
 • centrale regie die ervoor zorgt dat alle opgeleverde producten en diensten aansluiten bij de behoeftes van uw organisatie.

Verder beschreven Patrick en Robbert 4 oorzaken voor de groeiende mismatch tussen de verwachtingen van klanten en de mogelijkheden van IT managers en de 10 grootste valkuilen bij (out)sourcing. Trapt uw organisatie ook in deze valkuilen? Doe hier de test!

Informatiemanagement en informatiebeveiliging: een constant gevecht

Informatiemanagement en informatiebeveiliging zijn hoekstenen van een goede IT-organisatie en toch blijft het moelijk om informatie op een goede manier beschikbaar te stellen en tegelijkertijd te beveiligen voor aanvallen van binnen en buiten de organisatie.

Zo publiceerde onze collega Ron een aantal opiniestukken over veelvoorkomende problemen bij informatiebeveiliging en concrete tips om deze problemen te voorkomen. Hij vertelde ook meer over de business-driven information security approach die we bij DiVetro gebruiken en security by design, de beste manier om ervoor te zorgen dat u de juiste security requirements definieert en de beste security controls installeert.

Verder gaf Ron zijn mening over security awareness en 5 veelvoorkomende fouten bij autorisatiebeheer. Een must-read voor elke organisatie die zijn eigen beveiliging en informatiemanagement ernstig neemt.

Onze populairste publicaties: De mensen achter DiVetro

Verschillende van de publicaties hierboven zijn de afgelopen maanden zeer populair geworden. Maar onze meest populaire publicaties zijn de interviews met onze consultants.

Dat is ook niet gek want DiVetro bestaat uit wonderbaarlijke mensen met een eigen verhaal, eigen dromen en eigen ambities. We maakten op onze website achtereenvolgens kennis met:

 • Bas, familieman, jiujitsuka, voorganger binnen het Apostolisch Genootschap en projectmanager en business consultant bij DiVetro;
 • Bart, ICT consultant, voetbaltrainer en wijnliefhebber;
 • Rob, gemeenteraadslid, sportman, spelletjesliefheber en ICT consultant en Senior Informatie Analist bij DiVetro;
 • Jeffrey, sourcing en management consultant, familieman en pikeur;
 • Thomas, IT consultant, reiziger, sportman en milde nerd.

Stuk voor stuk geweldige mensen!

Wilt u trouwens graag met ons samenwerken? Aarzel niet en doe onze Analyse-kwis. Misschien bent u wel de senior analist die we zoeken!

Hoe kunnen wij u helpen?

Uiteraard schrijven we niet voor onszelf. Schrijven kost immers tijd en moeite en het is af en toe ook behoorlijk frustrerend. Maar we krijgen er ook veel voor terug. Wanneer we weten dat we mensen helpen bijvoorbeeld. Dat geeft ons veel voldoening.

Daarom hebben wij, zes maanden na de publicatie van onze nieuwe website, een eenvoudige vraag voor u: Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u een vraag over analyse, sourcing of management, wilt u klankborden of bent u misschien op zoek naar een volgende stap in uw carrière en wilt u samenwerken met Bas, Bart, Rob, Jeffrey, Thomas en onze andere consultants?

Aarzel niet en neem contact met ons op via info@divetro.nl of +31 (0) 88 000 54 00. Wij helpen u graag verder!

Blijf of de hoogte

Wilt u meer van dit soort blog posts lezen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. U ontvangt onze blog posts dan automatisch in uw mailbox.

Hoe kunnen wij u helpen?

Villa de Reehorst
Hoofdstraat 20A
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Stuur ons een bericht

 • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en vragen graag uw toestemming om u via e-mail informatie te bezorgen. Lees hier ons privacybeleid.